Μπισκότα με πορτοκάλι και φυστίκι Αιγίνης

30 Σεπτεμβρίου 2019

Δεν ξέρω για εσάς, αλλά εγώ πάντα θέλω το κάτιτις μου, να υπάρχει στην κουζίνα. Ένα κρακεράκι, ένα κομματάκι κέικ, ένα μπισκοτάκι… Έτσι να βρίσκεται εκεί, για μια ώρα ανάγκης. Τα σημερινά μπισκότα με πορτοκάλι και φυστίκι Αιγίνης είναι η νέα μου λατρεία.

Η ιδέα βασίζεται στη συνταγή των μπισκότων βουτύρου, που αν δεν τα έχετε δοκιμάσει ακόμα δεν ξέρετε τι χάνετε, γιατί απλά είναι τα καλύτερα μπισκότα βουτύρου ever! Δείτε τα εδώ και την παραλλαγή τους για δίχρωμα εδώ. Δοκιμάστε όποια συνταγή θέλετε και είναι σίγουρο ότι θα κολλήσετε με μαζί τους.

Στη σημερινή συνταγή προσθέτουμε έξτρα πορτοκάλι και φυστίκια Αιγίνης και έχουμε εύκολα μπισκοτάκια για τον πρωϊνό μας καφέ.

Είναι αρωματικά και εξαιρετικά αφράτα αυτά τα μπισκότα και με το τραγανό φυστίκι Αιγίνης τα κάνει ξεχωριστά. Γίνονται εύκολα, όποτε είναι σίγουρο ότι όταν θα τα δοκιμάσετε για πρώτη φορά θα τα φτιάχνετε ξανά και ξανά.

Διατηρούνται για μέρες σε αεροστεγές βάζο, το σίγουρο όμως είναι ότι θα εξαφανιστούν γρήγορα!

Υλικά

• 400 γρ. αλεύρι γ.ο.χ.

• 200 γρ. ζάχαρη άχνη

• 250 γρ. βούτυρο ανάλατο

• 1 κουταλάκι εκχύλισμα βανίλιας ή 2 βανιλίνες

• 3 κρόκους αβγού

• 1/4 κ.γ. αλάτι

• ξύσμα από 2 πορτοκάλια

• 1/2 κούπας σπασμένα φυστίκια Αιγίνης

Εκτέλεση

Αφήνουμε το βούτυρο 1/2 ώρα εκτός ψυγείου να μαλακώσει.

Το κόβουμε σε κυβάκια και το χτυπάμε στο μίξερ μέχρι να ασπρίσει, περίπου 3 λεπτά. Προσθέτουμε την άχνη και χτυπάμε ακόμα 5 λεπτά, στην αρχή σε χαμηλή ταχύτητα και στη συνέχεια σε υψηλή.

Προσθέτουμε τη βανίλια.

Ρίχνουμε τους κρόκους, το αλάτι και συνεχίζουμε το χτύπημα μέχρι να ανακατευτούν τα υλικά.

Σταματάμε το μίξερ και προσθέτουμε το αλεύρι και τα το ξύσμα. Συνεχίζουμε το χτύπημα σε χαμηλή ταχύτητα μέχρι να ανακατευτεί το αλεύρι (μόνο για μερικά δευτερόλεπτα). Τέλος προσθέτουμε τα σπασμένα φυστίκια.

Παίρνουμε τη ζύμη στα χέρια, την ζυμώνουμε ελάχιστα, την χωρίζουμε σε τρία κομμάτια, τα τυλίγουμε με μεμβράνη και τα βάζουμε στο ψυγείο για περίπου 1/2 ώρα, να σφίξουν.

Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 175 °C, (όχι αέρα), βάζουμε λαδόκολλα στο ταψί.

Βγάζουμε από το ψυγείο το πρώτο κομμάτι ζύμης και το ανοίγουμε σε πάχος περίπου 1 cm, με ελάχιστο αλεύρι πάνω κάτω, με τον πλάστη.

Κόβουμε με κουπ ατ και τοποθετούμε τα μπισκότα στο ταψί, το βάζουμε στο ψυγείο για περίπου 15 λεπτά (η ζύμη πρέπει να ξανασκληρύνει, για να μην χάσουν τα μπισκότα το σχήμα τους στο ψήσιμο).

Ψήνουμε για περίπου 10-12 λεπτά, ανάλογα με το φούρνο (όταν τα βγάζουμε πρέπει να είναι σχεδόν άσπρα).

Μπορούμε να βουτήξουμε τα μπισκότα σε λιωμένη σοκολάτα, αφού κρυώσουν.

Δοκιμάστε οπωσδήποτε αυτά τα μπισκότα και πείτε μου πώς σας φάνηκαν. Μπορείτε να μου γράψετε στα σχόλια στο κάτω μέρος της σελίδας, ή μπορείτε να τα φωτογραφίσετε και να με κάνετε tag στο instagram για να τα δω. Και εγώ θα βάλω την φωτογραφία σας στα stories μου!

Μοιραστείτε το

Share on facebook
Share on twitter
Share on pinterest
Share on email

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ...

Σχολιάστε