Cheesecake με κάστανο

30 Δεκεμβρίου 2019

Αυτές τις μέρες ένα γλυκό είναι απαραίτητο για το γιορτινό τραπέζι. Ένα εύκολο cheesecake με κάστανο, είναι η λύση που ψάχνετε!

Είναι βελούδινο, είναι σοκολατένιο και πολύ πολύ γιορτινό, το σημερινό cheesecake με κάστανο. Είναι εντυπωσιακό και παράλληλα πολύ εύκολο και σίγουρα θα εντυπωσιάσει όποιον το δοκιμάσει, στο γιορτινό σας τραπέζι.

Οι μέρες περνάνε γρήγορα και για πότε έφτασαν οι γιορτές ούτε που το κατάλαβα. Ο φούρνος έχει πάρει φωτιά, τα γλυκά ετοιμάζονται, οι ώρες στην κουζίνα είναι ατελείωτες, αλλά το απολαμβάνουμε τόσο πολύ! Η κόρη μου λατρεύει τους κουραμπιέδες και τα μελαμακάρονα και στην ερώτηση ποιο από τα δύο της αρέσει περισσότερο, δυσκολεύεται να απαντήσει. Και κάθε χρόνο μου ζητάει να τα ξαναφτιάξουμε και ας μην είναι Χριστούγεννα!

Σήμερα θα φτιάξουμε ένα γλυκό. Το γλυκό που θα τελείωσει με τον καλύτερο τρόπο το γιορτινό σας δείπνο. Αυτό το cheesecake με κάστανο είναι εύκολο και παράλληλα εντυπωσιακό, ιδανικό αν δεν έχετε πολύ χρόνο και ψάχνετε ένα γλυκό για την Πρωτοχρονιά. Τραγανή βάση από μπισκότο, βελούδινη κρέμα με κάστανο και φυσικά σοκολάτα!

Είστε έτοιμοι;

Υλικά

για τη βάση

• 250 γρ. μπισκότα digestive

• 100 γρ. βούτυρο λιωμένο

• 3 κ.σ. καρύδια

για τον πουρέ κάστανου

(πηγή)

• 400 γρ. βρασμένα κάστανα

• 150 γρ. ζάχαρη

• 1 κ.γ. βανίλια

• 500 γρ. νερό

για την κρέμα

• 200 ml κρέμα γάλακτος 35% λιπαρά

• 300  γρ. τυρί κρέμα

• 80 γρ. ζάχαρη άχνη

• πουρέ κάστανο

για τη γκανάζ

• 200 γρ. κουβερτούρα

• 150 γρ. κρέμα κρέμα γάλακτος (35% λιπαρά)

Εκτέλεση

Βήμα 1: Ετοιμάζουμε τη βάση.

Θρυμματίζουμε στο multi τα μπισκότα και τα καρύδια. Δεν είναι απαραίτητο να γίνουν σκόνη, καλό θα είναι να υπάρχουν και κάποια μικρά κομμάτια. Λιώνουμε σε ένα κατσαρολάκι το βούτυρο. Σε ένα μπολ ανακατεύουμε τα τριμμένα μπισκότα με το βούτυρο και τα μεταφέρουμε σε ένα ταψί με αποσπώμενη βάση (διαμέτρου 23 εκατοστών) , ενώ πιέζουμε όλη την επιφάνεια με τον πάτο ενός ποτηριού για να ισιώσει. Τοποθετούμε στο ψυγείο.

Βήμα 2: Φτιάχνουμε τον πουρέ κάστανου.

Σε ένα κατσαρολάκι βάζουμε όλα τα υλικά και ανακατεύουμε ελαφρά. Βράζουμε για περίπου 15 λεπτά σε χαμηλή φωτιά με ανοιχτό καπάκι. Μόλις το νερό μειωθεί και μείνει λίγο στον πάτο της κατσαρόλας, αδειάζουμε τα 2/3 του μείγματος στο multi και πολτοποιούμε καλά.

Το υπόλοιπο το κρατάμε στην άκρη, για την επικάλυψη του cheesecake.

Βήμα 3: Ετοιμάζουμε την κρέμα.

Με το μίξερ χειρός χτυπάμε την κρέμα γάλακτος μέχρι να σφίξει και να σταθεροποιηθεί. Προσθέτουμε την άχνη και χτυπάμε για λίγο ακόμα. Προσθέτουμε το τυρί κρέμα και τον πουρέ κάστανου και χτυπάμε για 1 λεπτό ακόμα μέχρι να έχουμε μία απαλή ομοιόμορφη κρέμα.

Βήμα 4: Συναρμολογούμε το γλυκό.

Ρίχνουμε την κρέμα πάνω στο κρύο μπισκότο και βάζουμε στο ψυγείο για περίπου 2 ώρες.

Βήμα 5: Φτιάχνουμε τη γκανάζ και διακοσμούμε το cheesecake.

Κόβουμε την κουβερτούρα σε κομμάτια. Σε ένα κατσαρολάκι ζεσταίνουμε καλά την κρέμα γάλακτος (όχι να βράσει) και ρίχνουμε μέσα την κουβερτούρα. Αφήνουμε για 2 λεπτά και ανακατεύουμε καλά, μέχρι να λιώσουν όλα τα κομμάτια. Αφήνουμε λίγο τη γκανάζ στο ψυγείο (περίπου 15 λεπτά) για να σφίξει ελαφρά και τη ρίχνουμε πάνω στο γλυκό. Βάζουμε το γλυκό ξανά στο ψυγείο και αφού η γκανάζ έχει δέσει καλά, διακοσμούμε με τα κάστανα που έχουμε φυλάξει.

Φτιάξατε αυτό το cheesecake με κάστανο;

Φωτογραφίστε το και κάντε με tag @thecookinyou στο Instagram ή γράψτε μου στα σχόλια, στο κάτω μέρος της σελίδας.

Αν δεν το έχετε κάνει ήδη κάντε like στη σελίδα μου στο Facebook ή ακολουθήστε με στο Instagram ή στο Pinterest, για να μαθαίνετε πρώτοι τις νέες μου συνταγές.

Μοιραστείτε το

Share on facebook
Share on twitter
Share on pinterest
Share on email

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ...

Σχολιάστε