Μπισκότα με βρώμη & μέλι

27 Ιουνίου 2020

Ένα μπισκοτάκι δεν πρέπει να λείπει ποτέ από το σπίτι, και επειδή το καλύτερο είναι το σπιτικό, σήμερα θα φτιάξουμε υγιεινά μπισκότα με βρώμη & μέλι.

Είναι πεντανόστιμα, μαστιχωτά και υγιεινά, αυτά τα μπισκότα με βρώμη & μέλι.

Έκανα πολλές δοκιμές μέχρι να καταλήξω στη σημερινή συνταγή, γιατί ήθελα να φέρω τη γεύση, την υφή και την εμφάνιση αυτών των μπισκότων, όσο πιο κοντά στα μπισκότα βρίσκουμε στην αγορά. Και νομίζω ότι το κατάφερα. Τα μπισκότα μου είναι σχεδόν ίδια με αυτά που μέχρι τώρα βρίσκαμε στο φούρνο ή στο super market και ακόμα καλύτερα. Γιατί είναι σπιτικά. Τρώγονται σκέτα, συνοδεύουν το γάλα της μικρής μου ή τον καφέ μου, αλλά είναι και μια λύση σε δύσκολες ώρες που θέλεις κάτι μικρό και γλυκό να βάλεις στο στόμα σου!

Εμείς, αυτή τη φορά τα κάναμε και σαντουιτσάκια. Στην κατάψυξη είχα παγωτό που είχα φτιάξει με μπανάνα και φράουλα (συνταγή εδώ) και έτσι τα γεμίσαμε και έγιναν ανάρπαστα.

Μπορείτε επίσης να τα γεμίσετε με πραλίνα φουντουκιού, (συνταγή για σπιτική πραλίνα εδώ) και σίγουρα τα μικρά σας θα ξετρελλαθούν. Αλείψτε τα με ταχίνι και μέλι και θα έχετε το καλύτερο πρωινό ever!

Μπορείτε να αντικαταστήσετε τα καρύδια με τριμμένα αμύγδαλα. Σε περίπτωση που είστε vegan μπορείτε να χρησιμοποιήσετε αντί για μέλι σιρόπι αγαύης, αντί για βούτυρο έλαιο καρύδας και αντί για ζωικό γάλα κάποιο υποκατάστατο γάλακτος (π.χ. αμυγδάλου).

Δείτε το βίντεο με την διαδικασία της συνταγής και ακολουθήστε τις οδηγίες.

Υλικά (για περίπου 30 μπισκότα)

• 100 γρ. λιωμένο βούτυρο

• 50 γρ. μαύρη ζάχαρη

• 120 γρ. βρώμη

• 5 κ.σ. μέλι

• 1 κ.γ. εκχύλισμα βανίλιας

• 90 γρ. αλεύρι γ.ο.χ.

• 1 κ.γ. baking powder

• 1 κ.γ. κανέλα

• 1/4 κ.γ. αλάτι

• 4 κ.σ. γάλα

• 40 γρ. τριμμένα καρύδια

Εκτέλεση

Βήμα 1: Ετοιμάζουμε το μίγμα.

Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 180 °C. Στρώνουμε αντικολλητικό χαρτί σε ένα ταψί.

Σε ένα μπολ ρίχνουμε το λιωμένο βούτυρο, τη ζάχαρη, τη βρώμη, το μέλι και τη βανίλια. Ανακατεύουμε με ένα πηρούνι να ενωθούν τα υλικά. Προσθέτουμε το αλεύρι, το baking powder, το αλάτι και την κανέλα και ανακατεύουμε με μία ξύλινη κουτάλα ή με μία μαρίζ.

Στη συνέχεια προσθέτουμε το γάλα και τα τριμμένα καρύδια και συνεχίζουμε το ανακάτεμα. Το μίγμα θα είναι σχετικά κολλώδες.

Βήμα 2: Ετοιμάζουμε τα μπισκότα και ψήνουμε.

Γεμίζουμε ένα μπολ με νερό. Βουτάμε δύο κουτάλια στο νερό και παίρνουμε με το ένα, λίγο από το μίγμα και με τη βοήθεια του δεύτερου κουταλιού, τοποθετούμε μπαλάκια μίγματος (μεγέθους καρυδιού), στο ταψί. Πιέζουμε με την κάτω πλευρά του κουταλιού πάνω στο κάθε μπαλάκι μέχρι να απλώσει αρκετά. Επαναλαμβάνουμε τη διαδικασία.

Ψήνουμε για 8-10 λεπτά (ανάλογα με τον φούρνο), μέχρι να πάρουν χρώμα οι άκρες των μπισκότων. Αφήνουμε να κρυώσουν καλά, πριν τα βγάλουμε από το ταψί.

υγιεινά μπισκότα με βρώμη και μέλι

Αν σας άρεσε η συνταγή και αποφασίσετε να δοκιμάσετε αυτά τα μπισκότα με βρώμη & μέλι, περιμένω να μου πείτε πώς σας φάνηκαν. Γράψτε μου στα σχόλια στο κάτω μέρος της σελίδας ή στείλτε μου μήνυμα στο facebook ή στο instagram.

Μοιραστείτε το

Share on facebook
Share on twitter
Share on pinterest
Share on email

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ...

24 thoughts on “Μπισκότα με βρώμη & μέλι”

  1. Δοκίμασα να κάνω τα συγκεκριμένα μπισκότα μετά από μια αποτυχημένη προσπάθεια μιας άλλης συνταγής και οι προσδοκίες μου ήταν πολύ χαμηλές.Όταν τα έβγαλα από το φούρνο μετά από 15 λεπτά ψησίματος και ήταν ακόμα σχετικά μαλακά απογοητεύτηκα εντελώς! Μόλις όμως άρχισαν να κρυώνουν άρχισαν και να σκληραίνουν και το αποτέλεσμα ήταν εξαιρετικό!!!! Τα επόμενα τα έψησα 20 λεπτά και γίνανε ακόμα πιο τραγανά! Φανταστική συνταγή πραγματικά και δεν έχει να ζηλέψει σε τίποτα τα αντίστοιχα μπισκότα του εμπορίου!!

    • Καλημέρα Ματίνα και καλώς ήρθες στο blog. Πόσο χαίρομαι που σου άρεσε η συνταγή και το αποτέλεσμα των μπισκότων. Σε ευχαριστώ πολύ!

  2. Συγχαρητήρια,μας άρεσαν πάρα πολύ!!!Μπορώ να τα ψήσω έτσι ώστε να είναι μαστιχωτά και να ευχαριστηθεί ο γιος μου αλλά και να τα αφήσω λίγο παραπάνω και να γίνουν τραγανά για μένα.

    • Καλημέρα. Φυσικά και μπορείτε να αντικαταστήσετε το γάλα με με γάλα αμυγδάλου, καρύδας, ή βρώμης. Ελπίζω, αν τα φτιάξετε να σας αρέσουν.

  3. Καλησπέρα!Μολις τα έφτιαξα και είναι τελεια!Προσεχως θα φτιάξω και το παγωτό φράουλα-μπανάνα!υπεροχο site! Συνχαρητηρια!

    • Καλησπέρα.Χρειάζεται μαύρη ζάχαρη γιατί η μελάσα που έχει είναι απαραίτητη για να γίνουν μαστιχωτά τα μπισκότα.

  4. Μπράβο σας!!!! Πολύ ωραία και εύκολη συνταγή για μπισκότα. Εγώ έβαλα αμύγδαλο φιλέ και έγιναν φανταστικά!!! Τα παιδιά τα λάτρεψαν!!

Σχολιάστε

Χρησιμοποιούμε cookies για να σας προσφέρουμε την καλύτερη δυνατή εμπειρία στη σελίδα μας.
Αποδοχή
Privacy Policy