Παγωτό μπανάνα & φράουλα

13 Ιουνίου 2019

Από καιρό ήθελα να παρουσιάσω στο blog-άκι μου, αυτό το παγωτό. Μία συνταγή που έχω καθιερώσει τα τελευταία χρόνια στο σπίτι και φτιάχνω συχνά. Είναι το πιο γρήγορο και εύκολο παγωτό με μπανάνα & φράουλα, που χωρίς παγωτομηχανή γίνεται εξαιρετικά βελούδινο και αφράτο.

Η αλήθεια είναι ότι έχω πειραματιστεί πολλές φορές, στην προσπάθειά μου να φτιάξω σπιτικό παγωτό. Έχω κάνει πολλές συνταγές, άλλοτε πιο σύνθετες και άλλοτε πιο απλές. Χωρίς παγωτομηχανή τα πράγματα μάλλον δυσκολεύουν λίγο, αν θέλουμε να πετύχουμε μία βελούδινη υφή στο παγωτό μας. Την συνταγή που πετυχαίνει πάντα, θα σας δείξω σήμερα. Παγωτό με μπανάνα & φράουλα, μοναδικά φρουτένιο και απίστευτα νόστιμο.

Ήμουν επιφυλακτική να παρουσιάσω αυτή τη συνταγή, για πολλούς λόγους. Πρώτον γιατί η βασική ιδέα για το παγωτό είναι γνωστή. Βασικά υλικά, κρέμα γάλακτος και ζαχαρούχο. Υλικά απαραίτητα για να πετύχεις αφράτο παγωτό χωρίς παγωτομηχανή.

Και δεύτερον γιατί φοβόμουν πολύ την παρουσιάση του παγωτού και την φωτογράφισή του. Βλέπεις, όταν πρέπει να φωτογραφίσεις παγωτό πρέπει να κινηθείς γρήγορα. Σκεφτόμουν ότι το παγωτό θα αρχίσει να λιώνει πριν προλάβω να στήσω και να σετάρω τη μηχανή μου και η προσπάθεια θα αποτύχει παταγωδώς. Και βέβαια θυμάμαι από τον καιρό που δούλευα στη διαφήμιση και είχα παρακολουθήσει φωγογραφίσεις παγωτού, για λογαρισμό πελάτη, ότι το παγωτό που χρησιμοποιούσαν δεν ήταν παγωτό. Οι food stylists έφτιαχναν μία “πάστα” που έμοιζε με παγωτό και αυτό φωτογραφίζονταν, για ευνόητους λόγους.

Αλλά καθώς έβλεπα στο instagram τα δεκάδες posts με συνταγές και υπέροχες φωτογραφίες παγωτού, είπα να το προσπαθήσω. Άλλωστε αυτό το παγωτάκι είναι τόσο νόστιμο, που ήθελα να το σας το παρουσιάσω.

Υλικά

• 200 γρ. φράουλες

• 2 ώριμες μπανάνες

• 400 ml κρέμα γάλατος (35% λιπαρά)

• 1 κουτί ζαχαρούχο γάλα

• 1 κ.γ. εκχύλισμα βανίλιας

• μία πρέζα αλάτι

• λίγο κόκκινο χρώμα ζαχαροπλαστικής (προαιρετικά)

Στο multi ή σε μπλέντερ λιώνουμε τις μπανάνες και τις φράουλες. Χτυπάμε με το μίξερ χειρός την κρέμα γάλακτος,  σε ένα μεγάλο μπολ μέχρι να γίνει σαντυγί και να σχηματίζονται ¨κορυφές”. Προσθέτουμε το ζαχαρούχο γάλα, τα λιωμένα φρούτα, τη βανίλια, το αλάτι και το χρώμα ζαχαροπλαστικής και ανακατεύουμε για λίγο ακόμα μέχρι να ομογενοποιηθούν τα υλικά. Σε αυτό το σημείο μπορούμε να προσθέσουμε στο μείγμα, κομμάτια κουβερτούρας ή τριμμένα μπισκότα. Βάζουμε το παγωτό σε ένα δοχείο με καπάκι, κατάλληλο για την κατάψυξη και το αφήνουμε να κρυώσει καλά για πάνω από 6 ώρες.

Θα ήθελα να ξέρω πώς σας φάνηκε η συνταγή. Αν τη δοκιμάσετε θα χαρώ πολύ να το μάθω. Μπορείτε να φωτογραφίσετε το παγωτό σας και να με κάνετε tag στο instagram ή να μου αφήσετε το σχόλιο σας κάτω από το συγκεκριμένο post.

Μοιραστείτε το

Share on facebook
Share on twitter
Share on pinterest
Share on email

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ...

Σχολιάστε