Τηγανίτες μήλου | apple fritters

3 Απριλίου 2023

Ποιος μπορεί να αντισταθεί σε ένα σπιτικό γλύκισμα; Αυτές οι τηγανίτες μήλου χρειάζονται ελάχιστα υλικά, είναι νηστίσιμες και είναι ο λόγος να μπείτε στην κουζίνα!

τηγανίτες μήλου

Η σημερινή συνταγή είναι νηστίσιμη και μοιάζει με τις τηγανίτες που όλοι ξέρουμε, (δείτε εδώ τη συνταγή μου), αλλά και με τα ξενόφερτα apple fritters.

Δεν έχει σημασία τι όνομα θα δώσετε στη συνταγή, το σίγουρο είναι ότι θα λατρέψετε αυτή την πανεύκολη και πολύ μαμαδίστικη λιχουδιά!

Λίγα μυστικά:

  • Τα μήλα πρέπει να είναι σκληρά.
  • Κόψτε τα μήλα σε κομμάτια περίπου 1 εκατοστού και όχι μικρότερα.
  • Καλό θα είναι να κοσκινίσετε το αλεύρι.
  • Μπορείτε να χρησιμοποιήσετε όποιο υποκατάστατο γάλακτος προτιμάτε.
  • Αν δε νηστεύετε μπορείτε να αντικαταστήσετε τη μπανάνα με ένα αβγό.
  • Αν έχετε φριτέζα είναι ότι καλύτερο για το τηγάνισμα. Διαφορετικά επιλέξτε ένα βαθύ τηγάνι ή μια κατσαρόλα με βαρύ πάτο.
  • Το λάδι πρέπει να είναι αρκετό και να καλύπτει τις τηγανίτες όταν βυθιστούν.
  • Αφήστε το λάδι να κάψει. Αν έχετε θερμόμετρο η θερμοκρασία του πρέπει να είναι 180 °C.
  • Το μείγμα θα πρέπει είναι αρκετά συμπαγές.
  • Μη ρίχνετε μεγάλες κουταλιές στο λάδι γιατί οι τηγανίτες φουσκώνουν πολύ και ίσως δεν θα μπορέσουν να τηγανιστούν σωστά.
  • Για να είστε σίγουροι ότι έχουν ψηθεί και στο εσωτερικό τους, βυθίστε ένα μαχαίρι στο κέντρο και αν βγει στεγνό είναι έτοιμες.
  • Βάλτε τις τηγανίτες μήλου σε χαρτί κουζίνας.
  • Μπορείτε να σερβίρετε με μέλι ή με το γλάσο ζάχαρης.
τηγανίτες μήλου

Υλικά

  • 180 γρ. αλεύρι κοσκινισμένο
  • 1 κ.γ. κανέλα
  • 2 κ.γ. baking powder
  • 1 /4 κ.γ. σκόνη τζίντζερ (προαιρετικά)
  • 1/2 κ.γ. αλάτι
  • 3 κ.σ. κρυσταλλική ζάχαρη
  • 180 ml ρόφημα αμυγδάλου
  • 1/2 μπανάνα
  • 1 κ.γ. εκχύλισμα βανίλιας
  • 3 μήλα (όχι πολύ ώριμα)
  • χυμό από 1/2 λεμόνι
  • 50 γρ. σταφίδες
  • ηλιέλαιο για το τηγάνισμα

για το γλάσο

  • 100 γρ. ζάχαρη άχνη
  • 3-4 κ.σ. ρόφημα αμυγδάλου ή νερό

Εκτέλεση

Βήμα 1: Ετοιμάζουμε το χυλό.

Σε ένα μεγάλο μπολ κοσκινίζουμε το αλεύρι, την κανέλα, το τζίντζερ και το baking. Προσθέτουμε το αλάτι και τη ζάχαρη. Ανακατεύουμε με μία ξύλινη κουτάλα. Με ένα πιρούνι λιώνουμε τη μπανάνα και τη ρίχνουμε στο μπολ μαζί με ρόφημα αμυγδάλου. Προσθέτουμε τη βανίλια και ανακατεύουμε.

Καθαρίζουμε τα μήλα και τα κόβουμε σε μικρά κομμάτια. Στύβουμε μέσα στα μήλα το χυμό από μισό λεμόνι και τα ρίχνουμε στο χυλό μαζί με τις σταφίδες. Ανακατεύουμε καλά.

Βήμα 2: Τηγανίζουμε.

Γεμίζουμε ένα βαρύ τηγάνι με ηλιέλαιο και το αφήνουμε να κάψει σε μέτρια φωτιά. Ρίχνουμε κουταλιά – κουταλιά από το μείγμα και τηγανίζουμε για περίπου 2 λεπτά από κάθε πλευρά μέχρι να πάρουν ένα ωραίο χρυσοκόκκινο χρώμα.

Βήμα 3: Φτιάχνουμε το γλάσο.

Κοσκινίζουμε την άχνη και προσθέτουμε κουταλιά κουταλιά το ρόφημα αμυγδάλου. Ανακατεύουμε και προσθέτουμε όσο υγρό χρειαστεί μέχρι να έχουμε ένα λεπτόρρευστο γλάσο.

τηγανίτες μήλου

Δοκιμάσε τη συνταγή μου για τηγανίτες μήλου και περιμένω εντυπώσεις.

Οπότε ανέβασε ένα story στο instagram και κάνε με tag για να το δω (αν ο λογαρισμός σου είναι δημόσιος). Διαφορετικά στείλε μου μήνυμα με μια φωτογραφία τους, για να χαρώ και να τη ποστάρω στο @thecookinyou.

Μοιραστείτε το

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ...

Σχολιάστε

Χρησιμοποιούμε cookies για να σας προσφέρουμε την καλύτερη δυνατή εμπειρία στη σελίδα μας.
Αποδοχή