Χοιρινές μπριζόλες με γλάσο σύκου

27 Σεπτεμβρίου 2022

Κυριακάτικο, μαμαδίστικο και απόλυτα comfort. Πρόκεται για ένα από τα αγαπημένα φαγητά της ελληνικής οικογένειας, που όμως σήμερα θα το δούμε με άλλο μάτι.

Οι χοιρινές μπριζόλες ή μπριζολάκια χωρίς αμφιβολία ένα από το φαγητά της Κυριακής. Στο τηγάνι, στο φούρνο ή στη σχάρα, όλοι μας έχουμε μαγειρέψει χοιρινές μπριζολίτσες και όλοι μας τις απολαμβάνουμε κάθε φορά με λαχτάρα και ευχαρίστηση.

Σήμερα θα τις ψήσουμε σε σχαροτήγανο και θα τις κάνουμε λίγο πιο “μοντέρνες” και “ελκυστικές” γλασαροντάς τες με το εξαιρετικό βαλσάμικο γλάσο με σύκο από την Εntopia Greece.

Και αν ακόμα δεν έχετε δοκιμάσει τα φυσικά και χειροποίητα προϊόντα της Entopia, εντοπίστε εδώ το πιο κοντινό σας σημείο πώλησης ή βρείτε σε επιλεγμένα super market.

χοιρινές μπριζόλες με γλάσο
χοιρινές μπριζόλες με γλάσο

Λίγα μυστικά:

  • Mπορείτε να χρησιμοποιήσετε όποιο είδος μπριζόλας προτιμάτε. Εγώ διάλεξα μικρές τρυφερές χοιρινές μπριζόλες με κόκαλο, και έγιναν πραγματικά λουκούμι.
  • Βγάλτε το κρέας από το ψυγείο τουλάχιστον 1 ώρα πριν το ψήσιμο.
  • Πρέπει να το στεγνώσετε καλά πριν το βάλετε στη φωτιά, με χαρτί κουζίνας, για να μην έχει υγρασία.
  • Το τηγάνι πρέπει να κάψει καλά, πριν προσθέσετε το κρέας.
  • Αν δεν έχετε σχαροτήγανο δεν πειράζει καθόλου. Ανάψτε φωτιά, βάλτε κάρβουνα και θα κάνετε το πιο νόστιμο barbeque ever! Ή απλά ανάψτε τον φούρνο σας και ψήστε στο grill.
  • Αν έχετε θερμόμετρο κουζίνας, χρησιμοποιήστε το. Η θερμοκρασία του κρέατος πρέπει να φτάσει στου 70 °C.
  • Tαιριάζουν οι πατατούλες στο φούρνο ή και τηγανιτές, πουρές, ρύζι ή απλά μια πλούσια πράσινη σαλάτα.
χοιρινές μπριζόλες με γλάσο

Υλικά (για 3-4 άτομα)

  • 1 κιλό χοιρινές μπριζόλες
  • 100 ml βαλσάμικο γλάσο σύκο Entopia
  • 2 σκελίδες σκόρδο (ψιλοκομμένο)
  • 1/4 κ.γ. καπνιστή πάπρικα
  • 1/8 κ.γ. κύμινο
  • 1 κ.γ. φρέσκο θυμάρι
  • 4 κ.σ. ελαιόλαδο
  • αλάτι, πιπέρι

Εκτέλεση

Βήμα 1: Ετοιμάζουμε το γλάσο.

Σε ένα μπολάκι ρίχνουμε το γλάσο σύκο Entopia, το σκόρδο, την καπνιστή πάπρικα, το κύμινο, το θυμάρι και το ελαιόλαδο. Τα ανακατεύουμε καλά και τα αφήνουμε στην άκρη.

Βήμα 2: Ψήνουμε τις χοιρινές μπριζόλες.

Αφού σκουζίσουμε καλά το κρέας, βάζουμε το σχαροτήγανο να κάψει σε μέχρι να βγάλει καπνούς. Στη συνέχεια ρίχνουμε λίγο ελαιόλαδο και αμέσως βάζουμε τις μπριζόλες. Ψήνουμε για 2 λεπτά από κάθε πλευρά, μέχρι να πάρουν χρώμα. Χαμηλώνουμε τη φωτιά και συνεχίζουμε το ψήσιμο για τουλάχιστον 7-8 λεπτά από κάθε πλευρά. Μετά τα 5 λεπτά αρχίζουμε να γλασάρουμε το κρέας με ένα πινέλο συνεχίζοντας το ψήσιμο.

Σερβίρουμε προσθέτοντας στο πιάτο μας έξτρα βαλσάμικο γλάσο σύκο Entopia.

Enjoy!

χοιρινές μπριζόλες με γλάσο

Και αν ψάχνετε για το απόλυτα μαμαδίστικο φαγητό εδώ είναι η συνταγή μου για τα πιο νόστιμα μπιφτέκια με πατάτες που έχετε δοκιμάσει.

Αυτή ήταν η συνταγή μου για νόστιμες και μαλακές χοιρινές μπριζόλες. Σας προτείνω να τις δοκιμάσετε την επόμενη φορά στο σπίτι. Αν το κάνετε θα χαρώ να το μάθω. Και ιδιαίτερα αν δημοσιεύσετε μία φωτογραφία στο instagram. Μην ξεχάσετε να βάλετε το hashtag #thecookinyou για να τη δω και να με κάνετε tag  στο instagram.

Μοιραστείτε το

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ...

Σχολιάστε

Χρησιμοποιούμε cookies για να σας προσφέρουμε την καλύτερη δυνατή εμπειρία στη σελίδα μας.
Αποδοχή