Μαλακά μπισκότα λεμονιού

26 Ιουνίου 2023

Τα σημερινά μπισκότα είναι ζουμερά, μαστιχωτά και πολύ πολύ λεμονάτα. Και πρέπει οπωσδήποτε να τα δοκιμάσεις.

Είναι η ώρα να μπεις στην κουζίνα και να ετοιμάσεις στα γρήγορα αυτή την πανεύκολη ζύμη. Θα χρειαστείς απλά υλικά, που σίγουρα υπάρχουν στο σπίτι για να φτιάξεις αυτά τα ακαταμάχητα μαλακά μπισκότα λεμονιού.

Με το πρώτο δάγκωμα θα με θυμηθείς και θα συμφωνήσεις ότι άξιζε τον κόπο (που σιγά τον κόπο δηλαδή), η δοκιμή. Είμαι σίγουρη ότι θα κάνεις και δεύτερη δόση, αφού τα πρώτα θα φαγωθούν σε χρόνο dt!

Είναι το ιδανικό κέρασμα για το καλοκαίρι, μιας που η γεύση τους είναι τόσο “δροσερή”. Και μόνο η εμφάνιση τους, θα κλέψει τις εντυπώσεις.

μπισκότα λεμονιού

Τα λεμόνια της λεμονιάς μου είναι ατελείωτα. Αφού έφτιαξα σπιτική λεμονάδα (δες εδώ τη συνταγή μου), έφτιαξα και cupcakes λεμονιού με μαρέγκα (εδώ), μέχρι και παγοθήκες γέμισα φέτος.

Και επειδή ένα μπισκοτάκι πάντα είναι χρήσιμο, είπα να εκμεταλλευτώ μερικά ακόμα σε αυτή τη συνταγή.

Δεν θα πω άλλα, μόνο ένα ακόμα: αυτή είναι μία must cook/bake συνταγή.

Let’s bake λοιπόν!

μπισκότα λεμονιού

Υλικά (για 20 περίπου μπισκότα λεμονιού)

  • 330 γρ. αλεύρι που φουσκώνει μόνο του
  • 1 κ.γ. baking powder
  • 1/4 κ.γ. αλάτι
  • 160 γρ. κρυσταλλική ζάχαρη & 100 γρ. για την επικάλυψη
  • ξύσμα από 1 λεμόνι
  • 85 γρ. λιωμένο βούτυρο (κρύο)
  • 2 μικρά αβγά (σε θερμοκρασία δωματίου)
  • 60 ml χυμός λεμονιού
  • 1 κ.γ. εκχύλισμα βανίλιας
  • 75 γρ. άχνη (για την επικάλυψη)

Εκτέλεση

Βήμα 1: Ετοιμάζουμε τη ζύμη.

Σε ένα μπολ κοσκινίζουμε το αλεύρι, το baking και το αλάτι.

Σε ένα δεύτερο μπολ ρίχνουμε τη ζάχαρη και το ξύσμα και τα ενώνουμε καλά, τρίβοντας τα με τα δάχτυλά μας. Προσθέτουμε το λιωμένο βούτυρο, τα αβγά, το χυμό και τη βανίλια. Ανακατεύουμε με τον αβγοδάρτη και αφού ενωθούν τα υλικά ρίχνουμε λίγο λίγο το αλεύρι.

Συνεχίζουμε το ανακάτεμα με μία ξύλινη κουτάλα ή με μία μαρίζ. Όταν έχουμε μία μαλακή ζύμη την καλύπτουμε με μεμβράνη και την αφήνουμε στο ψυγείο για τουλάχιστον 2 ώρες (ή και όλο το βράδυ).

Βήμα 2: Ετοιμάζουμε τα μπισκότα και ψήνουμε.

Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 180 °C.

Φτιάχνουμε μπαλίτσες από τη ζύμη περίπου 15 γρ. Βουτάμε την κάθε μπαλίτσα πρώτα στην κρυσταλλική ζάχαρη και μετά στην άχνη μέχρι να καλυφθεί πολύ καλά.

Αν η ζύμη κολλάει μπορείτε να λαδώνετε τα χέρια σας πριν το πλάσιμο.

Τοποθετούμε σε ταψί με αντικολλητικό χαρτί σε απόσταση μεταξύ τους και ψήνουμε για 10-12 λεπτά. Όταν τα μπισκότα θα είναι έτοιμα θα μοιάζουν σα να σπάνε και θα πρέπει να έχουν ροδίσει ελαφρά στο κάτω μέρος τους.

Αφήστε τα να κρυώσουν πάνω σε σχάρα.

Διατηρούνται για περίπου 4 ημέρες σε αεροστεγές δοχείο, σε θερμοκρασία δωματίου.

μπισκότα λεμονιού

Αν φτιάξεις αυτά τα μαλακά μπισκότα λεμονιού θυμίσου ότι θα χαρώ πολύ να μάθω πώς σου φάνηκαν. Ανέβασε ένα story στο Instagram και κάνε με tag  @thecookinyou, για να το δω (αν το profile σου είναι δημόσιο). Επίσης μπορείς να μου στείλεις μήνυμα, mail ή ακόμα και να μου γράψεις στα σχόλια στο κάτω μέρος της σελίδας.

Και φυσικά: Κάνε like στη σελίδα μου στο Facebook ή στο Pinterest, για να μαθαίνεις πρώτος τις κανούργιες συνταγές μου.

Μοιραστείτε το

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ...

Σχολιάστε

Χρησιμοποιούμε cookies για να σας προσφέρουμε την καλύτερη δυνατή εμπειρία στη σελίδα μας.
Αποδοχή