Φακές με κρέμα καρύδας

13 Φεβρουαρίου 2020

Εύκολο φαγάκι, διαφορετικό, vegan και πολύ πολύ νόστιμο. Οι δικές μας φακές με μερικές εξωτικές πινελιές, έτοιμες να σερβιριστούν στο τραπέζι σας!

Τις λάτρεψα αμέσως. Με την πρώτη δοκιμή κατευθείαν από την κατσαρόλα μου. Είχα διαβάσει πολλές συνταγές για φακές με κρέμα καρύδας, αλλά ποτέ δεν είχα δοκιμάσει.

Έτσι όταν στο ντουλάπι μου βρήκα ξεχασμένη μία κρέμα καρύδας τις θυμήθηκα. Και είπα να τις φτιάξω. Δεν ακολούθησα συνταγές. Τις μαγείρεψα όπως συνήθως. Και αυτό γιατί φοβήθηκα μήπως δεν αρέσει η γεύση της καρύδας στη μικρή μου και την αφήσω νηστική. Έτσι αφού τις έβρασα, με τα συνηθισμένα υλικά τους, κράτησα λίγες στην άκρη. Στις υπόλοιπες πρόσθεσα φρέσκο τζίντζερ, μπόλικο κόλιανδρο και στο τέλος την κρέμα καρύδας. Δεν μπορείτε να φανταστείτε τη γεύση τους.

Τα αρώματα του κόλιανδρου, η πικάντικη γεύση του τζίντερ και η εξωτική καρύδα, μεταμόρφωσαν τις φακές, σε ένα πραγματικά πεντανόστιμο πιάτο.

Στο μεσημεριανό μας, τις σέρβιρα με ρύζι και μαντέψτε: Το μπολ με τις απλές φακές έμεινε στο ψυγείο γιατί η κόρη μου ενθουσιάστηκε με τις “καινούργιες φακές”!

Αυτές οι φακές δεν είναι σούπα, όπως τις έχουμε συνηθίσει. Είναι πιο πηχτές στην υφή και στην εμφάνισή τους, γι’ αυτό μην προσθέσετε πολύ νερό στην αρχή.

Δοκιμάστε λοιπόν, την επόμενη φορά που θέλετε όσπρια και η γεύση τους είμαι σίγουρη πώς θα σας ενθουσιάσει, όπως κι μένα.

Υλικά

• 1/2 κιλό φακές

• 1 μεγάλο κρεμμύδι

• 2 σκελίδες σκόρδο

• 2 φύλλα δάφνης

• 2 τριμμένες ντομάτες

• 500 – 750 ml ζεστό νερό (για το βράσιμο)

• 1/2 κ.γ. κουρκουμά

• 1/2 κ.γ. κίμινο

• αλάτι, πιπέρι

• 1 κ.γ. τριμμένο φρέσκο τζίντζερ

• 2 κ.σ. ψιλοκομμένο κόλιανδρο

• 400 ml κρέμα καρύδας

• 5 κ.σ. ελαιόλαδο

Εκτέλεση

Βήμα 1: Ετοιμάζουμε τις φακές.

Καθαρίζουμε και ξεπλένουμε τις φακές. Τις βάζουμε σε μεγάλη κατσαρόλα με άφθονο νερό και τις αφήνουμε να βράσουν για 5 λεπτά. Σουρώνουμε και ξαναβάζουμε τις φακές στην κατσαρόλα. Προσθέτουμε όλα τα υλικά, εκτός από το τζίντζερ, τον κόλιανδρο, την κρέμα καρύδας και το ελαιόλαδο. Αφήνουμε να βράσουν για περίπου 25-30 λεπτά σε μέτρια φωτιά, μέχρι να χυλώσουν πολύ. Μόνο αν χρειαστεί προσθέτουμε λίγο ζεστό νερό.

Βήμα 2: Προσθέτουμε τα μυρωδικά και την κρέμα καρύδας.

Όταν οι φακές πήξουν αρκετά προσθέτουμε το τζίντζερ και τον κόλιανδρο. Βράζουμε σε χαμηλή φωτιά για 5 λεπτά. Στο τέλος σβήνουμε τη φωτιά και προσθέτουμε την κρέμα καρύδας και το ελαιόλαδο και ανακατεύουμε ελαφρά.

Αν δοκιμάσετε τις φακές με κρέμα καρύδας, τζίντζερ και κόλιανδρο, θα χαρώ να μάθω πώς σας φάνηκαν. Αφήστε μου ένα σχόλιο στο κάτω μέρος της σελίδας.

Αν δεν το έχετε κάνει ακόμα ακολουθήστε με στο instagram και στο pinterest και κάντε like στη σελίδα μου στο facebook, για να μαθαίνετε πρώτοι τις καινούργιες συνταγές μου!

Μοιραστείτε το

Share on facebook
Share on twitter
Share on pinterest
Share on email

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ...

Σχολιάστε