Dubai chocolate χωρίς ζάχαρη

12 Μαρτίου 2025

Η πιο viral σοκολάτα του TikTok σήμερα γίνεται νηστίσιμη και χωρίς ζάχαρη. Και πίστεψε με δεν χάνει καθόλου από τη γεύση της.

Αυτή η σοκολάτα έχει προκαλέσει φρενίτιδα, ενώ άλλοι τρελαίνονται με τη γεύση της και άλλοι τη βρίσκουν απλά αδιάφορη. Σε όποια κατηγορία και αν ανήκεις είμαι σίγουρη ότι η συνταγή μου θα σε ενθουσιάσει. Σοκολάτες vegan χωρίς ζάχαρη, καβουρδισμένο κανταΐφι, βελούδινη πάστα από 100% φιστίκι Αιγίνης και για φυσική γλύκα χουρμάδες.

Και το αποτέλεσμα; Μία διαφορετική Dubai chocolate, απόλυτα νηστίσιμη και χωρίς ίχνος ζάχαρης.

dubai σοκολάτα, chocolate

Βοηθοί μου για να ετοιμάσω τη σημερινή Dubai chocolate χωρίς ζάχαρη, δύο αγαπημένες μου μικροσυσκευές από την εταιρία Gruppe. Ο βραστήρας DG-2328-EL με γυαλί στο εσωτερικό του και ψηφιακή οθόνη με προγράμματα.

Το κανταΐφι το έκοψα χωρίς κόπο στον πολυκόφτη BigBin της Gruppe. Είναι ο καλύτερος πολυκόφτης που έχω χρησιμοποιήσει μέχρι σήμερα. Με χωρητικότητα 1 lt και γυάλινο μπολ, και ελάχιστο θόρυβο κάνει τη διαδικασία παιχνιδάκι.

dubai σοκολάτα, chocolate

Υλικά

  • 250 γρ. κουβερτούρα χωρίς ζάχαρη
  • 30 γρ. λευκή σοκολάτα vegan
  • 120 γρ. κανταϊφι
  • 30 ml ελαιόλαδο
  • 150 γρ. πάστα φυστικιού Αιγίνης
  • 50 γρ. χουρμάδες
  • ψιλοκομμένα φιστίκια Αιγίνης

Εκτέλεση

Βήμα 1: Μουλιάζουμε τους χουρμάδες και ετοιμάζουμε τις σοκολάτες.

Σε ένα μπολ με ζεστό νερό ρίχνουμε τους χουρμάδες (χωρίς το κουκούτσι) και τους αφήνουμε στην άκρη. Κόβουμε τις σοκολάτες σε κομμάτια και τις λιώνουμε σε μπεν μαρί ή στο φούρνο μικροκυμάτων. Σε 2 θήκες για σοκολάτα (10χ15 εκ. ή εναλλακτικά σε μία φόρμα σιλικόνης 10χ25 εκ.),περιχύνουμε λίγη από τη λευκή σοκολάτα και καλύπτουμε με τη μισή από την κουβερτούρα, φροντίζοντας να τη στρώσουμε καλά και στις άκρες της φόρμας. Βάζουμε τις θήκες στο ψυγείο.

Βήμα 2: Ετοιμάζουμε τη γέμιση.

Ξάνουμε το κανταΐφι με τα χέρια μας και το κόβουμε στον πολυκόφτη ή με ένα μαχαίρι σε μικρά κομμάτια. Σε ένα τηγάνι και σε μέτρια φωτιά ρίχνουμε το ελαιόλαδο και προσθέτουμε το κανταΐφι ανακατεύοντας συνεχώς μέχρι να πάρει χρώμα. Κατεβάζουμε από τη φωτιά και το αφήνουμε για λίγα λεπτά να κρυώσει.

Στο μεταξύ σουρώνουμε τους χουρμάδες και τους πολτοποιούμε στον πολυκόφτη.

Σε ένα μπολ ρίχνουμε το κανταΐφι, τους χουρμάδες και την πάστα φυστικιού και ανακατεύουμε καλά να ενωθούν τα υλικά.

Βήμα 3: Συνθέτουμε τη σοκολάτα.

Βγάζουμε τη φόρμα από το ψυγείο και ρίχνουμε τη γέμιση σε όλη τη βάση της σταθεροποιημένης σοκολάτας. Καλύπτουμε με την υπόλοιπη λιωμένη κουβερτούρα και προσθέτουμε ψιλοκομμένα φιστίκια. Βάζουμε στο ψυγείο για περίπου 30 λεπτά.

dubai chocolate, σοκολάτα

Και όπως πάντα, αν φτιάξεις αυτή τη νηστίσιμη Dubai chocolate χωρίς ζάχαρη, να ξέρεις θα χαρώ να δω τις φωτογραφίες σου το Instagram. Επομένως, μην ξεχάσεις να με κάνεις mention γράφοντας @thecookinyou . Και αν μάλιστα ο λογαριασμός σου είναι δημόσιος θα το δω.

Γράψε μου επίσης στα σχόλια στο κάτω μέρος της σελίδας πώς σου φάνηκε αυτή η συνταγή. 

Και φυσικά ακολούθησέ με στο Facebook, στο Tik-Tok και στο Pinterest.

Μοιραστείτε το

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ...

Σχολιάστε

Χρησιμοποιούμε cookies για να σας προσφέρουμε την καλύτερη δυνατή εμπειρία στη σελίδα μας.
Αποδοχή