Σπιτική λεμονάδα με τσάι του βουνού

11 Ιουλίου 2021

Την φτιάχνω κάθε χρόνο, τέτοια εποχή, φέτος όμως την έκανα λίγο διαφορετική για να σας την παρουσιάσω!

Τα λεμόνια της λεμονιάς μου είναι τόσα πολλά, που καθημερινά χαρίζω σε όποιον περνάει από το σπίτι μου, σακούλες ολόκληρες. Η σπιτική λεμονάδα, δεν λείπει ποτέ από το ψυγείο μου και με μπόλικο πάγο είναι το καλύτερο και πιο δροσερό ποτό για το καλοκαίρι.

Συνήθως την φτιάχνω “σκέτη”, πάντα συμπυκνωμένη και χωρίς πολλά πολλά την αποθηκεύω σε μπουκάλια, για να μας βρίσκετε. Τα καυτά απογεύματα του Ιουλίου, μας δροσίζει, ενώ δεν είναι και λίγες οι φορές που συμπληρώνει ένα καλοκαιρινό κοκτεϊλάκι.

Φέτος, σκέφτηκα να την κάνω λίγο διαφορετική και της πρόσθεσα τσάι του βουνού! Η διακριτική αλλά και τόσο χαρακτηριστική γεύση από το τσάι του βουνού ταίριαξε υπέροχα με τα μυρωδάτα λεμόνια μου, ενώ μερικά φύλλα δυόσμου συμπλήρωσαν τα αρώματα στο ποτήρι!

σπιτική λεμονάδα, τσάι του βουνού, συμπυκνωμένη

Λίγα μυστικά:

  • Τα υλικά της συνταγής είναι για περίπου 1 λίτρο συμπυκνωμένη σπιτική λεμονάδα.
  • Για να πάρετε 600 ml φρεσκοστυμμένο χυμό λεμονιού, θα χρειαστείτε περίπου 3 κιλά λεμόνια, (εξαρτάται από το πόσο ζουμερά είναι).
  • Μπορείτε να παραλείψετε το τσάι, όμως πιστέψτε με, αυτό είναι που θα κάνει τη λεμονάδα σας ξεχωριστή.
  • Αν προτιμάτε προσθέστε λίγο τζίντζερ (περίπου 2 εκατοστά) καθώς βράζει το σιρόπι, για πιο spicy γεύση.
  • Αφού βράσει, με τη βοήθεια ενός χωνιού βάλτε την σε αποστειρωμένα γυάλινα μπουκάλια και φυλάξτε τα στο ψυγείο.
  • Για να αποστειρώσετε τα μπουκάλια, ζεσταίνετε τον φούρνο στους 110 °C (στις αντιστάσεις) και τοποθετήστε στη σχάρα μια καθαρή πετσέτα. Βάλτε τα καθαρά μπουκάλια και τα καπάκια τους στου φούρνο και τα αφήστε τα για 15 λεπτά.
  • Η σπιτική λεμονάδα διατηρείται στο ψυγείο για τουλάχιστον 2 μήνες, αφού η ζάχαρη λειτουργεί σαν συντηρητικό.
  • Εκτός από νερό μπορείτε να την αραιώσετε με ανθρακούχο. Είναι ένα υπέροχο αναψυκτικό. Και στις δύο περιπτώσεις η αναλογία είναι 1:3.
  • Μερικά φρέσκα φύλλα δυόσμου ή φρέσκιας μέντας ταιριάζουν πολύ.
σπιτική λεμονάδα, τσάι του βουνού, συμπυκνωμένη

Υλικά

• 600 ml χυμό λεμονιού

• 600 γρ. κρυσταλλική ζάχαρη

• 200 ml νερό

• 1 λεμόνι κομμένο στη μέση

• 4 κ.σ. τσάι του βουνού

Εκτέλεση

Βήμα 1: Στύβουμε τα λεμόνια.

Στύβουμε τα λεμόνια και σουρώνουμε το χυμό. Αφήνουμε στην άκρη.

Βήμα 2: Βράζουμε το σιρόπι.

Σε μία κατσαρόλα ρίχνουμε το νερό, τη ζάχαρη και το κομμένο λεμόνι και ανακατεύουμε ελαφρά μέχρι να λιώσει η ζάχαρη. Αφήνουμε να βράσει σε μέτρια φωτιά για 5 λεπτά. Κατεβάζουμε από τη φωτιά και ρίχνουμε μέσα το τσάι του βουνού. Αφού κρυώσει προσθέτουμε στο σιρόπι τον χυμό και ανακατεύουμε.

Αφαιρούμε το λεμόνι και το τσάι και ρίχνουμε την συμπυκνωμένη λεμονάδα στα αποστειρωμένα μπουκάλια.

Cheers!

σπιτική λεμονάδα, τσάι του βουνού, συμπυκνωμένη
σπιτική λεμονάδα, τσάι του βουνού, συμπυκνωμένη

Βρείτε τα καλύτερα και τα πιο ζουμερά λεμόνια και φτιάξτε αυτή την απίθανη σπιτική συμπυκνωμένη λεμονάδα. Θα χαρώ πολύ να μάθω πώς σας φάνηκε.

Φωτογραφήστε την και βάλτε την φωτογραφία σας στο instagram κάνοντας mention @thecookinyou.

Και μην ξεχνάτε να κάνετε εγγραφή στο κανάλι μου στο YouTube για να βλέπετε τα βιντεάκια που ανεβάζω.

Μοιραστείτε το

Share on facebook
Share on twitter
Share on pinterest
Share on email

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ...

Σχολιάστε

Χρησιμοποιούμε cookies για να σας προσφέρουμε την καλύτερη δυνατή εμπειρία στη σελίδα μας.
Αποδοχή
Privacy Policy