Μπρουσκέτα με μους φέτας & καρπούζι

30 Αυγούστου 2022

Είστε από αυτούς που λέτε “ίου” στο συνδυασμό φέτα καρπούζι; Ή είστε από τους άλλους;

Φέτα καρπούζι; Για χρόνια το σνόμπαρα. Το θεωρούσα άκυρο. Από μικρή το πιο κοντινό, ήταν να τρώω σταφύλι με ψωμί και γραβιέρα. Έτσι το έμαθα από τη μητέρα μου. Ενώ το “άλλο”, το σημερινό, ούτε που το ξέραμε στην οικογένεια.

Άκουσα για το ταίριασμα πριν χρόνια, όταν βρέθηκα ένα καλοκαιρινό βράδυ στον κήπο μίας φίλης. Μια μεγάλη πιατέλα με δροσερό και κατακόκκινο καρπούζι έσκασε μύτη, ενώ στο πλάι βρίσκονταν ακουμπισμένα μικρά κομματάκια φέτας. Μου έκανε τόσο μεγάλη εντύπωση που ξεκίνησα την κουβέντα και γρήγορα αντιλήφθηκα ότι πρόκειται για έναν πολύ γνωστό συνδυασμό, με φανατικούς αλλά και πολέμιους! Και για να είμαι ειλικρινής, ούτε που το ακούμπησα τότε!

μπρουσκέτα, μους φέτα, καρπούζι

Δοκίμασα φέτα με καρπούζι σχετικά πρόσφατα. Δεν μπορώ να πω πως ξετρελάθηκα. Η έντονη γεύση της φέτας μου “κλώτσησε” λίγο. Λίγο μετά το δοκίμασα τυχαία, με ανθότυρο. Αυτό το λάτρεψα.

Και έτσι σήμερα θα σας δείξω μια εκδοχή αυτού του καλοκαιρινού συνδυασμού με μία ελαφριά μους φέτας με ανθότυρο και πιστέψτε με: αν ανήκετε στο team “ίου”, πρέπει να δώσετε σε αυτή τη συνταγή μία ευκαιρία και να δοκιμάσετε. Έτσι, τουλάχιστον, για να αποφασίσετε αν σας αρέσει ή όχι. Και είστε στο team “αγαπώ φέτα-καρπούζι”, ε τότε θα ενθουσιαστείτε με τη σημερινή μπρουσκετούλα.

μπρουσκέτα, μους φέτα, καρπούζι

Υλικά (για 4-6 μπρουσκέτες)

  • 2 φέτες καρπούζι
  • 4-6 φέτες ψωμί

για τη μους φέτας

  • 50 γρ. φέτα
  • 50 γρ. ανθότυρο
  • 50 γρ. στραγγιστό γιαούρτι
  • 1/4 κ.γ. ρίγανη
  • 1 κ.σ. ελαιόλαδο
  • 1 κ.γ. ξύδι
  • αλάτι

Εκτέλεση

Βήμα 1: Φτιάχνουμε τη μους φέτας.

Βάζουμε όλα τα υλικά σε ένα μπολ και με ένα πιρούνι λιώνουμε τα τυριά και ανακατεύουμε μέχρι να ομογενοποιηθούν.

Βήμα 2: Συνθέτουμε τις μπρουσκέτες.

Αφαιρούμε τα κουκούτσια από το καρπούζι και το κόβουμε σε μικρά κυβάκια (1 εκατοστό). Αλείφουμε το ψωμί με αρκετή ποσότητα από τη μους και προσθέτουμε το καρπούζι.

Enjoy!

μπρουσκέτα, μους φέτα, καρπούζι
μπρουσκέτα, μους φέτα, καρπούζι

Εδώ θα βρείτε ακόμα μία καλοκαιρινή μπρουσκέτα με γαλοτύρι και ροδάκινο.

Στα σχόλια στο κάτω μέρος της σελίδας μπορείτε να μου γράψετε αν σας αρέσει ο συνδυασμός ή όχι.

Και αν σας αρέσει ή αν αποφασίσετε να δοκιμάσετε τη συνταγή μου για τις μπρουσκέτες με μους φέτας και καρπούζι, θα χαρώ να μάθω πώς σας φάνηκε. Και ακόμα περισσότερο αν ποστάρετε μία φωτογραφία. Αν το κάνετε μην ξεχάσετε να βάλετε hashtag #thecookinyou για να μπορέσω να τη δω. Μπορείτε επίσης να με κάνετε tag στο Instagram

Και αν δεν το έχετε κάνει ήδη, κάντε τώρα εγγραφή στο κανάλι μου στο YouTube για να βλέπετε τα βιντεάκια που ανεβάζω.

Μοιραστείτε το

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ...

Σχολιάστε

Χρησιμοποιούμε cookies για να σας προσφέρουμε την καλύτερη δυνατή εμπειρία στη σελίδα μας.
Αποδοχή