Red velvet cupcake

7 Φεβρουαρίου 2018

Τα καλύτερα red velvet cupcakes. Γεύση που θυμίζει τα cupcakes του Magnolia Bakery.

Υλικά

για τα cupcakes

• 230 γρ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις

•100 γρ. ανάλατο βούτυρο σε θερμοκρασία δωματίου

• 160 γρ. ζάχαρη

• 2 αβγά θερμοκρασία δωματίου

• 2 κ.γ. κόκκινο χρώμα ζαχαροπλαστικής

• 1 κ.σ. άγλυκο κακάο

• 1 κ.γλ. εκχύλισμα βανίλιας

• 1/2 κ.γ. αλάτι

• 180 ml ξινόγαλα

• 1 1/2 κ.σ. μηλόξιδο

• 1/2 κ.γ. σόδα

• 1/2 κ.γ. μπέικιν πάουντερ

για το frosting βανίλιας

• 220 γρ. τυρί κρέμα

• 100 γρ. βούτυρο σε θερμοκρασία δωματίου

• 250 γρ. άχνη

• 1 κ.γ. εκχύλισμα βανίλιας

Εκτέλεση

Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 160 °C. Σε ένα μπολ κοσκινίζουμε το αλεύρι και το μπέικιν. Χτυπάμε με το μίξερ το βούτυρο με τη ζάχαρη, σε μέτρια ταχύτητα μέχρι να ασπρίσει, περίπου 5 λέπτα. Προσθέτουμε ένα ένα τα αβγά και χτυπάμε για λίγο ακόμα. Σε ένα μικρό μπολ κοσκινίζουμε το κακάο, προσθέτουμε το χρώμα ζαχαροπλαστικής και τη βανίλια και τα ρίχνουμε στο μίξερ. Σε μία κανάτα βάζουμε το ξινόγαλα,  στο οποίο προσθέτουμε το αλάτι και το ανακατεύουμε καλά. Ρίχνουμε στο μίξερ εναλάξ το αλεύρι και  το ξινόγαλα χτυπώντας ελαφρά για λίγο μέχρι να ομογενοποιηθεί το μείγμα. Σε ένα μικρό μπολ ανακατεύουμε το ξύδι με την σόδα και τα προσθέτουμε και αυτά στο μείγμα.

Βουτυρώνουμε και αλευρώνουμε τις φόρμες για cupcakes και ψήνουμε για 17- 20 λεπτά. Βυθίζουμε μία οδοντογλυφίδα στο κέντρο ενός cupcake και αν βγει καθαρή είναι έτοιμα. Τα αφήνουμε για 15 λεπτά να κρυώσουν μέσα στις φόρμες, ύστερα τα βγάζουμε και τα αφήνουμε να κρυώσουν εντελώς.

Σε ένα μπoλ χτυπάμε με το μίξερ το τυρί κρέμα, το βούτυρο και τη βανίλια μέχρι να αφρατέψουν. Κοσκινίζουμε την άχνη και την προσθέτουμε σταδιακά και χτυπάμε για λίγο, μέχρι να έχουμε ένα απαλό και λείο μείγμα. Με κορνέ ζαχαροπλαστικής διακοσμούμε τα cupcakes. Τρύβουμε ένα cupcake στο multi και ρίχνουμε λίγο τρίμμα πάνω στο frosting.

red velvet το απόλυτο, με frosting τυριού
red velvet το απόλυτο, με frosting τυριού

Μοιραστείτε το

Share on facebook
Share on twitter
Share on pinterest
Share on email

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ...

Σχολιάστε