Cupcakes σοκολάτας με frosting φράουλας

3 Φεβρουαρίου 2020

Σοκολάτα και φράουλα. Αφράτο κέικ και δροσερή βουτυρόκρεμα. Σε αυτά τα cupcakes θα τα βρείτε όλα.

“Ο Φλεβάρης κι αν φλεβίσει, καλοκαίρι θα μυρίσει”.

Είναι ο τελευταίος μήνας του χειμώνα και ελπίζω να μας φερθεί καλά. Θέλω να μυρίσει καλοκαίρι, αν και συνήθως δεν μου κάνει τη χάρη. Είναι ο μήνας των αποκριών και για τους ρομαντικούς, είναι ο μήνας των ερωτευμένων.

Έτσι σήμερα για θα φτιάξουμε cupcakes σοκολάτας με frosting φράουλας για τους απανταχού ερωτευμένους και όχι μόνο. Πολύ σοκολατένια, με αληθινή σοκολάτα και όχι με κακάο, αφράτα και πολύ πολύ ζουμερά και θα τα στολίσουμε με μια φραουλένια δροσερή βουτυρόκρεμα.

Αυτά τα cupcakes ετοιμάζονται εύκολα και γρήγορα, χωρίς μίξερ και είναι από τα αγαπημένα μου. Τα σοκολατένια cupcakes δεν μου αρέσουν ιδιαίτερα γιατί στις περισσότερες συνταγές χρησιμοποιείται κακάο και για κάποιο λόγο δεν τα προτιμώ. Στη σημερινή συνταγή θα προσθέσω μόνο κουβερτούρα και πιστέψτε με θα γίνουν λαχταριστά.

Η βουτυρόκρεμα ετοιμάζεται με φρέσκιες φράουλες. Καλό θα είναι να διαλέξουμε καλές να νόστιμες φράουλες, για να έχουμε την καλύτερη γεύση στην βουτυρόκρεμα.

Κρατήστε μερικές φράουλες για διακόσμηση και βουτήξτε τες σε λιωμένη κουβερτούρα και τοποθετήστε τες στην κορυφή των cupcakes. Αυτό θα απογειώσει τη γεύση αλλά και την εμφάνιση των γλυκών σας.

Πάμε λοιπόν στη συνταγή;

Υλικά (για περίπου 12 cupcakes)

για τα cupcakes

• 125 γρ. κουβερτούρα γάλακτος

• 150 γρ. αλεύρι που φουσκώνει μόνο του (κοσκινισμένο)

• 3/4 κ.γ. baking powder

• 1/4 κ.γ. αλάτι

• 2 αβγά

• 100 γρ. κρυσταλλική ζάχαρη

• 100 γρ. μαύρη ζάχαρη

• 100 γρ. ηλιέλαιο

• 2 κ.γ. εκχύλισμα βανίλιας

• 100 ml ξινόγαλο

για τη βουτυρόκρεμα

• 250 γρ. βούτυρο σε θερμοκρασία δωματίου

• 400 γρ. ζάχαρη άχνη κοσκινισμένη

• 200 γρ. φρέσκιες φράουλες

• 1/2 κ.γ. εκχύλισμα βανίλιας

• 1/4 κ.γ. αλάτι

• 1-2 κ.σ. γάλα

Εκτέλεση

Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 175 °C (στις αντιστάσεις).

Βήμα 1: Λιώνουμε τη σοκολάτα.

Κόβουμε τη σοκολάτα σε μικρά κομμάτια και την λιώνουμε σε μπεν μαρί ή στο φούρνο μικροκυμμάτων.

Βήμα 2: Ετοιμάζουμε το μείγμα.

Σε ένα μπολ ρίχνουμε τις ζάχαρες, το ηλιέλαιο, το ξινόγαλο και ανακατεύουμε ελαφρά. Σε ένα άλλο μπολ κοσκινίζουμε το αλεύρι και το baking και προσθέτουμε το αλάτι και τη βανίλια. Ανακατεύουμε με μια ξύλινη κουτάλα. Σταδιακά προσθέτουμε στο μπολ με τα υγρά, τα στερεά υλικά, ανακατεύοντας ελαφρά μέχρι να ενωθούν τα υλικά. Στο τέλος ρίχνουμε τη λιωμένη σοκολάτα.

Βήμα 3: Ψήνουμε τα cupcakes.

Τοποθετούμε χάρτινες θήκες για muffins/cupcakes στο ειδικό ταψί. Γεμίζουμε τις θήκες λίγο πιο πάνω από τη μέση. Ψήνουμε για 17-20 λεπτά.

Βήμα 4. Ετοιμάζουμε τη βουτυρόκρεμα.

Πλένουμε, και καθαρίζουμε τις φράουλες. Τις πολτοποιούμε στο μηχάνημα με τα μαχαίρια (multi). Βάζουμε τις λιωμένες φράουλες σε ένα κατσαρολάκι και σε μέτρια φωτιά αφήνουμε να βράσουν για περίπου 15 λεπτά μέχρι να μειωθεί ο όγκος τους, περίπου στο μισό, ανακατεύοντας συχνά. Τοποθετούμε τον πουρέ φράουλας στο ψυγείο να κρυώσει καλά.

Στο μεταξύ με το μίξερ χειρός χτυπάμε το βούτυρο πολύ καλά, μέχρι να ασπρίσει και να αφρατέψει. Ρίχνουμε τμηματικά την άχνη συνεχίζοντας το χτύπημα. Προσθέτουμε τη βάνίλια και το αλάτι. Στο τέλος προσθέτουμε τον πουρέ φράουλας και ανακατεύουμε σε χαμηλή ταχύτητα μέχρι να ενωθεί με τη βουτυρόκρεμα. Αν χρειάζεται προσθέτουμε λίγο γάλα.

Βήμα 5. Διακοσμούμε τα cupcakes.

Βάζουμε τη βουτυρόκρεμα σε κόρνε ζαχαροπλαστικής και διακοσμούμε τα cupcakes. Εναλλακτικά την απλώνουμε με ένα μαχαίρι. Προαιρετικά στολίζουμε με μία φράουλα βουτηγμένη σε λιωμένη σοκολάτα.

Δείτε εδώ και άλλες συνταγές για κέικ, muffins και cupcakes.

Φτιάξατε αυτά τα cupcakes σοκολάτας με frosting φράουλας;

Φωτογραφίστε την και κάντε με tag @thecookinyou στο Instagram ή γράψτε μου στα σχόλια, στο κάτω μέρος της σελίδας.

Αν δεν το έχετε κάνει ήδη κάντε like στη σελίδα μου στο Facebook ή ακολουθήστε με στο Instagram ή στο Pinterest, για να μαθαίνετε πρώτοι τις νέες μου συνταγές.

Μοιραστείτε το

Share on facebook
Share on twitter
Share on pinterest
Share on email

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ...

Σχολιάστε