Παπαρδέλες με μανιτάρια & κρέμα καρύδας

25 Μαΐου 2020

Είστε λάτρης των ζυμαρικών και θέλετε ένα γρήγορο και νόστιμο πιάτο, έξω από τα συνηθισμένα;

Τότε είστε στο σωστό μέρος. Η σημερινή συνταγή για παπαρδέλες με μανιτάρια & κρέμα καρύδας είναι αυτό που ψάχνετε!

Μεγάλη αγάπη τα ζυμαρικά. Και αν έπρεπε να διαλέξω είδος, θα διάλεγα παπαρδέλες. Όχι ότι τα υπόλοιπα μου κακοπέφτουν, αλλά μου αρέσουν περισσότερο τα ζυμαρικά με “σώμα”. Αν καταλαβαίνετε τι εννοώ… Και αφού τα ζυμαρικά μας αρέσουν οικογενειακώς, τα μαγειρεύω συχνά και συχνά επίσης ψάχνω για κάτι διαφορετικό.

Έτσι λοιπόν, τις προηγούμενες μέρες αποφάσισα να χρησιμοποιήσω την κρέμα καρύδας που είχα αγοράσει για να φτιάξω τις φακές (συνταγή εδώ – που αν δεν έχετε δοκιμάσει δεν ξέρετε τι χάνετε), αλλά τελικά το ξέχασα. Η μικρή μου και ο Γιώργος περίμεναν ζυμαρικά για το μεσημεριανό και έτσι μια έκπληξη τους περίμενε στο τραπέζι.

Εδώ να σας πω, πως η κόρη μου σιχαίνεται τα μανιτάρια. Εννοώ, όταν ξέρει ότι τρώει μανιτάρια. Γιατί όταν δεν το καταλάβει της αρέσουν κιόλας!

Αποφάσισα λοιπόν να φτιάξω αυτή τη συνταγή που θα σας παρουσιάσω σήμερα. Το φαγητό ήταν έτοιμο σε λιγότερο από 30 λεπτά και το απολαύσαμε μικροί και μεγάλοι.

Υπέροχες, κρεμώδεις παπαρδέλες, με ελαφριά γεύση από σκόρδο, μια ελαφριά σπιρτάδα από καυτερή πιπερίτσα τσίλι και διάφορα είδη μανιταριών. Μπόλικη φρεσκοτριμμένη παρμεζάνα (αν δεν είστε vegan) και μια λαχταριστή και ελαφρώς εξωτική μακαρονάδα στο πιάτο σας, σε μόλις 30 λεπτά!

Ας μην πω άλλα και ας πάω στη συνταγή.


Υλικά

• 1 πακέτο παπαρδέλες (500 γρ.) ή άλλο ζυμαρικό της επιλογής σας

• 4 κ.σ. ελαιόλαδο

• 1 κρεμμύδι ψιλοκομμένο

• 4 σκελίδες σκόρδο ψιλοκομμένο

• 1 μικρή πιπερίτσα τσίλι ψιλοκομμένη

• 400 γρ. μανιτάρια (λευκά, πορτομπέλο, πορτσίνι)

• 150 γρ. λευκό κρασί

• 400 ml κρέμα καρύδας

• 3 κ.σ. ψιλοκομμένο θυμάρι

• αλάτι, πιπέρι

• παρμεζάνα (προαιρετικά)

Εκτέλεση

Βήμα 1: Βράζουμε τις παπαρδέλες.

Βράζουμε τα ζυμαρικά , σύμφωνα με τις οδηγίες της συσκευασίας. Σουρώνουμε και κρατάμε 80 ml νερό (από αυτό που έβρασαν). Αφήνουμε στην άκρη.

Βήμα 2: Ετοιμάζουμε την σάλτσα μανιταριών.

Σκουπίζουμε καλά τα μανιτάρια με υγρό χαρτί κουζίνας. Δεν τα πλένουμε. Αφαιρούμε τα κοτσάνια και τα κόβουμε σε μέτρια κομμάτια.

Σε ένα τηγάνι ρίχνουμε το ελαιόλαδο και σε μέτρια φωτιά σωτάρουμε το κρεμμύδι. Προσθέτουμε τα μανιτάρια και μόλις πάρουν χρώμα, προσθέτουμε το σκόρδο, την πιπερίτσα και το θυμάρι. Αφήνουμε μερικά λεπτά και σβήνουμε με το κρασί. Αλατοπιπερώνουμε και προσθέτουμε το νερό από τα βρασμένα ζυμαρικά. Βράζουμε για 2 λεπτά σε χαμηλή φωτιά και ρίχνουμε την κρέμα καρύδας. Σιγοβράζουμε για 4-5 λεπτά μέχρι να έχουμε μια σχετικά παχύρευστη σάλτσα.

Βήμα 3: Ενώνουμε την σάλτσα με τα ζυμαρικά.

Ρίχνουμε τη σάλτσα στις παπαρδέλες και ανακατεύουμε ελαφρά.

Σερβίρουμε με φρεσκοτριμμένο πιπέρι και προαιρετικά με παρμεζάνα.

Αν είστε και εσείς λάτρεις των ζυμαρικών εδώ μπορείτε να βρείτε παλιότερες συνταγές μου με ζυμαρικά.

Επίσης αν φτιάξετε τις παπαρδέλες με μανιτάρια & κρέμα καρύδας, θα χαρώ να μάθω αν σας άρεσε. Μην διστάσετε να επικοινωνήσετε μαζί μου, αν θέλετε κάτι να με ρωτήσετε στο instagram ή στο facebook ή απλά να μου γράψετε στα σχόλια στο κάτω μέρος της σελίδας.

Μοιραστείτε το

Share on facebook
Share on twitter
Share on pinterest
Share on email

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ...

Σχολιάστε