Πράσινη σαλάτα με σπαράγγια & φέτα

6 Απριλίου 2023

Ποτέ δε λέμε όχι σε μια νόστιμη και ευφάνταστη σαλάτα. Και όταν χρησιμοποιούμε φρέσκα λαχανικά εποχής, ακόμα καλύτερα!

Τα αγαπημένα μου σπαράγγια είναι και πάλι εδώ. Κάθε χρόνο τα περιμένω και όταν τα βρίσκω επιτέλους στους πάγκους της λαϊκής αγοράς, φροντίζω να τα χορτάσω όσον δυνατόν περισσότερο. Λίγες μέρες πριν τα πρόσθεσα σε μία πράσινη σαλάτα και το αποτέλεσμα με δικαίωσε.


Αγαπώ τις σαλάτες γιατί είναι ένα θρεπτικό και υγιεινό πιάτο που μπορεί να ετοιμαστεί στα γρήγορα, και να αποτελέσει το βασικό μου γεύμα. Συνήθως δημιουργώ σαλάτες στη στιγμή, ανάλογα με το τι έχει ξεμείνει στο ψυγείο μου και συχνά πειραματίζομαι με το dressing.

Ένα σακουλάκι από την Παραδοσιακή σαλάτα του Φρεσκούλη αποτέλεσε τη βάση για τη σημερινή συνταγή. Ταίριαξε με τα σοταρισμένα σπαράγγια και τη φέτα ενώ ένα dressing με γιαούρτι και σκόρδο έδεσε τα υλικά και απογείωσε τη γεύση της. Επιπλέον για έξτρα πρωτεϊνη πρόσθεσα δύο βραστά αβγουλάκια… και voila!

σαλάτα με σπαράγγια και φέτα

Και επειδή το Πάσχα είναι προ των πυλών, αυτή η σαλάτα με σπαράγγια θα ταιριάξει απόλυτα με το γιορτινό τραπέζι όποτε σας προτείνω να τη βάλετε στο πρόγραμμα! Έτσι κι αλλιώς η Παραδοσιακή σαλάτα του Φρεσκούλη με μαρούλι, κρεμμύδι και φρέσκο άνηθο θα είναι οπωσδήποτε δίπλα στον παραδοσιακό μας οβελία!

σαλάτα με σπαράγγια και φέτα

Υλικά

  • 1 σαλάτα “Παραδοσιακή” Φρεσκούλης
  • 200 γρ. σπαράγγια
  • 1 κ.σ. βούτυρο
  • 1 σκελίδα σκόρδο (ψιλοκομμένο)
  • 2 αβγά
  • 7-8 ντοματίνια (ή δύο ντομάτες)
  • 200 γρ. φέτα

για το dressing

  • 200 γρ. στραγγιστό γιαούρτι
  • 1 σκελίδα σκόρδο (ψιλοκομμένο)
  • 2 κ.σ. άνηθο (ψιλοκομμένο)
  • χυμό και ξύσμα από 1 λεμόνι
  • 4 κ.σ. ελαιόλαδο
  • αλάτι, πιπέρι

Εκτέλεση

Βήμα 1: Σοτάρουμε τα σπαράγγια.

Σε ένα τηγάνι ζεσταίνουμε το βούτυρο σε μέτρια φωτιά και προσθέτουμε στο σκόρδο. Σοτάρουμε ελαφρά το σπαράγγια για 3-4 λεπτά.

Βήμα 2: Ετοιμάζουμε το dressing.

Σε ένα μπολ ρίχνουμε το γιαούρτι και ένα ένα προσθέτουμε τα υπόλοιπα υλικά. Ανακατεύουμε καλά.

Βήμα 3: Στήνουμε τη σαλάτα.

Κόβουμε τα ντοματίνια στη μέση και σπάμε τη φέτα σε κομμάτια.

Τοποθετούμε την “Παραδοσιακή” σαλάτα σε ένα μεγάλο μπολ. Προσθέτουμε τα σπαράγγια, τα ντοματίνια, τη φέτα και το dressing. Ανακατεύουμε πολύ καλά πριν σερβίρουμε.

σαλάτα με σπαράγγια και φέτα

Και αν ψάχνεις κι άλλες συνταγές για σαλάτα δες εδώ αυτή την ιδιαίτερη πατατοσαλάτα.

Δοκίμασε τη συνταγή μου για αυτή την σαλάτα με σπαράγγια και φέτα και θυμίσου ότι θα χαρώ πολύ να μάθω πώς σου φάνηκε. Ανέβασε ένα story στο Instagram και κάνε με tag  @thecookinyou, για να το δω (αν το profile σου είναι δημόσιο). Επίσης μπορείς να μου στείλεις μήνυμα, mail ή ακόμα και να μου γράψεις στα σχόλια στο κάτω μέρος της σελίδας.

Και φυσικά: Κάνε like στη σελίδα μου στο Facebook ή στο Pinterest, για να μαθαίνεις πρώτος τις κανούργιες συνταγές μου.

Μοιραστείτε το

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ...

Σχολιάστε

Χρησιμοποιούμε cookies για να σας προσφέρουμε την καλύτερη δυνατή εμπειρία στη σελίδα μας.
Αποδοχή