Εύκολο χούμους με παντζάρι

27 Μαΐου 2021

Αυτό το εύκολο χούμους με παντζάρι είναι εντυπωσιακό, τόσο σε γεύση όσο και σε εμφάνιση. Θρεπτικό, γευστικό και κατακόκκινο!

Έχω ξαναφτιάξει χούμους στο παρελθόν (εδώ θα βρείτε τη συνταγή μου), όμως τις προάλλες μου περίσσεψαν βρασμένα παντζάρια και έτσι σκέφτηκα να τα αξιοποιήσω, δοκιμάζοντας αυτή τη φορά ένα χούμους με παντζάρι.

χούμους με παντζάρι

Και επειδή σε μας τα ρεβύθια μπαίνουν ανελλιπώς στην κατσαρόλα (μιας που είναι το αγαπημένο φαγητό της κόρης μου), έβρασα λίγα παραπάνω για το χούμους που είχα στο μυαλό μου.

Όπως σας έχω ξαναπεί, η μόνη δυσκολία που έχει το χούμους είναι η υφή. Πρέπει να είναι λείο και αέρινο και αυτό το πετυχαίνουμε μόνο ξεφλουδίζοντας τα ρεβύθια. Οπότε μην το παραλείψετε!

Φτιάξτε το λοιπόν και συνοδέψτε μια πιατέλα με λαχανικά. Δοκιμάστε να το απλώσετε σε σάντουιτς, ή ακόμα προσθέστε το στη σαλάτα.

χούμους με παντζάρι

Υλικά

• 300 γρ. ρεβύθια (ζυγισμένα άβραστα)

• νερό για το βράσιμο

• 1 κ.γ. αλάτι

• 4 κ.σ. ταχίνι

• 2 σκελίδες σκόρδο

• 5 κ.σ. ελαιόλαδο

• χυμό και ξύσμα από ένα λεμόνι

• 1 κ.γ. κύμινο

• 1 κ.γ. καπνιστή πάπρικα

• 200 γρ. παντζάρια (ζυγισμένα βρασμένα)

Εκτέλεση

Βήμα 1: Βράζουμε τα ρεβύθια και τα παντζάρια

Μουλιάζουμε σε άφθονο νερό τα ρεβύθια, από το προηγούμενο βράδυ. Τα βράζουμε σε άφθονο νερό μέχρι να μαλακώσουν. Τα σουρώνουμε και κρατάμε λίγο από το νερό που έβρασαν και τα αφήνουμε να κρυώσουν. 

Παράλληλα πλένουμε τα παντζάρια και χωρίς να τα ξεφλουδίσουμε τα βράζουμε σε μπόλικο νερό για τουλάχιστον 20 λεπτά (ανάλογα με το μέγεθος), μέχρι να μαλακώσουν. Αποσύρουμε από τη φωτιά και αφού κρυώσουν, τα ξεφλουδίζουμε (φορώντας γάντια).

Βήμα 2: Ετοιμάζουμε το χούμους.

Βάζουμε τα ρεβύθια πάνω σε μία πετσέτα κουζίνας και από πάνω τοποθετούμε μία δεύτερη. Τα τρίβουμε με την πετσέτα, για να αφαιρέσουμε την φλούδα τους. 

Ρίχνουμε όλα τα υλικά στο μπλέντερ (εκτός από το νερό που έχουμε φυλάξει) και πολτοποιούμε μέχρι να ομογενοποιηθούν καλά. Αν χρειαστεί προσθέτουμε τμηματικά λίγο από το νερό, μέχρι να πετύχουμε μια πιο ρευστή υφή.

χούμους με παντζάρι
χούμους με παντζάρι

Και μην ξεχνάτε: Αν δεν το έχετε κάνει ήδη, κάντε like στη σελίδα μου στο Facebook ή ακολουθήστε με στο Instagram ή στο Pinterest, για να μαθαίνετε πρώτοι τις νέες μου συνταγές. Επίσης κάντε οπωσδήποτε εγγραφή στο κανάλι μου στο YouTube για να βλέπετε τα βιντεάκια που ανεβάζω.

Μοιραστείτε το

Share on facebook
Share on twitter
Share on pinterest
Share on email

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ...

Σχολιάστε

Χρησιμοποιούμε cookies για να σας προσφέρουμε την καλύτερη δυνατή εμπειρία στη σελίδα μας.
Αποδοχή
Privacy Policy