Σοκολατάκια με φυστικοβούτυρο

11 Φεβρουαρίου 2019

Μία συσκευασία νιφάδες ρυζιού είχε ξεμείνει στο ντουλάπι, αφού τα δημητριακά με σοκολάτα κυριαρχούν στις προτιμήσεις της κόρης μου. Έτσι λοιπόν για να μην πάνε χαμένα αποφάσισα να τα αξιοποιήσω. Στο ντουλάπι επίσης φυστικοβούτυρο που είχε περισσέψει από ένα κέικ που είχα φτιάξει τις προάλλες. Το φυστικοβούτυρο δεν είναι τόσο δημοφιλές στη χώρα μας, αλλά νομίζω ότι τελευταία αρχίζουμε να το χρησιμοποιούμε. Όταν βρίσκω στο super market ελληνικό φυστικοβούτυρο φυσικά το προτιμώ. Η κόρη μου παλιότερα έτρωγε πολύ ταχίνι. Κάποια στιγμή όμως (δυστυχώς) αποφάσισε ότι είναι “ίου” και το έκοψε μαχαίρι. Το φυστικοβούτυρο δείχνει προς το παρόν ότι της αρέσει οπότε το έχουμε βάλει στην διατροφή της.

peanut butter balls rice crispy, σοκολατάκια με φυστικοβούτυρο και δημητριακά ρυζιού

Τα σοκολατάκια λοιπόν που ετοίμασα είναι ότι πρέπει για τις ώρες που θέλει μια λιχουδιά και αντικαθιστούν τις αγοραστές “βλακειούλες” όπως λέει η ίδια. Είναι τόσο crispy και η γεύση τους μοναδικά γεμάτη με το γλυκό φυστικοβούτυρο να κυριαρχεί στον ουρανίσκο. Εγώ πρόσθεσα πραλίνα φουντουκιού για να τα κάνω ακόμα πιο σοκολατένια, εσείς μπορείτε αν θέλετε να την παραλείψετε.

Εύκολα, φυσικά χωρίς ψήσιμο, ιδανικά για κέρασμα, υγιεινά και πάνω απ’ όλα σπιτικά σοκολατάκια.

peanut butter balls rice crispy, σοκολατάκια με φυστικοβούτυρο και δημητριακά ρυζιού

Υλικά

(για περίπου 35-40 σοκολατάκια ανάλογα με το μέγεθος)

• 100 γρ. άχνη ζάχαρη

• 50 γρ. λιωμένο βούτυρο

• 250 γρ. φυστικοβούτυρο

• 60 γρ. νιφάδες ρυζιού

• 2 κ.σ. πραλίνα φουντουκιιού (προαιρετικά)

για την επικάλυψη σοκολάτας

• 350 γρ. κουβερτούρα

Σε ένα μεγάλο μπολ ανακατεύουμε καλά το φυστικοβούτυρο και το βούτυρο. Προσθέτουμε τη ζάχαρη. Στο multi σπάμε ελάχιστα τις νιφάδες ρυζιού (όχι να γίνουν σκόνη απλά να γίνουν μικρότερα κομμάτια) και τις προσθέτουμε στο μπολ μαζί με την άχνη και την πραλίνα. Ανακατεύουμε μέχρι να ενωθούν όλα τα υλικά. Πλάθουμε σε μικρές μπαλίτσες και τις τοποθετούμε σε ένα ταψάκι πάνω σε λαδόκολλα. Βάζουμε στο ψυγείο για περίπου 30 λεπτά. Κόβουμε σε μικρά κομμάτια τη σοκολάτα και την λιώνουμε σε μπεν μαρί ή στο φούρνο μικροκυμάτων (αφού καλύψουμε με μεμβράνη) για 1 λεπτό.

Με μία οδοντογλυφίδα παίρνουμε το κάθε μπαλάκι και το βουτάμε στη σοκολάτα να καλυφθεί καλά. Τα βάζουμε πάλι σε μία λαδόκολλα και τα αφήνουμε στο ψυγείο μέχρι να σφίξουν.

Αφού κρυώσει καλά η σοκολάτα μπορούμε να ρίξουμε από πάνω λίγη λιωμένη λευκή σοκολάτα για διακόσμηση.

peanut butter balls rice crispy, σοκολατάκια με φυστικοβούτυρο και δημητριακά ρυζιούpeanut butter balls rice crispy, σοκολατάκια με φυστικοβούτυρο και δημητριακά ρυζιού

Μοιραστείτε το

Share on facebook
Share on twitter
Share on pinterest
Share on email

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ...

Σχολιάστε