Ένα μπισκοτάκι δεν πρέπει να λείπει ποτέ από το σπίτι, και επειδή το καλύτερο είναι το σπιτικό, σήμερα θα φτιάξουμε υγιεινά μπισκότα με βρώμη & μέλι.
Είναι πεντανόστιμα, μαστιχωτά και υγιεινά, αυτά τα μπισκότα με βρώμη & μέλι.
Έκανα πολλές δοκιμές μέχρι να καταλήξω στη σημερινή συνταγή, γιατί ήθελα να φέρω τη γεύση, την υφή και την εμφάνιση αυτών των μπισκότων, όσο πιο κοντά στα μπισκότα βρίσκουμε στην αγορά. Και νομίζω ότι το κατάφερα. Τα μπισκότα μου είναι σχεδόν ίδια με αυτά που μέχρι τώρα βρίσκαμε στο φούρνο ή στο super market και ακόμα καλύτερα. Γιατί είναι σπιτικά. Τρώγονται σκέτα, συνοδεύουν το γάλα της μικρής μου ή τον καφέ μου, αλλά είναι και μια λύση σε δύσκολες ώρες που θέλεις κάτι μικρό και γλυκό να βάλεις στο στόμα σου!
Εμείς, αυτή τη φορά τα κάναμε και σαντουιτσάκια. Στην κατάψυξη είχα παγωτό που είχα φτιάξει με μπανάνα και φράουλα (συνταγή εδώ) και έτσι τα γεμίσαμε και έγιναν ανάρπαστα.
Μπορείτε επίσης να τα γεμίσετε με πραλίνα φουντουκιού, (συνταγή για σπιτική πραλίνα εδώ) και σίγουρα τα μικρά σας θα ξετρελλαθούν. Αλείψτε τα με ταχίνι και μέλι και θα έχετε το καλύτερο πρωινό ever!
Μπορείτε να αντικαταστήσετε τα καρύδια με τριμμένα αμύγδαλα. Σε περίπτωση που είστε vegan μπορείτε να χρησιμοποιήσετε αντί για μέλι σιρόπι αγαύης, αντί για βούτυρο έλαιο καρύδας και αντί για ζωικό γάλα κάποιο υποκατάστατο γάλακτος (π.χ. αμυγδάλου).
Δείτε το βίντεο με την διαδικασία της συνταγής και ακολουθήστε τις οδηγίες.
Υλικά (για περίπου 30 μπισκότα)
• 100 γρ. λιωμένο βούτυρο
• 50 γρ. μαύρη ζάχαρη
• 120 γρ. βρώμη
• 5 κ.σ. μέλι
• 1 κ.γ. εκχύλισμα βανίλιας
• 90 γρ. αλεύρι γ.ο.χ.
• 1 κ.γ. baking powder
• 1 κ.γ. κανέλα
• 1/4 κ.γ. αλάτι
• 4 κ.σ. γάλα
• 40 γρ. τριμμένα καρύδια
Εκτέλεση
Βήμα 1: Ετοιμάζουμε το μίγμα.
Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 180 °C. Στρώνουμε αντικολλητικό χαρτί σε ένα ταψί.
Σε ένα μπολ ρίχνουμε το λιωμένο βούτυρο, τη ζάχαρη, τη βρώμη, το μέλι και τη βανίλια. Ανακατεύουμε με ένα πηρούνι να ενωθούν τα υλικά. Προσθέτουμε το αλεύρι, το baking powder, το αλάτι και την κανέλα και ανακατεύουμε με μία ξύλινη κουτάλα ή με μία μαρίζ.
Στη συνέχεια προσθέτουμε το γάλα και τα τριμμένα καρύδια και συνεχίζουμε το ανακάτεμα. Το μίγμα θα είναι σχετικά κολλώδες.
Βήμα 2: Ετοιμάζουμε τα μπισκότα και ψήνουμε.
Γεμίζουμε ένα μπολ με νερό. Βουτάμε δύο κουτάλια στο νερό και παίρνουμε με το ένα, λίγο από το μίγμα και με τη βοήθεια του δεύτερου κουταλιού, τοποθετούμε μπαλάκια μίγματος (μεγέθους καρυδιού), στο ταψί. Πιέζουμε με την κάτω πλευρά του κουταλιού πάνω στο κάθε μπαλάκι μέχρι να απλώσει αρκετά. Επαναλαμβάνουμε τη διαδικασία.
Ψήνουμε για 8-10 λεπτά (ανάλογα με τον φούρνο), μέχρι να πάρουν χρώμα οι άκρες των μπισκότων. Αφήνουμε να κρυώσουν καλά, πριν τα βγάλουμε από το ταψί.
Αν σας άρεσε η συνταγή και αποφασίσετε να δοκιμάσετε αυτά τα μπισκότα με βρώμη & μέλι, περιμένω να μου πείτε πώς σας φάνηκαν. Γράψτε μου στα σχόλια στο κάτω μέρος της σελίδας ή στείλτε μου μήνυμα στο facebook ή στο instagram.
52 σκέψεις στο “Μπισκότα με βρώμη & μέλι”
Δοκίμασα να κάνω τα συγκεκριμένα μπισκότα μετά από μια αποτυχημένη προσπάθεια μιας άλλης συνταγής και οι προσδοκίες μου ήταν πολύ χαμηλές.Όταν τα έβγαλα από το φούρνο μετά από 15 λεπτά ψησίματος και ήταν ακόμα σχετικά μαλακά απογοητεύτηκα εντελώς! Μόλις όμως άρχισαν να κρυώνουν άρχισαν και να σκληραίνουν και το αποτέλεσμα ήταν εξαιρετικό!!!! Τα επόμενα τα έψησα 20 λεπτά και γίνανε ακόμα πιο τραγανά! Φανταστική συνταγή πραγματικά και δεν έχει να ζηλέψει σε τίποτα τα αντίστοιχα μπισκότα του εμπορίου!!
Καλημέρα Ματίνα και καλώς ήρθες στο blog. Πόσο χαίρομαι που σου άρεσε η συνταγή και το αποτέλεσμα των μπισκότων. Σε ευχαριστώ πολύ!
Συγχαρητήρια,μας άρεσαν πάρα πολύ!!!Μπορώ να τα ψήσω έτσι ώστε να είναι μαστιχωτά και να ευχαριστηθεί ο γιος μου αλλά και να τα αφήσω λίγο παραπάνω και να γίνουν τραγανά για μένα.
Καλησπέρα.Ναι βέβαια μπορείς αλλά μην το παρακάνεις.!Θυμίσου ότι θα σκληρύνουν περισσότερο όταν κρυώσουν.
Καλησπέρα..μπορούμε αντί για γάλα να βάλουμε γάλα αμυγδάλου?
Καλημέρα. Φυσικά και μπορείτε να αντικαταστήσετε το γάλα με με γάλα αμυγδάλου, καρύδας, ή βρώμης. Ελπίζω, αν τα φτιάξετε να σας αρέσουν.
Εφόσον βάζετε γάλα, γιατί λέτε ότι πρόκειται για βιγκαν συνταγή;
Καλησπέρα. Γιατί μπορείτε αν θέλετε να αντικαταστήσετε το ζωικό γάλα με ένα φυτικό ρόφημα.
Γεια σας αντί για καρύδια μπορούμε να βάλουμε αμύγδαλα?
Φυσικά! Ταιριάζουν εξίσου.
Εντάξει! Ευχαριστώ πολυ!
Εν πάση περίπτωση θα τα φτιάξω με καρύδια αλλά θα το έχω υπόψιν μου!
Θα σας στείλω εντυπωσεις
ελπίζω να τα ευχαριστηθείς! Περιμένω εντυπώσεις.
Καλησπέρα .. θα μπορούσα να αφαιρέσω εντελώς τα καρύδια λόγω αλεργιας στους ξηρούς καρπούς; Θα έχει θέμα μείγμα μου;
Καλησπέρα. Όχι νομίζω ότι δεν θα έχετε κανένα πρόβλημα!
Εξαιρετικά!! Έγιναν πάρα πολύ γευστικά,παρόλο που έβαλα την μισή ζάχαρη και το μισό μέλι!! Ευχαριστώ!!!
Μπράβο!!! Πολύ χαίρομαι που σας άρεσαν.
Καλησπέρα!Μολις τα έφτιαξα και είναι τελεια!Προσεχως θα φτιάξω και το παγωτό φράουλα-μπανάνα!υπεροχο site! Συνχαρητηρια!
καλησπέρα και καλώς ήρθες στην παρέα μας. Πολύ χαίρομαι που σου άρεσαν. Περιμένω εντυπώσεις και από το παγωτό!
Καλησπέρα,
αντί για μαύρη ζάχαρη μπορώ να βάλω καστανή ζάχαρη;
Ευχαριστώ
Καλησπέρα.Χρειάζεται μαύρη ζάχαρη γιατί η μελάσα που έχει είναι απαραίτητη για να γίνουν μαστιχωτά τα μπισκότα.
Υπέροχα!!Εύκολα και νόστιμαααααα!
Επειδή δεν είχα καρύδι,έβαλα κομμάτια μαύρη σοκολάτα!
Πόσο χαίρομαι! Θα τα δοκιμάσω κι εγώ την επόμενη με σοκολάτα!
Υπέροχα!!!!τα έφτιαξα σήμερα..και πρόσθεσα λίγο φυστίκοβουτυρο γιατί το αγαπώ!δεν σας λέω γεύση 😍😍😍
Πολύ χαίρομαι! Θα τα δοκιμάσω κι εγώ με φυστικοβούτυρο!
Πολυ ωραια βγηκαν!! Μπράβο!
Χαίρομαι πολύ που σου άρεσαν. Πράγματι αυτά τα μπισκότα είναι τέλεια!
Φοβερά.. Παρέλειψα τελείως την ζάχαρη και πρόσθεσα μια κ. Σούπας λιναροσπορο.. Ευχαριστώ
Πολύ καλή ιδέα ο λιναρόσπορος!
Μπράβο σας!!!! Πολύ ωραία και εύκολη συνταγή για μπισκότα. Εγώ έβαλα αμύγδαλο φιλέ και έγιναν φανταστικά!!! Τα παιδιά τα λάτρεψαν!!
Καλημέρα, χαίρομαι πολύ που σας άρεσαν. Τα έχω φτιάξει κι εγώ με αμύγδαλο και πράγματι τους πάει πολύ.
Τα έφτιαξα πριν λίγο καιρό! Ήταν πράγματι καταπληκτικά , όπως θυμόμουν τη γεύση όταν τα αγόραζα μικρή!θα τα ξαναφτιάξω αύριο …παραγγελία της αδελφής μου!
Πολύ χαίρομαι! Εγώ την τελευταία φορά που τα έφτιαξα δεν είχα καρύδια και έβαλα αμύγδαλα και λίγες σταγόνες σοκολάτας (κατόπιν υπόδειξης της κόρης μου). Έγιναν επίσης πολύ νόστιμα.
Παρά πολύ νόστιμα μπισκότα!! Σαν τα πολύ καλά και ποιοτικά του εμπορίου!! Απίστευτη συνταγή και πολύ εύκολη!! Ευχαριστώ πολύ! Είναι κάτι που έψαχνα χρόνια για τα παιδιά μου!
Πραγματικά χαίρομαι πολύ που σας άρεσαν!
1000 μπράβο σας για την υπέροχη συνταγή.
Έχει δύο εβδομάδες την φτιάχνω η με αμύγδαλο η με καρύδι όλα είναι υπέροχα με ότι και να τα ψήνω !!!
Χαίρομαι πολύ που σας αρέσουν. Και εγώ τα φτιάχνω συνέχεια!!! Η κόρη μου τα λατρεύει.
Έγιναν και τα δικά μας αγαπημένα, πάρα πολύ νόστιμα!! Ευχαριστούμε πολύ για τη συνταγή. Πολύ χαίρομαι που ανακάλυψα το blog γιατί συνεχώς ανακαλύπτω ενδιαφέροντες συνταγές.
Χαίρομαι πολύ που σας άρεσαν. Αυτά τα μπισκοτάκια είναι πράγματι ξεχωριστά! Καλώς ήρθατε στο blog!
Τα 30 περιπου κομματια πως τα βγαζετε εμενα μου βγηκαν την πρωτη φορα 8 και την δευτερη 7 τεμ.
καλημέρα. Μήπως τα κάνετε πολύ μεγάλα ή πολύ φουσκωτά; Το κάθε ένα πρέπει να είναι 15-20 γρ.
Ξέρουμε πόσες θερμίδες έχει το ένα;Του εμπορίου είναι στις 80 με 130 θανατηφόρες θερμίδες χαχα
Δυστυχώς οι θερμίδες δεν έχουν μετρηθεί. 🙂
Μπορώ να βάλω ζάχαρη καρύδας; πόσο πρέπει να τα ψήσω για να βγουν πολύ μαλακά;
Μπορείτε να βάλετε ζάχαρη καρύδας, όμως νομίζω ότι θα αλλάξει η υφή τους. Δεν το έχω δοκιμάσει για να σας το πω με σιγουριά. Όσο για το ψήσιμο κρατήστε τους χρόνους της συνταγής (8-10 λεπτά).
Καλησπέρα. Μπορώ να αλλάξω τη ζάχαρη με επιπλέον μέλι;
Ναι, το έχω κάνει. Μην την παραλείψετε όμως εντελώς. Χρειάζεται για να διατηρηθεί η υφή των μπισκότων.
Καλημερα!μπορουμε να βαλουμε αλεσμενη βρωμη αντι για νιφαδες λογω προτιμησης στην υφη;;
Ευχαριστω πολυ!
καλησπέρα, φυσικά και μπορείτε!
Πολύ νόστιμα μπισκότα……εμένα δεν κράτησαν το σχήμα τους καθόλου. Άπλωσαν κ έγιναν ένα σώμα. Τα έκοψα μετά όσο ήταν μαλακά σε τετράγωνα. Το μπέικιν δεν πρόσφερε τίποτα μιας κ δεν φούσκωσαν καθόλου. Θα τα ξανακάνω προσπαθώντας να πετύχω κ το σχήμα μιας κ ήταν πολύ γευστικά.
Καλημέρα, καταρχήν χαίρομαι που σου άρεσε η γεύση τους. Δεν μπορώ να φανταστώ γιατί σου άπλωσαν, αν ακολούθησες τη συνταγή. Όσον αφορά στο μπέικιν ο σκοπός του σε αυτή τη συνταγή δεν είναι τόσο για να φουσκώσουν όσο για να ενώσει τα υπόλοιπα υλικά μεταξύ τους. Ελπίζω την επόμενη φορά να πάει καλύτερα!
Πάρα πολύ ωραία, συγχαρητήρια! Αν και έκανα την παραλλαγή να χρησιμοποιήσω βούτυρο καρύδας (αντί για ζωικό) και ζάχαρη καρύδας (αντί για μαύρη). Οι πιο σκούρες άκρες πικριζαν λίγο, κάτι που έχω παρατηρήσει και σε άλλα μπισκότα με μέλι. Λέτε να φταίει το μέλι η οι αλλαγές που έκανα;
Ίσως να τα έκανες πιο λεπτά και για αυτό οι άκρες να παρά ψήθηκαν. Χαίρομαι που σου άρεσαν!