Ταρτάκια με καραμέλα & σοκολάτα

9 Μαρτίου 2020

Ανακαλύψτε σήμερα ένα σοκολατένιο κέρασμα, ένα πεντανόστιμο γλυκάκι, που θα σας ενθουσιάσει!

Αυτά τα ταρτάκια με καραμέλα & σοκολάτα είναι ξεχωριστά. Η βάση τους είναι μπισκοτένια, σοκολατένια και βουτυράτη, η γέμισή τους έχει αλατισμένη καραμέλα και μια κρέμα από σοκολατένιο cheesecake.

Όταν πριν λίγες μέρες η κόρη μου, μου ζήτησε να της ξαναφτιάξω αυτά τα σοκολατένια μπισκότα, έκανα διπλή δόση. Έψησα λίγα και άφησα στην κατάψυξη την υπόλοιπη ζύμη, ώστε να τα ψήσω τις επόμενες ημέρες για να τα έχουμε φρέσκα. Εντωμεταξύ πλησίαζαν τα γενέθλιά της και έψαχνα ένα μικρό γλυκάκι για να πάρει για κέρασμα στο σχολείο της.

Έτσι σκέφτηκα να εκμεταλευτώ τη ζύμη των μπισκότων και να ετοιμάσω αυτά τα μικρά σοκολατένια ταρτάκια, καθώς ήμουν σίγουρη πως θα ενθουσιάσουν τους συμμαθητές της. Σε ποιον άλλωστε δεν αρέσει η σοκολάτα; Και αυτά τα ταρτάκια τα έχουν όλα: Σοκολατένιο μπισκότο για βάση, καραμέλα με μια σπιρτάδα από αλάτι και υπέροχη κρέμα με πραλίνα φουντουκιού.

Και πραγματικά το αποτέλεσμα με δικαίωσε, όταν η κόρη μου γυρνώντας από το σχολείο μου είπε ότι οι φίλοι της ξετρελάθηκαν και οι περισσότεροι της ζήτησαν και δεύτερο γλυκάκι.

Ας πάμε λοιπόν στη συνταγή:

Υλικά (για περίπου 24 ταρτάκια)

για τη βάση

• 1 δόση από τη ζύμη των μπισκότων σοκολάτας (συνταγή εδώ)

για την αλατισμένη καραμέλα

• 120 γρ. κρέμα γάλακτος

• 50 γρ. βούτυρο

• 100 γρ. μαύρη ζάχαρη

• 1/2 κ.γ. αλάτι

για την κρέμα cheesecake

• 120 ml κρέμα γάλακτος 35% λιπαρά

• 400 γρ. τυρί κρέμα

• 60 γρ. ζάχαρη άχνη

• 400 γρ. πραλίνα φουντουκιού

• 1/3 κ.γ. αλάτι

Εκτέλεση

Βήμα 1: Ετοιμάζουμε τη ζύμη για τη βάση.

Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 170 °C.

Ετοιμάζουμε τη ζύμη σύμφωνα με τη συνταγή. Βουτυρώνουμε καλά και πασπαλίζουμε με κακάο τις ειδικές φόρμες για μίνι ταρτάκια. Δημιουργούμε μικρά μπαλάκια από την ζύμη, βάρους 35-40 γρ. (ανάλογα με τις φόρμες που έχουμε).

Τοποθετούμε το κάθε μπαλάκι στη φόρμα και πιέζουμε με τα δάκτυλα μας να απλωθεί καλά. Ψήνουμε για 10 λεπτά.

Εναλλακτικά μπορούμε να ψήσουμε τις βάσεις, σε φόρμακια για muffins, πιέζοντας και σηκώνοντας τη ζύμη περίπου 1 εκατοστά στα πλαϊνά.

Βήμα 2: Φτιάχνουμε την αλατισμένη καραμέλα.

Σε ένα κατσαρολάκι ρίχνουμε το βούτυρο και τη ζάχαρη και ανακατεύουμε καλά μέχρι να λιώσουν. Προσθέτουμε προσεκτικά την κρέμα γάλακτος και αφήνουμε να βράσει για 3 λεπτά. Στο τέλος προσθέτουμε το αλάτι. Αφήνουμε στην άκρη να κρυώσει η καραμέλα.

Βήμα 3: Ετοιμάζουμε την κρέμα.

Σε ένα μπολ χτυπάμε με το μίξερ χειρός, την κρέμα γάλακτος με την άχνη μέχρι να έχουμε μία σταθερή σαντιγί. Σε ένα άλλο μπολ χτυπάμε το τυρί κρέμα μέχρι να γίνει εντελώς λείο και αφράτο. Προσθέτουμε την πραλίνα και το αλάτι και χτυπάμε μέχρι ομογενοποιηθούν τα υλικά. Ρίχνουμε στο μπολ τη σαντιγί και συνεχίζουμε το ανακάτεμα σε χαμηλή ταχύτητα μέχρι να έχουμε μία απαλή και αφράτη κρέμα.

Βήμα 4: Συναρμολογούμε τα ταρτάκια.

Βάζουμε στη κάθε μπισκοτένια βάση περίπου 1 κουταλιά σούπας καραμέλα και γεμίζουμε με σακούλα ζαχαροπλαστικής με την σοκολατένια κρέμα.

Βάζουμε τα ταρτάκια στο ψυγείο για τουλάχιστον 3 ώρες.

Αν δοκιμάσετε αυτά τα ταρτάκια με καραμέλα & σοκολάτα, αφήστε μου ένα σχόλιο στο κάτω μέρος της σελίδας.

Αν δε το έχετε κάνει ήδη κάντε με follow στο instagram, στο pinterest ή like σελίδα μου στο facebook, για να μαθαίνετε πρώτοι τις νέες μου συνταγές.

Μοιραστείτε το

Share on facebook
Share on twitter
Share on pinterest
Share on email

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ...

Σχολιάστε