Μοχίτο με ρόδι

9 Δεκεμβρίου 2019

Ένα διαφορετικό μοχίτο με φρεσκοστημένο χυμό ροδιού, είναι μια ξεχωριστή επιλογή για το κοκτέιλ των γιορτών!

Η εορταστική περίοδος πλησιάζει, οπότε ας ξεκινήσουμε με τις γιορτινές συνταγές. Σήμερα δεν θα μαγειρέψουμε, αλλά θα φτιάξουμε ένα δροσερό κοκτεϊλάκι, για να σερβίρουμε πριν από ένα γιορτινό δείπνο. Ένα μοχίτο με ρόδι λοιπόν!

Το αγαπημένο μου κοκτέιλ του καλοκαιριού είναι το κλασσικό μοχίτο. Αποφάσια λοιπόν σήμερα να το φτιάξω με χυμό ρόδι, μιας που τα βρίσκουμε άφθονα αυτή την εποχή και έτσι θα μπορέσω για λίγο να συνδέσω τις διακοπές του καλοκαιριού με τις γιορτινές μέρες που έρχονται.

Τα χρώματά του είναι χριστουγεννιάτικα, αλλά η γλυκιά γεύση του θα σας προκαλέσει να το απολαμβάνετε ξανά και ξανά. Και ας μην είναι πάντα Χριστούγεννα!

Και επειδή η αλήθεια είναι ότι προτιμώ τα ποτά μου με λίγο αλκοόλ, έτσι και το σημερινό μοχίτο είναι σχετικά ελαφρύ. Εσείς αν θέλετε όμως μπορείτε να αυξήσετε το ρούμι και αντίστοιχα να μειώσετε το χυμό ροδιού. Γιατί η γνώμη μου είναι πως το ποτό όπως και ο καφές είναι τελείως προσωπική προτίμηση.

μοχίτο με ρόδι, pomegranate mojito

Υλικά (για 1 ποτήρι)

• 8 φύλλα δύοσμου

• 1 κ.σ. ζάχαρη

• 1/2 lime

• 50 ml λευκό ρούμι

• 90 ml χυμός ροδιού

• 50 ml σόδα

• 2 κ.σ. σπόρους ροδιού

Εκτέλεση

Κόβουμε το μισό lime σε 4 κομμάτια. Το βάζουμε σε ένα ποτήρι και προσθέτουμε το δύοσμο και τη ζάχαρη. Με ένα ξύλινο γουδαχέρι πιέζουμε ελαφρά τα υλικά για να βγάλουν τα αρώματά τους και τους χυμούς τους. Εναλλακτικά πιέζουμε με μία μικρή ξύλινη κουτάλα.

Βάζουμε πάγο, το ρούμι, το χυμό ροδιού και τη σόδα. Προσθέτουμε τους σπόρους ροδιού και δύο φυλλαράκια δύοσμου.

Αν φτιάξετε αυτό το μοχίτο με ρόδι, αφήστε μου ένα σχόλιο στο κάτω μέρος της σελίδας. Και φυσικά, αν δεν το κάνετε ήδη ακολουθήστε με στο instagram ή κάντε like στη σελίδα μου στο facebook, για να μαθαίνετε πρώτοι τις συνταγές που ανεβάζω.

Μοιραστείτε το

Share on facebook
Share on twitter
Share on pinterest
Share on email

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ...

Σχολιάστε