Σπανακοτυροπιτάκια χωρίς φύλλο

26 Φεβρουαρίου 2024

Θέλεις να φτιάξεις νόστιμα και τραγανιστά σπανακοτυροπιτάκια και να είναι στο φούρνο σε λιγότερο από 10 λεπτά;

Δοκίμασε αυτά τα σπανακοτυροπιτάκια χωρίς φύλλο και σίγουρα θα τα φτιάχνεις ξανά και ξανά!

Αν είσαι από αυτούς που δεν το έχεις με το άνοιγμα σπιτικού φύλλου ή απλά βαριέσαι τη διαδικασία αυτές οι τραγανές μπουκίτσες με σπανάκι και τυριά θα γίνουν οι αγαπημένες σου. Είναι πανεύκολες και σίγουρα είναι ένα σπιτικό και υγιεινό σνακ για κάθε στιγμή!

σπανακοτυροπιτάκια χωρίς φύλλο

Λίγα μυστικά:

  • Όπως θα δεις στη συνταγή, εκτός από σπανάκι, χρησιμοποίησα μυρώνια, καυκαλίθρες και φρέσκα κρεμμυδάκια. Αν δεν τα έχεις δεν πειράζει. Ετοίμασε αυτά τα σπανακοτυροπιτάκια μόνο με φρέσκο σπανάκι και τυριά. Η γεύση τους θα είναι εξίσου υπέροχη!
  • Επίσης μην το παρακάνεις με το αλεύρι. Πρόσθεσε το στο μείγμα σταδιακά μέχρι να φτιάξεις μία μαλακή ζύμη.
  • Εκτός από φέτα, μπορείς να προσθέσεις όποιο τριμμένο τυρί έχεις στο ψυγείο.
  • Μην παραλείψεις το ξύδι, θα βοηθήσει να γίνουν ιδιαίτερα τραγανά τα σπανακοτυροπιτάκια.

Υλικά

  • 50 γρ. βούτυρο
  • 3 φρέσκα κρεμμυδάκια
  • 100 γρ. μυρώνια
  • 100 γρ. καυκαλίθρες
  • 300 γρ. σπανάκι
  • 220 ml ηλιέλαιο
  • 230 ml γάλα
  • 1 αβγό
  • 1 κ.σ. ξύδι
  • 300 γρ. φέτα
  • 150 γρ. τριμμένη γραβιέρα
  • 400 γρ. αλεύρι που φουσκώνει μόνο του
  • αλάτι, πιπέρι

Εκτέλεση

Βήμα 1: Ψιλοκόβουμε και σοτάρουμε τα λαχανικά.

Πλένουμε και ψιλοκόβουμε όλα τα λαχανικά. Σε ένα τηγάνι και σε μέτρια φωτιά ζεσταίνουμε το βούτυρο και ρίχνουμε τα λαχανικά. Τα σοτάρουμε ελαφρά για λίγα λεπτά μέχρι να μαραθούν. Βγάζουμε από τη φωτιά και τα αφήνουμε στην άκρη.

Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 180 C.

Βήμα 2: Ετοιμάζουμε το μείγμα.

Σε ένα μεγάλο μπολ ρίχνουμε το ηλιέλαιο, το γάλα και τα αβγό. Στη συνέχεια ρίχνουμε τα σοταρισμένο λαχανικά τα τυριά και λίγο λίγο το αλεύρι. Ανακατεύουμε και αλατοπιπερώνουμε.

σπανακοτυροπιτάκια χωρίς φύλλο

Βήμα 3: Φτιάχνουμε τα σπανακοτυροπιτάκια και ψήνουμε.

Με λαδωμένα χέρια φτιάχνουμε μικρές μπαλίτσες (λίγο μεγαλύτερες από ένα καρύδι), τοποθετούμε σε ταψί με αντικολλητικό χαρτί και ψήνουμε για 15 – 20 λεπτά μέχρι να πάρουν χρώμα.

σπανακοτυροπιτάκια χωρίς φύλλο

Και όπως πάντα: αν φτιάξεις αυτά τα σπανακοτυροπιτάκια χωρίς φύλλο, θα χαρώ να δω τις φωτογραφίες σου το Instagram. Κάνε με mention γράφοντας @thecookinyou (και αν ο λογαριασμός σου είναι δημόσιος θα το δω).

Γράψε μου επίσης στα σχόλια στο κάτω μέρος της σελίδας πώς σου φάνηκε αυτή η συνταγή. 

Και φυσικά ακολούθησέ με στο Facebook, στο Tik-Tok και στο Pinterest.

Μοιραστείτε το

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ...

Σχολιάστε

Χρησιμοποιούμε cookies για να σας προσφέρουμε την καλύτερη δυνατή εμπειρία στη σελίδα μας.
Αποδοχή