Κριθαρότο με πιπέρια

20 Φεβρουαρίου 2024

Αν σου αρέσουν οι πιπεράτες γεύσεις, αυτό το πανεύκολο κριθαρότο θα γίνει το αγαπημένο σου!

Το κριθαρότο είναι ένα πάντρεμα την ελληνικής κουζίνας με την ιταλική. Και εξηγούμαι αμέσως: Το κριθαράκι είναι ένα δικό μας προϊόν που αν το μαγειρέψουμε με την τεχνική του ιταλικού ριζότο και του προσθέσουμε διάφορα υλικά, θα απογειώσουμε τη γεύση του και θα δημιουργήσουμε μία σύγχρονη νότα στο καθημερινό μας τραπέζι.

κριθαρότο με πιπέρια

Η τεχνική για το κριθαρότο μοιάζει με το ριζότο, χρειάζεται δηλαδή αργό μαγείρεμα, ζωμός και τριμμένο τυρί. Συνήθως παρμεζάνα ή πεκορίνο. Έτσι το φαγητό θα δέσει, θα μελώσει και οι γεύσεις του θα ενωθούν μεταξύ τους άψογα.

Για σήμερα λοιπόν κριθαρότο με πιπέρια, εμπνευσμένο από την ιταλική μακαρονάδα cacio e pepe. Εύκολα και με ελάχιστα υλικά, αυτό το πεντανόστιμο πιάτο θα είναι σε λιγότερο από 20 λεπτά στο τραπέζι σου!

Υλικά (3-4 μερίδες)

  • 350 γρ. κριθαράκι μέτριο
  • 4 κ.σ. ελαιόλαδο
  • 2 κ.γ. κόκκους πιπέρι
  • 1 λίτρο ζωμός λαχανικών
  • 100 γρ. κρέμα γάλακτος
  • 100 γρ. τριμμένη παρμεζάνα
  • αλάτι

Εκτέλεση

Βήμα 1: Ετοιμάζουμε τα πιπέρια.

Τρίβουμε τους κόκκους πιπεριού στο γουδί, μέχρι να γίνουν σκόνη. Σε ένα τηγάνι ζεσταίνουμε το ελαιόλαδο και σε μέτρια φωτιά καβουρδίζουμε το πιπέρι για 2-3 λεπτά ανακατεύοντας συνεχώς.

Βήμα 2: Μαγειρεύουμε το κριθαράκι.

Ρίχνουμε στο τηγάνι το κριθαράκι και το σοτάρουμε για ένα λεπτό. Προσθέτουμε το ζωμό σταδιακά, σε μικρές ποσότητες και συμπληρώνουμε ζωμό κάθε φορά που έχει απορροφηθεί από το κριθαράκι. Ανακατεύουμε διαρκώς με μία ξύλινη κουτάλα, μέχρι να τελειώσει ο ζωμός να βράσει και να χυλώσει το κριθαράκι.

Δοκιμάζουμε και προσθέτουμε αλάτι αν χρειάζεται.

Τέλος ρίχνουμε την κρέμα γάλακτος και την τριμμένη παρμεζάνα. Κατεβάζουμε από τη φωτιά και ανακατεύουμε με γρήγορες κινήσεις.

Σερβίρουμε αμέσως!

κριθαρότο με πιπέρια

Μία ακόμα ιδέα είναι αυτό το λαχταριστό τραχανότο με μανιτάρια που αξίζει να δοκιμάσεις!

Και όπως πάντα: αν δοκιμάσεις αυτό το κριθαρότο με πιπέρια, θα χαρώ να δω τις φωτογραφίες σου το Instagram. Κάνε με mention γράφοντας @thecookinyou (και αν ο λογαριασμός σου είναι δημόσιος θα το δω).

Γράψε μου επίσης στα σχόλια στο κάτω μέρος της σελίδας πώς σου φάνηκε αυτή η συνταγή.

Και φυσικά ακολούθησέ με στο Facebook, στο Tik-Tok και στο Pinterest.

Μοιραστείτε το

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ...

Σχολιάστε

Χρησιμοποιούμε cookies για να σας προσφέρουμε την καλύτερη δυνατή εμπειρία στη σελίδα μας.
Αποδοχή