Μπισκότα με βρώμη & μέλι

27 Ιουνίου 2020

Ένα μπισκοτάκι δεν πρέπει να λείπει ποτέ από το σπίτι, και επειδή το καλύτερο είναι το σπιτικό, σήμερα θα φτιάξουμε υγιεινά μπισκότα με βρώμη & μέλι.

Είναι πεντανόστιμα, μαστιχωτά και υγιεινά, αυτά τα μπισκότα με βρώμη & μέλι.

Έκανα πολλές δοκιμές μέχρι να καταλήξω στη σημερινή συνταγή, γιατί ήθελα να φέρω τη γεύση, την υφή και την εμφάνιση αυτών των μπισκότων, όσο πιο κοντά στα μπισκότα βρίσκουμε στην αγορά. Και νομίζω ότι το κατάφερα. Τα μπισκότα μου είναι σχεδόν ίδια με αυτά που μέχρι τώρα βρίσκαμε στο φούρνο ή στο super market και ακόμα καλύτερα. Γιατί είναι σπιτικά. Τρώγονται σκέτα, συνοδεύουν το γάλα της μικρής μου ή τον καφέ μου, αλλά είναι και μια λύση σε δύσκολες ώρες που θέλεις κάτι μικρό και γλυκό να βάλεις στο στόμα σου!

Εμείς, αυτή τη φορά τα κάναμε και σαντουιτσάκια. Στην κατάψυξη είχα παγωτό που είχα φτιάξει με μπανάνα και φράουλα (συνταγή εδώ) και έτσι τα γεμίσαμε και έγιναν ανάρπαστα.

Μπορείτε επίσης να τα γεμίσετε με πραλίνα φουντουκιού, (συνταγή για σπιτική πραλίνα εδώ) και σίγουρα τα μικρά σας θα ξετρελλαθούν. Αλείψτε τα με ταχίνι και μέλι και θα έχετε το καλύτερο πρωινό ever!

Μπορείτε να αντικαταστήσετε τα καρύδια με τριμμένα αμύγδαλα. Σε περίπτωση που είστε vegan μπορείτε να χρησιμοποιήσετε αντί για μέλι σιρόπι αγαύης, αντί για βούτυρο έλαιο καρύδας και αντί για ζωικό γάλα κάποιο υποκατάστατο γάλακτος (π.χ. αμυγδάλου).

Δείτε το βίντεο με την διαδικασία της συνταγής και ακολουθήστε τις οδηγίες.

Υλικά (για περίπου 30 μπισκότα)

• 100 γρ. λιωμένο βούτυρο

• 50 γρ. μαύρη ζάχαρη

• 120 γρ. βρώμη

• 5 κ.σ. μέλι

• 1 κ.γ. εκχύλισμα βανίλιας

• 90 γρ. αλεύρι γ.ο.χ.

• 1 κ.γ. baking powder

• 1 κ.γ. κανέλα

• 1/4 κ.γ. αλάτι

• 4 κ.σ. γάλα

• 40 γρ. τριμμένα καρύδια

Εκτέλεση

Βήμα 1: Ετοιμάζουμε το μίγμα.

Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 180 °C. Στρώνουμε αντικολλητικό χαρτί σε ένα ταψί.

Σε ένα μπολ ρίχνουμε το λιωμένο βούτυρο, τη ζάχαρη, τη βρώμη, το μέλι και τη βανίλια. Ανακατεύουμε με ένα πηρούνι να ενωθούν τα υλικά. Προσθέτουμε το αλεύρι, το baking powder, το αλάτι και την κανέλα και ανακατεύουμε με μία ξύλινη κουτάλα ή με μία μαρίζ.

Στη συνέχεια προσθέτουμε το γάλα και τα τριμμένα καρύδια και συνεχίζουμε το ανακάτεμα. Το μίγμα θα είναι σχετικά κολλώδες.

Βήμα 2: Ετοιμάζουμε τα μπισκότα και ψήνουμε.

Γεμίζουμε ένα μπολ με νερό. Βουτάμε δύο κουτάλια στο νερό και παίρνουμε με το ένα, λίγο από το μίγμα και με τη βοήθεια του δεύτερου κουταλιού, τοποθετούμε μπαλάκια μίγματος (μεγέθους καρυδιού), στο ταψί. Πιέζουμε με την κάτω πλευρά του κουταλιού πάνω στο κάθε μπαλάκι μέχρι να απλώσει αρκετά. Επαναλαμβάνουμε τη διαδικασία.

Ψήνουμε για 8-10 λεπτά (ανάλογα με τον φούρνο), μέχρι να πάρουν χρώμα οι άκρες των μπισκότων. Αφήνουμε να κρυώσουν καλά, πριν τα βγάλουμε από το ταψί.

υγιεινά μπισκότα με βρώμη και μέλι

Αν σας άρεσε η συνταγή και αποφασίσετε να δοκιμάσετε αυτά τα μπισκότα με βρώμη & μέλι, περιμένω να μου πείτε πώς σας φάνηκαν. Γράψτε μου στα σχόλια στο κάτω μέρος της σελίδας ή στείλτε μου μήνυμα στο facebook ή στο instagram.

Μοιραστείτε το

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ...

52 σκέψεις στο “Μπισκότα με βρώμη & μέλι”

  1. Δοκίμασα να κάνω τα συγκεκριμένα μπισκότα μετά από μια αποτυχημένη προσπάθεια μιας άλλης συνταγής και οι προσδοκίες μου ήταν πολύ χαμηλές.Όταν τα έβγαλα από το φούρνο μετά από 15 λεπτά ψησίματος και ήταν ακόμα σχετικά μαλακά απογοητεύτηκα εντελώς! Μόλις όμως άρχισαν να κρυώνουν άρχισαν και να σκληραίνουν και το αποτέλεσμα ήταν εξαιρετικό!!!! Τα επόμενα τα έψησα 20 λεπτά και γίνανε ακόμα πιο τραγανά! Φανταστική συνταγή πραγματικά και δεν έχει να ζηλέψει σε τίποτα τα αντίστοιχα μπισκότα του εμπορίου!!

    Απάντηση
    • Καλημέρα Ματίνα και καλώς ήρθες στο blog. Πόσο χαίρομαι που σου άρεσε η συνταγή και το αποτέλεσμα των μπισκότων. Σε ευχαριστώ πολύ!

      Απάντηση
  2. Συγχαρητήρια,μας άρεσαν πάρα πολύ!!!Μπορώ να τα ψήσω έτσι ώστε να είναι μαστιχωτά και να ευχαριστηθεί ο γιος μου αλλά και να τα αφήσω λίγο παραπάνω και να γίνουν τραγανά για μένα.

    Απάντηση
  3. Καλησπέρα!Μολις τα έφτιαξα και είναι τελεια!Προσεχως θα φτιάξω και το παγωτό φράουλα-μπανάνα!υπεροχο site! Συνχαρητηρια!

    Απάντηση
    • Καλησπέρα.Χρειάζεται μαύρη ζάχαρη γιατί η μελάσα που έχει είναι απαραίτητη για να γίνουν μαστιχωτά τα μπισκότα.

      Απάντηση
  4. Μπράβο σας!!!! Πολύ ωραία και εύκολη συνταγή για μπισκότα. Εγώ έβαλα αμύγδαλο φιλέ και έγιναν φανταστικά!!! Τα παιδιά τα λάτρεψαν!!

    Απάντηση
  5. Τα έφτιαξα πριν λίγο καιρό! Ήταν πράγματι καταπληκτικά , όπως θυμόμουν τη γεύση όταν τα αγόραζα μικρή!θα τα ξαναφτιάξω αύριο …παραγγελία της αδελφής μου!

    Απάντηση
    • Πολύ χαίρομαι! Εγώ την τελευταία φορά που τα έφτιαξα δεν είχα καρύδια και έβαλα αμύγδαλα και λίγες σταγόνες σοκολάτας (κατόπιν υπόδειξης της κόρης μου). Έγιναν επίσης πολύ νόστιμα.

      Απάντηση
  6. Παρά πολύ νόστιμα μπισκότα!! Σαν τα πολύ καλά και ποιοτικά του εμπορίου!! Απίστευτη συνταγή και πολύ εύκολη!! Ευχαριστώ πολύ! Είναι κάτι που έψαχνα χρόνια για τα παιδιά μου!

    Απάντηση
  7. 1000 μπράβο σας για την υπέροχη συνταγή.
    Έχει δύο εβδομάδες την φτιάχνω η με αμύγδαλο η με καρύδι όλα είναι υπέροχα με ότι και να τα ψήνω !!!

    Απάντηση
  8. Έγιναν και τα δικά μας αγαπημένα, πάρα πολύ νόστιμα!! Ευχαριστούμε πολύ για τη συνταγή. Πολύ χαίρομαι που ανακάλυψα το blog γιατί συνεχώς ανακαλύπτω ενδιαφέροντες συνταγές.

    Απάντηση
    • Μπορείτε να βάλετε ζάχαρη καρύδας, όμως νομίζω ότι θα αλλάξει η υφή τους. Δεν το έχω δοκιμάσει για να σας το πω με σιγουριά. Όσο για το ψήσιμο κρατήστε τους χρόνους της συνταγής (8-10 λεπτά).

      Απάντηση
  9. Πολύ νόστιμα μπισκότα……εμένα δεν κράτησαν το σχήμα τους καθόλου. Άπλωσαν κ έγιναν ένα σώμα. Τα έκοψα μετά όσο ήταν μαλακά σε τετράγωνα. Το μπέικιν δεν πρόσφερε τίποτα μιας κ δεν φούσκωσαν καθόλου. Θα τα ξανακάνω προσπαθώντας να πετύχω κ το σχήμα μιας κ ήταν πολύ γευστικά.

    Απάντηση
    • Καλημέρα, καταρχήν χαίρομαι που σου άρεσε η γεύση τους. Δεν μπορώ να φανταστώ γιατί σου άπλωσαν, αν ακολούθησες τη συνταγή. Όσον αφορά στο μπέικιν ο σκοπός του σε αυτή τη συνταγή δεν είναι τόσο για να φουσκώσουν όσο για να ενώσει τα υπόλοιπα υλικά μεταξύ τους. Ελπίζω την επόμενη φορά να πάει καλύτερα!

      Απάντηση
  10. Πάρα πολύ ωραία, συγχαρητήρια! Αν και έκανα την παραλλαγή να χρησιμοποιήσω βούτυρο καρύδας (αντί για ζωικό) και ζάχαρη καρύδας (αντί για μαύρη). Οι πιο σκούρες άκρες πικριζαν λίγο, κάτι που έχω παρατηρήσει και σε άλλα μπισκότα με μέλι. Λέτε να φταίει το μέλι η οι αλλαγές που έκανα;

    Απάντηση

Σχολιάστε

Χρησιμοποιούμε cookies για να σας προσφέρουμε την καλύτερη δυνατή εμπειρία στη σελίδα μας.
Αποδοχή