Σπιτικές τορτίγιες

12 Ιουλίου 2023

Αυτές οι σπιτικές τορτίγιες είναι τόσο εύκολες να τις φτιάξετε στο σπίτι, και τόσο γευστικές που οπωσδήποτε πρέπει να τις δοκιμάσετε.

Δεν χρειάζεται να είστε expert στις ζύμες αφού με ελάχιστα υλικά θα έχετε τις πιο τέλειες μαλακές πιτούλες, για να τις γεμίσετε με ότι σας αρέσει! Φτιάξτε νόστιμα σάντουιτς, βάλτε τες στη σαλάτα ή πασπαλίστε τες με ζάχαρη και κανέλα!

σπιτικές τορτίγιες

Αυτές οι σπιτικές τορτίγιες είναι πραγματικά εξαιρετικές. Είναι μαλακές και γευστικές. Διατηρούνται για αρκετές μέρες στο ψυγείο και αν ζεσταθούν ελάχιστα, παραμένουν φρέσκιες.

Ετοιμάζονται χωρίς μίξερ και τα υλικά τους είναι ελάχιστα. Το μόνο που θα χρειαστεί είναι να αφήσετε τη ζύμη να ξεκουραστεί για λίγη ώρα.

Λίγα μυστικά για τις τορτίγιες:

  • Φτιάξτε τη ζύμη, σκεπάστε τη με μία καθαρή πετσέτα και αφήστε τη να ξεκουραστεί σε θερμοκρασία δωματίου για τουλάχιστον 15 λεπτά.
  • Χωρίστε τη ζύμη σε μικρά κομμάτια (περίπου 30 γρ.). Αφήστε ξανά να ξεκουραστούν τα ζυμαράκια (15 λεπτά έως και 1 ώρα).
  • Ανοίξτε το κάθε ζυμαράκι σε λεπτό φύλλο και μαγειρέψτε σε μέτρια φωτιά.
  • Αυξομειώστε το χρόνο ψησίματος αν χρειαστεί προκειμένου να μην είναι άψητες, αλλά ούτε και ξεροψημένες.
  • Όταν τις βγάζετε από το τηγάνι, τοποθετήστε τις πίτες σε ένα πιάτο και σκεπάστε τες με μία νωπή καθαρή πετσέτα.
  • Αν τις θέλετε τραγανές και όχι μαλακές μαγειρέψτε λίγο παραπάνω και μην τις σκεπάσετε.
  • Μπορείτε να τις διατηρήσετε στο ψυγείο για 4-5 ημέρες. Για να τις αναθερμάνετε τοποθετήστε πάνω τους μία νωπή πετσέτα και βάλτε στο φούρνο μικροκυμάτων για 15″.
σπιτικές τορτίγιες

Υλικά (για περίπου 15-20 τορτίγιες)

  • 400 γρ. αλεύρι γ.ο.χ.
  • 1 κ.γ. baking powder
  • 1/2 κ.γ. αλάτι
  • 80 ml ελαιόλαδο
  • 220 ml ζεστό νερό

Εκτέλεση

Βήμα 1: Φτιάχνουμε τη ζύμη.

Σε ένα μπολ ενώνουμε το αλεύρι, το baking και το αλάτι. Προσθέτουμε το ελαιόλαδο και το νερό και ανακατεύουμε με μία ξύλινη κουτάλα. Αν χρειαστεί ζυμώνουμε ελαφρά με τα χέρια μας, μέχρι να έχουμε μία σφιχτή ζύμη. Σκεπάζουμε με μία πετσέτα και την αφήνουμε να ξεκουραστεί για 15 λεπτά.

Βήμα 2: Ετοιμάζουμε τις πιτούλες.

Χωρίζουμε τη ζύμη σε μικρά κομμάτια (35 γρ. περίπου, ανάλογα με το μέγεθος που θέλουμε την κάθε πίτα). Σκεπάζουμε ξανά και ξεκουράζουμε για ακόμα 15 λεπτά.

Στη συνέχεια σε αλευρωμένη επιφάνεια ανοίγουμε το κάθε ζυμαράκι σε λεπτό φύλλο με διάμετρο 13-15 εκατοστά.

Βήμα 3: Ψήνουμε.

Ζεσταίνουμε ένα αντικολλητικό τηγάνι σε μέτρια φωτιά. Ψήνουμε την κάθε πιτούλα για περίπου 1 λεπτά ή μέχρι να αποκτήσει καφέ χρώμα σε κάποια σημεία. Γυρίζουμε από την άλλη μεριά και ψήνουμε για λιγότερο από 30”.

Τοποθετούμε σε πιάτο τη μία πάνω στην άλλη και σκεπάζουμε τις πίτες με νωπή πετσέτα.

Και μην ξεχνάτε: Αν φτιάξετε αυτές τις σπιτικές τορτίγιες, θα χαρώ πολύ να δω τις φωτογραφίες σας στο Instagram. Μπορείτε να με κάνετε mention, γράφοντας @thecookinyou.

Μπορείτε να επικοινωνήσετε μαζί μου, γράφοντας στα σχόλια στο κάτω μέρος της σελίδας και να κάνετε like στη σελίδα μου στο Facebook  ή στο Pinterest, για να μαθαίνετε πρώτοι τις νέες μου συνταγές.

Μοιραστείτε το

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ...

Σχολιάστε

Χρησιμοποιούμε cookies για να σας προσφέρουμε την καλύτερη δυνατή εμπειρία στη σελίδα μας.
Αποδοχή