Pancakes

1 Ιουλίου 2018

Μα τι γίνεται τα Σαββατοκύριακα;

Δεν ξέρω αν αυτό συμβαίνει μόνο σε μένα, αλλά θέλω να κάνω τόσα πολλά πράγματα κάθε Σαββατοκύριακο που πολλές φορές δεν καταφέρνω να κάνω τίποτα.

Θέλω να χαζουρέψω στο κρεββάτι, θέλω να ετοιμάσω πρωινό, θέλω να δω τις φίλες μου, θέλω να πάω σινεμά, θέλω να κάνω beaute.

Και συνήθως δεν κάνω τίποτα από αυτά που όλη την εβδομάδα προγραμματίζω.

Έτσι αποφάσισα να βάζω στόχο για ένα από όλα, κάθε φορά.

Ο στόχος για την Κυριακή που μας πέρασε ήταν να φτιάξω πρωινό για όλη την οικογένεια και να το φάμε στο κρεβάτι.

Έτσι λοιπόν ξύπνησα πριν από όλους, πήγα σχεδόν αθόρυβα στην κουζίνα, έφτιαξα μια κούπα καφέ και ετοίμασα για τον καθένα το αγαπημένο του πρωινό.

Τηγανιτά αβγά με φασόλια και μπέικον για τον Γιώργο, φρεσκοψημένα κρουασανάκια με μαρμελάδα για μένα και φυσικά pancakes με σοκολάτα για την κόρη μου.

 

Υπάρχουν πολλές συνταγές για pancakes.

Τα δικά μου είναι απλά νόστιμα! Είναι αφράτα, μοσχοβολιστά και πολύ είμαι περήφανη γι’αυτή τη συνταγή γιατί κανείς δεν μπορεί να τους αντισταθεί!

Μπορείτε να τα σερβίρετε με ότι βάλει ο νους σας. Με φρέσκα φρούτα, μέλι και ξηρούς καρπούς, με γιαούρτι, με μαρμελάδα και φυσικά με σοκολάτα!

Υλικά

• 120 γρ. αλεύρι γ.ο.χ.

• 1 κ.γ. μπέικιν πάουντερ

• 1 αβγό

• 150 γρ. γιαούρτι

• 1 κ.σ. ζάχαρη

• 1 πρέζα αλάτι

• 2 κ.σ. λιωμένο βούτυρο

• 1 βανιλίνη

 

Σε ένα μπόλ κοσκινίζουμε το αλεύρι και το μπέικιν.

Χτυπάμε το αβγό και προσθέτουμε το γιαούρτι, τη ζάχαρη και το αλάτι. Συνεχίζουμε το ανακάτεμα.

Ρίχνουμε το λιωμένο βούτυρο και τη βανιλίνη.

Ρίχνουμε το μείγμα του γιαουρτιού στο αλεύρι ανακατεύοντας μέχρι να έχουμε έναν ελαφρύ χυλό.

Σε ένα αντικολλητικό τηγάνι βάζουμε ελάχιστο βούτυρο να κάψει. Με μία κουτάλα ρίχνουμε το χυλό και αφήνουμε να ροδοκοκκινίσει για περίπου 2 λεπτά. Το γυρίζουμε και από την άλλη πλευρά μέχρι να πάρει χρώμα.

Μοιραστείτε το

Share on facebook
Share on twitter
Share on pinterest
Share on email

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ...

Σχολιάστε