Μπισκότα βουτύρου

12 Φεβρουαρίου 2018

Υλικά

• 400 γρ. αλεύρι γ.ο.χ.

• 200 γρ. ζάχαρη άχνη

• 250 γρ. βούτυρο ανάλατο

• 3 κρόκους αβγού

• 1/4 κ.γ. αλάτι

• ξύσμα από 1 λεμόνι και από 1 πορτοκάλι

• 1 κουταλάκι εκχύλισμα βανίλιας ή 2 βανιλίνες

Εκτέλεση

Αφήνουμε το βούτυρο 1/2 ώρα εκτός ψυγείου να μαλακώσει. Το κόβουμε σε κύβους και το χτυπάμε στο μίξερ μέχρι να ασπρίσει, περίπου 3 λεπτά. Προσθέτουμε την άχνη και χτυπάμε ακόμα 5 λεπτά, στην αρχή σε χαμηλή ταχύτητα και στη συνέχεια σε υψηλή.  Προσθέτουμε τη βανίλια.

Ρίχνουμε τους κρόκους, το αλάτι και συνεχίζουμε το χτύπημα μέχρι να ανακατευτούν τα υλικά.

Σταματάμε το μίξερ και προσθέτουμε το αλεύρι και τα ξύσματα. Συνεχίζουμε το χτύπημα σε χαμηλή ταχύτητα μέχρι να ανακατευτεί το αλεύρι (μόνο για μερικά δευτερόλεπτα).

Παίρνουμε τη ζύμη στα χέρια, την ζυμώνουμε ελάχιστα, την χωρίζουμε σε τρία κομμάτια, τα τυλίγουμε με μεμβράνη και τα βάζουμε στο ψυγείο για περίπου 1/2 ώρα, να σφίξουν.

Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 175 °C, (όχι αέρα), βάζουμε λαδόκολλα στο ταψί. 

Βγάζουμε από το ψυγείο το πρώτο κομμάτι ζύμης και το ανοίγουμε σε πάχος περίπου 1 cm, με ελάχιστο αλεύρι πάνω κάτω, με τον πλάστη.  Κόβουμε με κουπ ατ και τοποθετούμε τα μπισκότα στο ταψί, το βάζουμε στο ψυγείο για περίπου 15 λεπτά (η ζύμη πρέπει να ξανασκληρύνει, για να μην χάσουν τα μπισκότα το σχήμα τους στο ψήσιμο).

Ψήνουμε για περίπου 10-12 λεπτά, ανάλογα με το φούρνο (όταν τα βγάζουμε πρέπει να είναι σχεδόν άσπρα).

Τα αφήνουμε να κρυώσουν στο ταψί και τα μεταφέρουμε μετά  από 5 λεπτά σε σχάρα προσεχτικά.  

Προσοχή: όσο είναι ακόμα ζεστά, είναι ιδιαίτερα μαλακά και σπάνε εύκολα.

Μπορούμε να τα κάνουμε γεμιστά με μαρμελάδα ή σοκολάτα.

Διατηρούνται σε αεροστεγές δοχείο για μέρες.

τα απόλυτα μπισκότα βουτύρου

Μοιραστείτε το

Share on facebook
Share on twitter
Share on pinterest
Share on email

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ...

Σχολιάστε