Σοκολατένιο παγωτό γιαούρτι

25 Σεπτεμβρίου 2019

Δεν ξέρω γιατί άργησα τόσο να σας παρουσιάσω αυτή τη συνταγή. Πρόκειται για μια από τις αγαπημένες μου, αφού είναι μια συνταγή που έχω καθιερώσει τα τελευταία χρόνια στο σπίτι, για να έχουμε σπιτικό σοκολατένιο παγωτό με γιαούρτι, που ετοιμάζεται και χωρίς παγωτομηχανή.

Προφανώς δεν την θεωρούσα “σημαντική” και γι’ αυτό δεν είχα σκεφτεί μέχρι σήμερα να σας την δείξω. Όμως όταν την προηγούμενη εβδομάδα η κόρη μου ζήτησε παγωτό σοκολάτα και τη θυμήθηκα, είπα ότι οπωσδήποτε πρέπει να την παρουσιάσω στο blog-άκι μου, μιας και είναι τόσο απλή και εύκολη που θα την φτιάχνετε ξανά και ξανά.

σοκολατένιο παγωτό γιαούρτι
σοκολατένιο παγωτό γιαούρτι

Όταν η μικρή μου άρχισε να μεγαλώνει και από μωράκι να γίνεται κορίτσι, απέκτησε και τις πρώτες της προτιμήσεις στο φαγητό. Και φυσικά οτιδήποτε σοκολατένιο ήταν και εξακολουθεί να είναι στην κορυφή αυτών των προτιμήσεων. Έτσι όταν κάποτε αποφάσισα να της φτιάξω σοκολατένιο παγωτό στο σπίτι, θέλησα να το κάνω όσο το δυνατόν πιο υγιεινό. Το γιαούρτι ήταν μια καλή ιδέα, με την οποία πειραματίστηκα αρκετά, πριν καταλήξω σε αυτή τη συνταγή.

Είναι πλούσιο, με γεμάτη σοκολατένια και υπόξινη γεύση από το γιαούρτι, που το κάνει ακόμα πιο λαχταριστό.

Μπορείτε να προσθέσετε στο παγωτό σας ξηρούς καρπούς, κομμάτια σοκολάτας, τριμμένα μπισκότα ή ότι άλλο θέλετε. Σερβίρετε με σιρόπι βύσσινο, που του πάει πολύ!

σοκολατένιο παγωτό γιαούρτι

Υλικά

• 500 γρ. στραγγιστό γιαούρτι (10% λιπαρά)

• 200 γρ. κρέμα γάλακτος (35% λιπαρά)

• 200 γρ. κουβερτούρα

• 200 γρ. καστανή ζάχαρη

• 3 κ.σ. κακάο

• 1 κ.γ. σιρόπι βανίλιας

• 1 πρέζα αλάτι

Εκτέλεση

Λιώνουμε την κουβερτούρα σε μπεν μαρί.

Σε ένα μπολ χτυπάμε την κρέμα γάλακτος, μέχρι να έχουμε μια ελαφριά σαντιγί. Στο multi βάζουμε τη ζάχαρη και την χτυπάμε μέχρι να γίνει σκόνη. Την προσθέτουμε στη σαντιγί μαζί με το αλάτι, τη βανίλια και το κακάο κοσκινισμένο. Ανακατεύουμε ελαφρά.

Στη συνέχεια ρίχνουμε τη λιωμένη κουβερτούρα και το γιαούρτι και ανακατεύουμε απαλά με μία μαρίζ να ενωθούν καλά τα υλικά.

Βάζουμε το μείγμα σε ένα δοχείο κατάλληλο για κατάψυξη και το αφήνουμε για περίπου 1 ώρα να παγώσει ελαφρά. Το βγάζουμε και με το μίξερ χειρός το ανακατεύουμε για 1-2 λεπτά και το ξαναβάζουμε στην κατάψυξη. Επαναλαμβάνουμε την διαδικασία για 3-4 φορές, ανά μία ώρα.

Πριν σερβίρετε, αφήστε το σε θερμοκρασία δωματίου για 10 λεπτά.

Αν δοκιμάσετε το αυτό το σοκολατένιο παγωτό με γιαούρτι, το ξέρετε ήδη πως θα χαρώ πολύ να το μάθω. Μπορείτε να μου γράψετε στα σχόλια στο κάτω μέρος της σελίδας, ή μπορείτε να το φωτογραφίσετε και να με κάνετε tag στο instagram για να το δω. Και εγώ θα βάλω την φωτογραφία σας στα stories μου!

σοκολατένιο παγωτό γιαούρτι
σοκολατένιο παγωτό γιαούρτι
σοκολατένιο παγωτό γιαούρτι

Μοιραστείτε το

Share on facebook
Share on twitter
Share on pinterest
Share on email

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ...

Σχολιάστε