Τάρτα με κατσικίσιο τυρί & ψητά κεράσια

22 Ιουνίου 2020

Καλοκαιράκι και τα κεράσια είναι το φρούτο που κυριαρχεί σε διάφορες συνταγές της εποχής. Τα εκμεταλευόμαστε όσο μπορούμε, μιας και δεν τα έχουμε όλο τον χρόνο.

Για σήμερα κάτι διαφορετικό. Μια αλμυρή τάρτα με κατσικίσιο τυρί & ψητά κεράσια. Τραγανή και βουτυράτη ζύμη τάρτας, φρέσκο κατσικίσιο τυρί και καραμελωμένα ψητά κεράσια.

Το καλοκαίρι μας προσφέρει πολλά φρούτα. Τα γευόμαστε και τα χρησιμοποιούμε σε πολλές συνταγές, φτιάχνουμε γλυκά κουταλιού και μαρμελάδες για να κρατήσουμε τις γεύσεις τους όλο το χρόνο. Τα βάζουμε σε σαλάτες, σε κέικ, φτιάχνουμε παγωτά και κάποια τα κρατάμε στην κατάψυξη.

Τα κεράσια είναι ένα από τα αγαπημένα μου φρούτα. Γεμίζω ένα μεγάλο μπολ και τα απολαμβάνω στο μπαλκόνι μου, το απογευματάκι. Μου τελειώνουν γρήγορα, γιατί τα καταβροχθίζω με λαιμαργία και πάντα προσθέτω λίγα ακόμα.

τάρτα με κατσικίσιο τυρί, κατίκι και ψητά κεράσια

Αποφάσισα να χρησιμοποιήσω τα αγαπημένα μου κεράσια, σε μια αλμυρή συνταγή. Έφτιαξα μια τάρτα με κατσικίσιο τυρί, κατίκι & ψητά κεράσια. Και αν και δεν ήμουν καθόλου σίγουρη, το αποτέλεσμα με δικαίωσε. Η γλύκα των κερασιών ταίριαξε υπέροχα με τα τυριά, και το μέλι που πρόσθεσα από πάνω έκανε την τάρτα μου ακόμα πιο λαχταριστή.

Καλοκαιρινή λοιπόν τάρτα για σήμερα. Δείτε τη συνταγή και δοκιμάστε την. Είμαι σίγουρη ότι θα σας ξαφνιάσει ευχάριστα, όπως και μένα!

Υλικά

για τα ψητά κεράσια

• 2 κούπες κεράσια (περίπου 250 γρ).

• 3 κ.σ. ελαιόλαδο

• 3 κ.σ. μπαλσάμικο

• 2 κ.σ. φρέσκο θυμάρι ή ρίγανη

• αλάτι, πιπέρι

για την τάρτα

• ζύμη για αλμυρή τάρτα (συνταγή εδώ)

• 150 γρ. κατσικίσιο τυρί

• 150 γρ. κατίκι

• 100 γρ. τριμμένη γραβιέρα

• ψημένα κεράσια

• μέλι για το σερβίρισμα

Εκτέλεση

Βήμα 1: Καθαρίζουμε και ψήνουμε τα κεράσια.

Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 200 °C.

Αφού πλύνουμε τα κεράσια, αφαιρούμε τα κουκούτσια. Τα βάζουμε σε μπολ και προσθέτουμε το ελαιόλαδο, το μπαλσάμικο, το θυμάρι και αλατοπιπερώνουμε. Ανακατεύουμε με ένα κουτάλι. Τα τοποθετούμε σε ταψί με αντικολλητικό χαρτί και τα ψήνουμε για 15 λεπτά.

Βήμα 2: Ετοιμάζουμε τη ζύμη τάρτας.

Εδώ θα βρείτε τη συνταγή για την αλμυρή ζύμη τάρτας.

Βήμα 3: Συνθέτουμε την τάρτα και την ψήνουμε.

Σε ένα μπολ ρίχνουμε τα κατσικίσιο τυρί και το λιώνουμε ελαφρά με ένα πηρούνι. Προσθέτουμε το κατίκι και την γραβιέρα και ανακατεύουμε.

Αφού έχουμε ψήσει ελαφρά την ζύμη της τάρτας, καλύπτουμε την επιφάνειά της με το μίγμα των τυριών. Από πάνω βάζουμε τα κεράσια και ψήνουμε για 20-25 λεπτά στους 180 °C.

Σερβίρουμε με μέλι.

τάρτα με κατσικίσιο τυρί, κατίκι και ψητά κεράσια

Δοκιμάστε λοιπόν αυτή την δροσερή, φρουτένια και καλοκαιρινή τάρτα με κατσικίσιο τυρί & ψητά κεράσια και πείτε μου πώς σας φάνηκε. Γράψτε μου στα σχόλια στο κάτω μέρος της σελίδας ή στείλτε μου μήνυμα στο facebook ή στο instagram.

Μοιραστείτε το

Share on facebook
Share on twitter
Share on pinterest
Share on email

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ...

Σχολιάστε