Μπακαλιάρος πλακί

22 Μαρτίου 2018

Ο μπακαλιάρος μαγειρειρεύεται με διάφορους τρόπους, αλλά στη χώρα μας συνήθως τον φτιάχνουμε τηγανιτό με κουρκούτι, ή πλακί στο φούρνο.

Υλικά

• 1 κιλό ξαλμυρισμένο μπακαλιάρο κομμένο σε μερίδες

• 3 μεγάλα κρεμμύδια κομμένα σε φέτες

• 4 σκελίδες ψιλοκομμένο σκόρδο

• 1/2 κούπα μαϊντανός ψιλοκομμένος

• 5-6 πατάτες κομμένες κυδωνάτες

• 1 κούπα ελαιόλαδο

• 250 γρ. χυμό τομάτας

• 3/4 κούπας λευκό κρασί

• 1 κούπα νερό

• 2 φύλλα δάφνης

• αλάτι, πιπέρι, κουρκουμάς

Εκτέλεση

Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 180 ºC. Βάζουμε όλα τα υλικά εκτός από τον μπακαλιάρο σε ταψί και ανακατεύουμε. Δεν αλατίζουμε υπερβολικά το φαγητό, γιατί ο μπακαλιάρος ίσως να “κρατάει” λίγο παραπάνω αλάτι.

Ψήνουμε για περίπου 40-45 λεπτά, μέχρι οι πατάτες να είναι σχεδόν έτοιμες. Βγάζουμε το ταψί και βυθίζουμε στη σάλτσα τα κομμάτια του μπακαλιάρου. Ψήνουμε για ακόμα 30 λεπτά, μέχρι το φαγητό να μείνει με τη σάλτσα του.

Σερβίρουμε με φρεσκοτριμμένο πιπέρι και ψιλοκομμένο μαϊντανό.

Εδώ θα βρείτε τη συνταγή και τα μυστικά για το τηγανιτό μπακαλιάρο με κουρκούτι.

Εσείς πως προτιμάτε να μαγειρεύετε τον μπακαλιάρο; Μπορείτε να μου γράψετε τα σχόλια σας στο κάτω μέρος της σελίδας.

μπακαλιάρος πλακί

Μοιραστείτε το

Share on facebook
Share on twitter
Share on pinterest
Share on email

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ...

Σχολιάστε