Παγωτό cheesecake με φράουλες

19 Μαΐου 2020

Τι καλύτερο από το να υπάρχει δικό μας, σπιτικό παγωτό στην κατάψυξη, αυτές τις ζεστές μέρες; Και όταν αυτό ετοιμάζεται εύκολα και χωρίς παγωτομηχανή, ακόμα καλύτερα!


Αγαπημένη γεύση το παγωτό cheesecake με φράουλες και ήρθε η ώρα να το φτιάξουμε μόνοι μας. Μια πανεύκολη συνταγή για σπιτικό παγωτό, που δεν έχει να ζηλέψει τίποτα από τα συσκευασμένα, είναι σήμερα εδώ! Δοκιμάστε το και θα με θυμηθείτε.

Είναι από τις αγαπημένες μου γεύσεις, για να μην πω η πιο αγαπημένη μου! Το παγωτό cheesecake με φράουλες, είναι αγάπη από τα παλιά. Το ανακάλυψα πριν πολλά πολλά χρόνια όταν το δοκίμασα συσκευασμένο και από τότε πάντα το επιλέγω όταν αγοράζω παγωτό.

Σήμερα λοιπόν είμαι ενθουσιασμένη. Γιατί έφτιαξα το καλύτερο παγωτό που υπάρχει. Και έχω φτιάξει πολλά. Αυτό όμως είναι το πιο τέλειο. Πλούσιο και κρεμώδες, με ζουμερές φράουλες και μπισκότα και γεύση από το τυρί κρέμα, το κάνουν ακαταμάχητο! Ετοιμάζεται σε λίγα λεπτά, χωρίς παγωτομηχανή και απλά χρειάζεται λίγη υπομονή για να παγώσει. Είναι βελούδινο και δεν κρυσταλλιάζει. Απλά αφήστε το 5 λεπτά εκτός κατάψυξης πριν το σερβίρετε.

Δείτε το βίντεο και ετοιμάστε το!

Υλικά

• 250 γρ. φράουλες

• 100 γρ. κρυσταλλική ζάχαρη

• 400 ml κρέμα γάλακτος (35% λιπαρά)

• 280 γρ. τυρί κρέμα

• 400 ml ζαχαρούχο γάλα

• 170 γρ. μπισκότα (τύπου πτι-μπερ)

Εκτέλεση

Βήμα 1: Ετοιμάζουμε τις φράουλες.

Πλένουμε και κόβουμε σε μικρά κομμάτια τις φράουλες. Τις ρίχνουμε σε ένα κατσαρολάκι μαζί με τη ζάχαρη και αφήνουμε να βράσουν για 7-10 λεπτά, σε μέτρια φωτιά. Αφήνουμε στην άκρη να κρυώσουν.

Βήμα 2: Ετοιμάζουμε το μίγμα.

Σε ένα μπολ χτυπάμε την κρέμα γάλακτος, μέχρι να πήξει και να έχουμε μια απαλή σαντιγί. Σε ένα άλλο μπολ χτυπάμε το τυρί κρέμα και προσθέτουμε το ζαχαρούχο. Ρίχνουμε στη σαντιγί το τυρί με το ζαχαρούχο και ανακατεύουμε με απαλές κινήσεις. Προσθέτουμε τις φράουλες και τα μπισκότα τριμμένα σε μικρά κομμάτια.

Βήμα 3: Παγώνουμε.

Βάζουμε το μίγμα σε ένα μεταλλικό ή πλαστικό σκεύος και τοποθετούμε στην κατάψυξη για τουλάχιστον 6 ώρες. Ανακατεύουμε το παγωτό, ανά μία ώρα, για τις πρώτες 3 ώρες.

Το αφήνουμε σε θερμοκρασία δωματίου για 5 λεπτά, πριν σερβίρουμε.

Enjoy!

Εδώ θα βρείτε ένα παγωτό με γιαούρτι και σοκολάτα και εδώ με φράουλες και μπανάνα.


Αν το φτιάξετε, περιμένω να μου πείτε πώς σας φάνηκε. Αφήστε μου το σχόλιό σας στο κάτω μέρος τις σελίδας. Ή επικοινωνήστε μαζί μου στο instagram ή στο facebook.

Μοιραστείτε το

Share on facebook
Share on twitter
Share on pinterest
Share on email

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ...

Σχολιάστε