Ψητά λαχανικά με μους φέτας

29 Νοεμβρίου 2022

Με αυτή τη συνταγή τα ψητά λαχανικά δεν θα είναι ποτέ ξανά βαρετά και συνηθισμένα. Ένα πολύχρωμο πιάτο, ένα ιδανικό συνοδευτικό, για κάθε τραπέζι!

Λατρεύω τα ψητά λαχανικά. Η ποικιλία των γεύσεων και των χρωμάτων στο πιάτο τα κάνει ακαταμάχητα. Είναι πανεύκολα και ταιριάζουν με όλα. Και επειδή στις γιορτινές μέρες που φτάνουν, σίγουρα κάτι σε λαχανικό θα πρέπει να παίζει στο τραπέζι, με αυτή τη συνταγή θα δείτε τα ψητά λαχανικά με άλλο μάτι!

Αυτή είναι μία συνταγή χωρίς περιορισμούς. Διαλέγουμε όποια λαχανικά μας αρέσουν και φυσικά ότι υπάρχει διαθέσιμο ανά εποχή. Κάντε ελεύθερα όποιες αντικαταστάσεις λαχανικών προτιμάτε.

Τα μυστικά είναι δύο. Αφενός ένα άλειμμα από ελαφρύ σκορδοβούτυρο πριν το ψήσιμο και αφετέρου η μους φέτας που θα τα συνοδέψει θα τους χαρίσει έξτρα γεύση.

Αυτά το ψητά λαχανικά μπορούν να συνοδέψουν ένα ψητό κομμάτι κρέας ή να αντικαταστήσουν μία σαλάτα. Και πιστέψτε με: η γεύση τους θα εντυπωσιάσει!

Αν σας περισσέψουν (που δεν το πιστεύω) μπορείτε να φτιάξετε υπέροχες μπρουσκέτες ή ακόμα να τα ανακατέψετε με τα ζυμαρικά σας.

ψητά λαχανικά

Υλικά

  • 1 μελιτζάνα
  • 2 κολοκυθάκια
  • 1 γλυκοπατάτα
  • 2-3 πολύχρωμες πιπεριές
  • 150 γρ. ντοματίνια
  • 200 γρ. σπαράγγια
  • 400 γρ. μανιτάρια

για το σκορδοβούτυρο

  • 70 γρ. βούτυρο λιωμένο
  • 1 σκελίδα σκόρδο
  • θυμάρι, αλάτι, πιπέρι

για τη τους φέτας

  • 100 γρ. φέτα
  • 70 γρ. γιαούρτι
  • 50 γρ. ανθότυρο
  • 1/2 κ.γ. θυμάρι
  • 2 κ.σ. ελαιόλαδο
  • 1 κ.γ. ξύδι
  • λίγο αλάτι, πιπέρι

Εκτέλεση

Βήμα 1: Πλένουμε και κόβουμε τα λαχανικά.

Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 190 °C (αντιστάσεις).

Πλένουμε καλά τα λαχανικά, τα καθαρίζουμε (όποια χρειάζεται) και τα κόβουμε σε κομμάτια, φροντίζοντας το πάχος τους να είναι σχετικά ομοιόμορφο. Τα απλώνουμε σε ένα μεγάλο ταψί με λαδόκολλα.

Βήμα 2: Φτιάχνουμε το σκορδοβούτυρο και ψήνουμε τα λαχανικά.

Λιώνουμε το βούτυρο σε ένα μπρίκι (ή στο φούρνο μικροκυμάτων) και προσθέτουμε το σκόρδο ψιλοκομμένο, το θυμάρι, το αλάτι και το πιπέρι. Με ένα πινέλο αλείφουμε τα λαχανικά και από τις δύο πλευρές.

Ψήνουμε για περίπου 25 – 30 λεπτά, ή μέχρι να μαλακώσουν, αλλά να παραμείνουν τραγανά.

Βήμα 3: Ετοιμάζουμε τη μους φέτας.

Σε ένα μπολ βάζουμε όλα τα υλικά και με ένα πιρούνι λιώνουμε τα τυριά και ανακατεύουμε μέχρι να ομογενοποιηθούν. Κρατάμε στο ψυγείο μέχρι να σερβίρουμε.

ψητά λαχανικά
ψητά λαχανικά

Αν τα δοκιμάσετε τη συνταγή για τα ψητά λαχανικά με μους φέτας, θα χαρώ πολύ να μάθω πώς σας φάνηκε. Και ακόμα περισσότερο να δω τις φωτογραφίες σας στο Instagram. Μην ξεχάσετε να με κάνετε mention, γράφοντας @thecookinyou.

Μπορείτε να επικοινωνήσετε μαζί μου, γράφοντας στα σχόλια στο κάτω μέρος της σελίδας και να κάνετε like στη σελίδα μου στο Facebook  ή στο Pinterest, για να μαθαίνετε πρώτοι τις νέες μου συνταγές.

Μοιραστείτε το

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ...

Σχολιάστε

Χρησιμοποιούμε cookies για να σας προσφέρουμε την καλύτερη δυνατή εμπειρία στη σελίδα μας.
Αποδοχή