Αμερικάνικο cheesecake (φούρνου)

9 Ιουνίου 2020

Αν ψάχνετε μια συνταγή για το πιο βελούδινο New York cheesecake, αυτή είναι σήμερα εδώ. Πλούσιο, κρεμώδες με γλυκό κουταλιού βύσσινο και τραγανή μπισκοτένια βάση, σίγουρα θα το λατρέψετε!

Το λένε New York cheesecake ή αμερικάνικο ή απλά cheesecake φούρνου. Ετοιμάζεται εύκολα, ψήνεται αργά και χρειάζεται χρόνο να κρυώσει πριν το σερβίρουμε. Έτσι καλό θα είναι να το ετοιμάσετε μια μέρα πριν, από την μέρα που θέλετε να το σερβίρετε.

Η γνωριμία μου με αυτό το γλυκό ξεκίνησε πολλά χρόνια πριν. Ήμουν σχεδόν 20, όταν ένα αγόρι μου είπε ότι το cheesecake είναι το αγαπημένο του γλυκό. Έτσι αποφάσισα να τον εντυπωσιάσω και να του το ετοιμάσω. Το διαδίκτυο δεν ήταν τότε διαδεδομένο, έτσι δεν θυμάμαι που και πώς βρήκα μια συνταγή για αμερικάνικο cheesecake φούρνου. Το ετοίμασα, το έψησα, το στόλισα, με φράουλες νομίζω, και περίμενα τις εντυπώσεις του. Όταν το δοκίμασε, ξύνισε τα μούτρα του, γιατί αυτό που εκείνος εννοούσε λέγοντας cheesecake ήταν το αντίστοιχο γλυκό χωρίς ψήσιμο! Ακόμα θυμάμαι την μεγάλη μου απογοήτευση, γιατί είχα προσπαθήσει πολύ για αυτό το γλυκό. Θυμάμαι όμως επίσης και τη γεύση του, καθώς σε μένα, τουλάχιστον, άρεσε πολύ.

Αργότερα έμαθα τις δύο εκδοχές του cheesecake και η αλήθεια είναι ότι το ψημένο το ξαναέφτιαξα αρκετά χρόνια αργότερα. Το αμερικάνικο cheesecake είναι πιο “βαρύ”, έχει πιο πλούσια γεύση. Έχει διαφορετική υφή από το cheesecake χωρίς ψήσιμο, είναι βελούδινο, αλλά και πιο πυκνό στην σύστασή του. Τα συστατικά είναι πάνω κάτω τα ίδια, μόνο που το αμερικάνικο έχει αβγά στην κρέμα του.

Σήμερα λοιπόν αποφάσισα να σας παρουσιάσω τη δική μου συνταγή. Σε μένα αρέσει με γλυκό κουταλιού βύσσινο, εσείς όμως μπορείτε να το γαρνίρετε με ότι θέλετε. Φράουλες, berries, λιωμένη σοκολάτα, ακόμα και μόνο ζάχαρη άχνη. Ότι και αν επιλέξετε η γεύση του θα σας κερδίσει και είμαι σίγουρη ότι στην ερώτηση ποιο cheesecacake προτιμάτε, θα δυσκολευτείτε να απαντήσετε!

New York Cheesecake, αμερικάνικο cheesecake, cheesecake φούρνο, ψημένο

Υλικά

για τη βάση

• 300 γρ. μπισκότα diggestive

• 130 γρ. λιωμένο βούτυρο

για την κρέμα

• 800 γρ. τυρί κρέμα

• 170 γρ. κρυσταλλική ζάχαρη

• 50 γρ. αλεύρι γ.ο.χ.

• 1 κ.γ. εκχύλισμα βανίλιας (ή δύο βανιλίνες)

• 1/4 κ.γ. αλάτι

• 2 αβγά

• 250 γρ. κρέμα γάλακτος

• ξύσμα και χυμό από ένα λεμόνι

• γλυκό κουταλιού βύσσινο

Εκτέλεση

Βήμα 1: Ετοιμάζουμε τη βάση.

Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 180 °C.

Θα χρειαστούμε μία φόρμα με αποσπώμενη βάση διαμέτρου 26-28 εκ. Βάζουμε αντικολλητικό χαρτί στη βάση και στη συνέχεια κλείνουμε τη φόρμα.

Χτυπάμε στο multi τα μπισκότα να γίνουν σκόνη και τα ρίχνουμε σε ένα μπολ. Λιώνουμε το βούτυρο, το προσθέτουμε στο μπολ και ανακατεύουμε να ενωθεί με το μπισκότο. Ρίχνουμε στη φόρμα και πιέζουμε με τον πάτο ενός ποτηριού και στρώνουμε ομοιόμορφα.

Ψήνουμε για 12-15 λεπτά και αφήνουμε στην άκρη να κρυώσει.

Βήμα 2: Ετοιμάζουμε την κρέμα.

Σε ένα μεγάλο μπολ ρίχνουμε το τυρί κρέμα και τη ζάχαρη. Με το μίξερ χειρός χτυπάμε για τουλάχιστον 3 λεπτά, μέχρι η κρέμα να αφρατέψει. Προσθέτουμε την κρέμα γάλακτος, τη βανίλια, το ξύσμα και το χυμό λεμονιού, το αλάτι και το αλεύρι και συνεχίζουμε το χτύπημα για 2 λεπτά. Ρίχνουμε τα αβγά και χτυπάμε για λίγο σε χαμηλή ταχύτητα. Σταματάμε το ανακάτεμα μόλις ενσωματωθούν τα αβγά.

Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 220 °C.

Βήμα 3: Ψήνουμε το cheesecake.

Καλύπτουμε καλά με αλουμινόχαρτο, την φόρμα από την εξωτερική μεριά.

Την βουτυρώνουμε περιφερειακά και ρίχνουμε προσεκτικά πάνω στη μπισκοτένια βάση την κρέμα.

Ψήνουμε για 10 λεπτά στους 220 °C και στη συνέχεια χαμηλώνουμε τον φούρνο στους 120 °C και συνεχίζουμε το ψήσιμο για ακόμα μία ώρα. Σβήνουμε το φούρνο και ανοίγουμε λίγο την πόρτα, τοποθετώντας μία πετσέτα. Αφού το γλυκό κρυώσει εντελώς, μέσα στον φούρνο, το βάζουμε στο ψυγείο για τουλάχιστόν 4 ώρες.

Σερβίρουμε με γλυκό κουταλιού βύσσινο, ή ότι άλλο επιθυμούμε.

New York Cheesecake, αμερικάνικο cheesecake, cheesecake φούρνο, ψημένο

Εδώ θα βρείτε μία συνταγή για cheesecake χωρίς ψήσιμο με ανθότυρο και μέλι.

Θα χαρώ πολύ να δοκιμάσετε τη συνταγή μου για το αμερικάνικο cheesecake (φούρνου) και ακόμα περισσότερο αν δω τη φωτογραφία σας. Μην ξεχάσετε να με κάνετε tag στο instagram, ή να βάλετε hashtag #thecookinyou.

Μοιραστείτε το

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ...

5 σκέψεις στο “Αμερικάνικο cheesecake (φούρνου)”

  1. Μήπως στον φούρνο θέλει να ψηθεί με αέρα? Γιατί μόλις το έσβησα αλλά δεν έχει πάρει χρώμα όπως φαίνεται στην φωτογραφία. Ακολούθησα όλα τα βήματα κατά λέξη.

    Απάντηση
    • Από φούρνο σε φούρνο υπάρχει περίπτωση να έχουμε διαφορετικούς χρόνους ψησίματος. Ίσως να ήθελε λίγο περισσότερο χρόνο. Στη γεύση ήταν ΟΚ;

      Απάντηση

Σχολιάστε

Χρησιμοποιούμε cookies για να σας προσφέρουμε την καλύτερη δυνατή εμπειρία στη σελίδα μας.
Αποδοχή