Μπισκότα carrot cake

8 Φεβρουαρίου 2023

Αν είσαι από αυτούς που δεν μπορούν να αντισταθούν σε ένα κομμάτι αφράτο carrot cake με τυρένιο γλάσο, συνέχιζε να διαβάζεις. Αυτή η συνταγή είναι για σένα!

Η σημερινή συνταγή είναι από αυτές που συνηθίζω να λέω must cook. Είναι από τις συνταγές δηλαδή που ξεχωρίζω και προτείνω, όχι απλά ανεπυφύλαχτα, σχεδόν υποχρεωτικά, να δοκιμάσετε! Αυτά τα μπισκότα με γεύση carrot cake είναι το κάτι άλλο. Είναι σα να τρως ένα μεγάλο κομμάτι carrot cake με μια μπουκιά!

μπισκότα carrot cake

Έκανα πολλές δοκιμές πριν καταλήξω στη σημερινή συνταγή. Από την αρχή φάνηκε ότι θα πάει καλά. Με δεδομένη τη συνταγή μου για το απόλυτο carrot cake (το οποίο έχετε αγαπήσει ιδιαίτερα), προσπάθησα να “φέρω” τη γεύση αυτών των μπισκότων όσο το δυνατόν πιο κοντά στο κέικ. Και πιστέψτε με: τα κατάφερα. Μαστιχωτά, ζουμερά, αφράτα είναι μόνο λίγα από τα επίθετα που τα χαρακτηρίζουν.

Χωρίς βούτυρο και χωρίς αβγά είναι κατάλληλα και για τους vegan της παρέας (χωρίς το τυρένιο γλάσο φυσικά).

μπισκότα carrot cake

Λίγα μυστικά:

  • Αφού τρίψετε τα καρότα (ή στο λεπτό μέρος του τρίφτη ή στο multi), στίψτε τα καλά με τα χέρια σας, να βγάλουν τυχόν υγρά.
  • Όπως βλέπετε και στις φωτογραφίες τα έκανα σαντουιτσάκια και ανάμεσά τους πρόσθεσα το τυρένιο γλάσο. Και φυσικά αυτό απογείωσε τη γεύση τους.
  • Για το κάθε μπισκοτάκι (αν θέλετε να το κάνετε διπλό) θα πρέπει να κάνετε μπαλίτσες των 15 γρ.
  • Αν δεν θέλετε να κάνετε διπλά, ψήστε μπαλίτσες περίπου 20-25 γρ. και προσθέστε το γλάσο πάνω στα μπισκότα, αφού κρυώσουν εντελώς.
  • Τα μπισκότα (αν έχουν γλάσο) θα πρέπει να μπουν στο ψυγείο. Διαφορετικά μπορείτε να τα συντηρήσετε σε αεροστεγές δοχείο, σε θερμοκρασία δωματίου και να προσθέτετε το γλάσο, τη στιγμή που τα σερβίρετε.
  • Οι παρακάτω αναλογίες υλικών είναι για περίπου 20 μονά μπισκότα ή 10 διπλά.

Υλικά

  • 200 γρ. αλεύρι γ.ο.χ.
  • 1 κ.γ baking powder
  • 1 & 1/2 κ.γ. σκόνη κανέλας
  • 1/2 κ.γ. σκόνη τζίντζερ
  • 1/4 κ.γ. αλάτι
  • 120 ml ηλιέλαιο
  • 140 γρ. μαύρη ζάχαρη
  • 2 κ.γ. εκχύλισμα βανίλιας (ή 2 βανιλίνες)
  • 120 γρ. τριμμένα καρότα
  • 50 γρ. τριμμένα καρύδια

για το γλάσο

  • 120 γρ. τυρί κρέμα
  • 50 γρ. βούτυρο (σε θερμοκρασία δωματίου)
  • 220 γρ. ζάχαρη άχνη
  • 1 κ.γ. εκχύλισμα βανίλιας

Εκτέλεση

Βήμα 1: Φτιάχνουμε το γλάσο.

Σε ένα μπολ ρίχνουμε το τυρί κρέμα το βούτυρο και κοσκινίζουμε τη ζάχαρη. Προσθέτουμε τη βανίλια και ανακατεύουμε με το μίξερ χειρός μέχρι τα υλικά να ενωθούν εντελώς. Βάζουμε στο ψυγείο.

Βήμα 2: Ετοιμάζουμε & ψήνουμε τα μπισκότα.

Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 170 οC.

Σε ένα μπολ ρίχνουμε το αλεύρι, το baking, την κανέλα, το τζίντζερ και το αλάτι. Ανακατεύουμε με ένα κουτάλι.

Σε ένα δεύτερο μεγάλο μπολ ενώνουμε το ηλιέλαιο με τη ζάχαρη και τη βανίλια.

Τρίβουμε τα καρότα και τα καρύδια στο μηχάνημα με τα μαχαίρια (multi) και τα ρίχνουμε στο μπολ με το ηλιέλαιο. Προσθέτουμε τα στερεά υλικά στο μπολ και ανακατεύουμε με το μίξερ χειρός μέχρι να έχουμε ένα σχετικά μαλακό μείγμα.

Φτιάχνουμε μπαλάκια (περίπου σαν καρύδι) και τοποθετούμε στο ταψί, αφήνοντας απόσταση μεταξύ τους.

Ψήνουμε για 10-13 λεπτά (ανάλογα με το μέγεθος).

Βήμα 3: Γεμίζουμε τα μπισκότα.

Μόλις τα βγάλουμε από το φούρνο και ενώ είναι ακόμα πολύ ζεστά, τα πιέζουμε με ένα κουτάλι. Αφού κρυώσουν εντελώς τα γεμίζουμε με το γλάσο τυριού.

μπισκότα carrot cake

Φτιάξτε λοιπόν οπωσδήποτε αυτά τα μπισκότα carrot cake και πείτε μου τις εντυπώσεις σας. Γράψτε μου στο σχόλια στο κάτω μέρος της σελίδας ή ποστάρετε την φωτογραφία σας στο instagram αλλά μην ξεχάσετε να βάλετε hashtag #thecookinyou για να τη δω.

Και θυμηθείτε: Αν δεν το κάνετε ήδη, ακολουθήστε με στο instagram ή στο facebook για να μαθαίνετε πρώτοι τις νέες συνταγές μου.

Μοιραστείτε το

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ...

Σχολιάστε

Χρησιμοποιούμε cookies για να σας προσφέρουμε την καλύτερη δυνατή εμπειρία στη σελίδα μας.
Αποδοχή