Πατατοσαλάτα με τρυφερά μαρουλάκια

28 Φεβρουαρίου 2023

Η πατατοσαλάτα σήμερα θα κάνει παρέα με φρεσκοκομμένα τρυφερά μαρουλάκια και μαριναρισμένα μανιτάρια.

Σίγουρα έχετε δοκιμάσει πολλές πατατοσαλάτες. Με μαγιονέζα ή χωρίς, με κρεμμυδάκι και λεμόνι, με αβγό αλλά και με καπνιστό ψάρι. Η σημερινή συνταγή είναι ασυνήθιστη και πολύ πολύ νόστιμη. Χρειάζονται λίγα και εύκολα υλικά για να την φτιάξετε, οπότε κρατήστε τη συνταγή γιατί σίγουρα θα σας χρειαστεί.

πατατοσαλάτα με μαρούλι

Έχω την τύχη η κόρη μου να είναι “εύκολη” στο φαγητό. Δοκιμάζει νέες γεύσεις από μικρή ηλικία και είναι ελάχιστες οι τροφές που αποκλείει! Δεν είναι λίγες οι φορές που για βραδινό ζητάει μια “σαλατούλα” όπως λέει, και εγώ τότε τρέχω στην κουζίνα με μεγάλη χαρά, να της ετοιμάσω πάντα κάτι διαφορετικό.

Και επειδή το χειρότερό μου είναι να καθαρίζω και να πλένω λαχανικά, οι φρέσκιες επιλογές με σακουλάκια του Φρεσκούλη, υπάρχουν πάντα στο ψυγείο μου. Ανοίγω λοιπόν ένα σακουλάκι και με λίγη φαντασία ετοιμάζω στα γρήγορα ένα υγιεινό πιάτο για την μικρή μου!

Τη σημερινή σαλάτα την ετοίμασα λίγες μέρες πριν με αφορμή τις πατάτες που είχαν ξεμείνει από προηγούμενο μαγείρεμα. Σαν βάση για αυτή την πατατοσαλάτα χρησιμοποίησα την Οικογενειακή με τρυφερά μαρουλάκια του Φρεσκούλη.

πατατοσαλάτα με μαρούλι

Λίγα μυστικά:

  • Δεν είναι απαραίτητο να ψήσετε τις πατάτες. Η συνταγή μπορεί να γίνει εξίσου νόστιμη και με βραστές πατατούλες.
  • Μπορείτε να ετοιμάσετε το dressing νωρίτερα και να το φυλάξετε στο ψυγείο.
  • Μπορείτε να χρησιμοποιήσετε όποια μανιτάρια θέλετε.
  • Τα υλικά είναι για μία μεγάλη σαλάτα για 4-5 άτομα.
  • Εδώ θα βρείτε μία πλούσια συλλογή με πολλές και ιδιαίτερες σαλάτες από τον αγαπημένο μας Φρεσκούλη.
πατατοσαλάτα με μαρούλι

Υλικά

  • 500 γρ. πατάτες (baby)
  • 1 σαλάτα Οικογενειακή “τρυφερά μαρουλάκια” Φρεσκούλης
  • 2 σκελίδες σκόρδο
  • 1 κ.σ. φρέσκο θυμάρι
  • 400 γρ. λευκά μανιτάρια ψιλοκομμένα
  • 5 κ.σ. ελαιόλαδο
  • 4 κ.σ. τριμμένη παρμεζάνα
  • 4-5 ραπανάκια

για τη μαρινάδα-dressing

  • 1 μέτριο κρεμμύδι
  • 1 κ.γ. μουστάρδα dijon
  • 3 κ.σ. ψιλοκομμένο μαϊντανό
  • 1/4 κ.γ. καπνιστή πάπρικα
  • 1/2 αλάτι
  • 3 κ.σ. μηλόξυδο
  • 130 ml ελαιόλαδο

Εκτέλεση

Βήμα 1: Ετοιμάζουμε τις πατάτες και τα μανιτάρια.

Πλένουμε τις πατατούλες και τις βράζουμε σε μπόλικο αλατισμένο νερό, για περίπου 20 λεπτά.

Στο μεταξύ σε ένα τηγάνι βάζουμε 2 κ.σ. από το ελαιόλαδο, το ψιλοκομμένο σκόρδο και σοτάρουμε ελαφρά τα μανιτάρια. Προσθέτουμε το θυμάρι και αφήνουμε στην άκρη.

Στραγγίζουμε τις πατάτες και τις τοποθετούμε σε ταψί με αντικολλητικό χαρτί. Τις πιέζουμε με ένα πιρούνι να σπάσουν, τις αλείφουμε με ελαιόλαδο και ρίχνουμε πάνω τους την τριμμένη παρμεζάνα. Τις ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 200 °C, για περίπου 20 λεπτά μέχρι να πάρουν χρώμα.

Βήμα 2: Ετοιμάζουμε το dressing.

Στο μηχάνημα με τα μαχαίρια (multi) ρίχνουμε όλα τα υλικά, εκτός από το ελαιόλαδο. Χτυπάμε καλά προσθέτοντας το λάδι λίγο λίγο.

Βήμα 3: Μαρινάρουμε τα μανιτάρια.

Βάζουμε τα μανιτάρια σε ένα μπολ και ρίχνουμε πάνω τους 4-5 κουταλιές από το dressing. Ανακατεύουμε να πάει παντού. Αφήνουμε να μαριναριστούν μέχρι να ετοιμάσουμε τη σαλάτα.

Βήμα 4: Στήνουμε τη σαλάτα.

Τοποθετούμε τα “τρυφερά μαρουλάκια” σε ένα μεγάλο μπολ. Προσθέτουμε τις πατάτες, τα μανιτάρια, τα ραπανάκια και περιχύνουμε με το υπόλοιπο dressing.

πατατοσαλάτα με μαρούλι

Δοκίμασε τη συνταγή μου για αυτή την διαφορετική πατατοσαλάτα με μαρουλάκια, και θυμίσου ότι θα χαρώ πολύ να μάθω πώς σου φάνηκε. Ανέβασε ένα story στο Instagram και κάνε με tag  @thecookinyou, για να το δω (αν το profile σου είναι δημόσιο). Επίσης μπορείς να μου στείλεις μήνυμα, mail ή ακόμα και να μου γράψεις στα σχόλια στο κάτω μέρος της σελίδας.

Και φυσικά: Κάνε like στη σελίδα μου στο Facebook ή στο Pinterest, για να μαθαίνεις πρώτος τις κανούργιες συνταγές μου.

Μοιραστείτε το

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ...

Σχολιάστε

Χρησιμοποιούμε cookies για να σας προσφέρουμε την καλύτερη δυνατή εμπειρία στη σελίδα μας.
Αποδοχή