Χταπόδι ξυδάτο με μαυρομάτικα

23 Ιουλίου 2022

Ένας νόστιμος μεζές που στην πραγματικότητα δεν έχει εποχή. Όμως το καλοκαίρι του πάει περισσότερο!

Χταπόδι ξυδάτο, με μαυρομάτικα φασόλια, μπόλικη φρέσκια ρίγανη, ψιλοκομμένο κρεμμυδάκι, ελιές και κάπαρη. Και αν αυτό το πιάτο δεν είναι καλοκαίρι, τότε τι είναι;

Αγαπημένο ορεκτικό για να συνοδεύσει ένα ούζο μετά από μια ζεστή μέρα στη θάλασσα. Και αν όχι, ιδανικό μεζές για ένα βραδάκι με την παρέα στο μπαλκόνι.

Ένα είναι το σίγουρο. Η σημερινή συνταγή θα σας εντυπωσιάσει. Και εσείς με τη σειρά σας θα καταπλήξετε όποιον τη δοκιμάσει.

χταπόδι ξυδάτο
χταπόδι ξυδάτο

Το ζουμερό χταπόδι ενώνεται τέλεια με τα μαυρομάτικα και με τα υπόλοιπα υλικά και το αποτέλεσμα είναι μια πανδαισία γεύσεων. Η συνταγή είναι απλή. Αρκεί να βράσουμε το χταπόδι με ξύδι, καθώς επίσης και τα μαυρομάτικα και να ενώσουμε στο τέλος όλα τα υλικά.

χταπόδι ξυδάτο

Υλικά

  • 1 μέτριο χταπόδι (1 κιλό περίπου)
  • 200 ml ξύδι
  • 200 ml νερό
  • 2 φύλλα δάφνης
  • 1/2 κ.σ. κόκκους πιπεριού
  • 300 γρ. μαυρομάτικα φασόλια
  • 1 κρεμμύδι
  • 6 ελιές
  • 2 κ.σ. κάπαρη
  • 1 κ.σ. ψιλοκομμένο μαϊντανό
  • 1 κ.σ. ρίγανη
  • ελαιόλαδο
  • ξύδι
  • αλάτι, πιπέρι

Εκτέλεση

Βήμα 1: Βράζουμε το χταπόδι και τα μαυρομάτικα.

Πλένουμε καλά το χταπόδι και το τοποθετούμε σε μία κατσαρόλα με το νερό και το ξύδι. Προσθέτουμε τα φύλλα δάφνης και το πιπέρι και το βράζουμε για περίπου 40 λεπτά μέχρι να μαλακώσει.

Παράλληλα σε μπόλικο αλατισμένο νερό βράζουμε τα μαυρομάτικα φασόλια για περίπου 30 λεπτά. Τα στραγγίζουμε και τα αφήνουμε στην άκρη.

Βήμα 2: Ετοιμάζουμε το πιάτο.

Κόβουμε το χταπόδι σε μικρά κομμάτια και τα ρίχνουμε σε ένα μεγάλο μπολ. Προσθέτουμε τα φασόλια, τις ελιές καθαρισμένες, την κάπαρη και το κρεμμύδι. Αλαπιπερώνουμε, ρίχνουμε τη ρίγανη και το μαϊντανό και περιχύνουμε με ελαιόλαδο και λίγο ξύδι.

χταπόδι ξυδάτο

Θα χαρώ πολύ να δοκιμάσετε τη συνταγή μου για χταπόδι ξυδάτο με μαυρομάτικα και να μου πείτε πώς σας φάνηκε. Και ακόμα περισσότερο αν ποστάρετε μία φωτογραφία. Αν το κάνετε μην ξεχάσετε να βάλετε hashtag #thecookinyou για να μπορέσω να τη δω. Μπορείτε επίσης να με κάνετε tag στο Instagram

Και αν δεν το έχετε κάνει ήδη, κάντε τώρα εγγραφή στο κανάλι μου στο YouTube για να βλέπετε τα βιντεάκια που ανεβάζω.

Μοιραστείτε το

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ...

Σχολιάστε

Χρησιμοποιούμε cookies για να σας προσφέρουμε την καλύτερη δυνατή εμπειρία στη σελίδα μας.
Αποδοχή