Κολοκυθοκεφτέδες με κινόα

11 Μαΐου 2020

Οι κλασσικοί κολοκυθοκεφτέδες, σήμερα αλλάζουν λιγάκι, για να τους κάνουμε πιο υγιεινούς και περισσότερο λαχταριστούς.

Οι κολοκυθοκεφτέδες μου αρέσουν πολύ. Αλλά ποτέ δεν τους φτιάχνω στο σπίτι. Σπάνια τους παραγγέλνουμε όταν τρώμε σε κάποιο ταβερνάκι. Παράξενο, έτσι;

Όχι δεν είναι, παράξενο. Δεν αρέσουν ούτε στον Γιώργο, αλλά ούτε και στην μικρή μου. Οπότε αν τους φτιάξω ή τους παραγγείλω σίγουρα θα τους φάω όλους μόνη μου, έτσι για ευνόητους λόγους, τους αποφεύγω.

Κοιτώντας όμως μερικά κολοκυθάκια που είχαν περισσέψει στο ψυγείο, από τα γεμιστά της προηγούμενης εβδομάδας, αποφάσισα να φτιάξω κολοκυθοκεφτέδες. Και έβαλα ένα στοίχημα με τον εαυτό μου. Όχι μόνο να δοκιμάσουν και οι δυο, αλλά να αλλάξουν και τη γνώμη που έχουν για αυτούς.

Στόχος πρώτος: να είναι όσο το δυνατό πιο γευστικοί γίνεται. Μυρωδικά και μπαχαρικά και αρκετή φέτα, λοιπόν.

Στόχος δεύτερος: Να μην είναι πολύ λαδεροί. Οπότε ελάχιστο αλεύρι.

Και τέλος: Να είναι υγιεινοί. Κινόα και καρότο, λοιπόν στη γέμιση.

Το αποτέλεσμα με δικαίωσε. Η μικρή μου, αφού πείστηκε να δοκιμάσει, έφαγε τέσσερις, για το απογευματινό της. Ο Γιώργος άδειασε το πιάτο, αφού πρώτα είχα τελειώσει με την φωτογράφιση.

Και έτσι, εκτός από το στοίχημα που κέρδισα, βρήκα και μια καλή δικαιολογία να τους φτιάχνω πιο συχνά. Αφού τους αρέσουν!

Υλικά

• 250 ml νερό

• 60 γρ. κινόα

• 400 γρ. κολοκυθάκια (3-4 μέτρια)

• 2 καρότα

• 1 κρεμμύδι ψιλοκομμένο

• 1 σκελίδα σκόρδο ψιλοκομμένη

• 3 κ.σ. μαϊντανό

• 2 κ.σ. δύοσμο

• 100 γρ. φέτα σε τρίμμα

• 60 γρ. αλεύρι γ.ο.χ.

• 1 αβγό

• 1/2 κ.γ. κύμινο

• αλάτι, πιπέρι

• ελαιόλαδο για το τηγάνισμα

Εκτέλεση

Βήμα 1: Βράζουμε την κινόα.

Ξεπλένουμε σε σουρωτήρι με αρκετό νερό την κινόα. Ρίχνουμε το νερό σε κατσαρολάκι και αφού βράσει προσθέτουμε την κινόα και αφήνουμε να βράσει για τουλάχιστον 20 λεπτά. Αν χρειαστεί προσθέτουμε λίγο νερό. Όταν είναι έτοιμη πρέπει να έχει πιει το νερό και να είναι μαλακή.

Βήμα 2: Τρίβουμε και στίβουμε τα κολοκυθάκια

Στο χοντρό μέρος του τρίφτη τρίβουμε τα κολοκυθάκια, τους προσθέτουμε λίγο αλάτι και τα βάζουμε σε μία λεπτή καθαρή πετσέτα κουζίνας. Στίβουμε πολύ καλά για να βγουν όλα τα υγρά.

Βήμα 3: Ετοιμάζουμε το μίγμα για τους κολοκυθοκεφτέδες.

Σε ένα μεγάλο μπολ, ρίχνουμε όλα τα υλικά εκτός από το αλεύρι. Ανακατεύουμε καλά να ενωθούν μεταξύ τους. Στο τέλος ρίχνουμε το αλεύρι και ανακατεύουμε.

Βήμα 4: Τηγανίζουμε.

Ζεσταίνουμε το ελαιόλαδο στο τηγάνι, σε μέτρια φωτιά και ρίχνουμε το μίγμα με ένα κουτάλι. Αφήνουμε να πάρουν χρώμα από τη μία πλευρά και γυρίζουμε. Όταν είναι έτοιμοι τους βάζουμε σε πιάτο με χαρτί κουζίνας.

Προαιρετικά σερβίρουμε με γιαούρτι.

Δοκιμάστε λοιπόν αυτούς τους κολοκυθοκεφτέδες και γράψτε μου πώς σας φάνηκαν στα σχόλια στο κάτω μέρος της σελίδας. Ή επικοινωνήστε μαζί μου στο instagram ή στο facebook.

Μοιραστείτε το

Share on facebook
Share on twitter
Share on pinterest
Share on email

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ...

Σχολιάστε