Αν είσαι από αυτούς που τσουγκρίζεις το πασχαλινό αβγό σου και το αφήνεις στην άκρη ή αν έχεις παιδιά που κάνουν το ίδιο, με αυτή τη συνταγή θα τα αξιοποιήσεις και θα φτιάξεις ένα τέλειο πικάντικο μεζέ!
Σίγουρα έχεις δει πολλές αντίστοιχες συνταγές για γεμιστά αβγά. Η σημερινή είναι λίγο διαφορετική και πολύ πολύ πικάντικη. Αν σου αρέσουν λοιπόν τα καυτερά μείνε μαζί μου, γιατί σίγουρα θα σου περισσέψουν σπασμένα τσουγκρισμένα αβγουλάκια και είναι κρίμα να πάνε χαμένα.
Aυτό το ορεκτικό σίγουρα θα βρει τη θέση του στο γιορτινό τραπέζι, αλλά και μετά το Πάσχα θα συμπληρώσει ένα μεσημεριανό γεύμα.
Τα υλικά που κάνουν αυτά τα γεμιστά αβγά διαφορετικά είναι το αβοκάντο και η σως sriracha. Και αν ακόμα δεν έχεις ανακαλύψει αυτή την πικάντικη και καυτερή σάλτσα να σου πω ότι πρόκειται για μία σάλτσα από πιπερίτσες jalapeño, σκόρδο, ζάχαρη και αλάτι. Την χρησιμοποιούν αρκετά στην Ταυλανδέζικη και στη Βιετναμέζικη κουζίνα αλλά τελευταία έχει μπει δυναμικά και στις κουζίνες της δυτικών χωρών. Οπότε την επόμενη φορά που θα χαζεύεις στο super market τα ράφια με τα ασιατικά προϊόντα, θυμίσου να βάλεις ένα μπουκαλάκι στο καλάθι σου!
Υλικά
- 5 βρασμένα (σφιχτά) αβγά
- 1 μεγάλο ώριμο αβοκάντο
- 2 κ.σ. χυμό λάιμ
- 1 σκελίδα σκόρδο
- 2 κ.γ. sriracha
- 2 κ.σ. ελαιόλαδο
- αλάτι, πιπέρι
- 1 μικρή ντομάτα ψιλοκομμένη
- καπνιστός σολομός (προαιρετικά)
- μαύρο σουσάμι (προαιρετικά)
Εκτέλεση
Βήμα 1: Καθαρίζουμε και διαχωρίζουμε τα αβγά.
Αφού καθαρίσουμε τα βρασμένα αβγά, τα κόβουμε στη μέση και προσεκτικά αφαιρούμε τους κρόκους και τους ρίχνουμε στο μηχάνημα με τα μαχαίρια.
Βήμα 2: Ετοιμάζουμε τη γέμιση.
Καθαρίζουμε το αβοκάντο και το προσθέτουμε στους κρόκους. Προσθέτουμε το χυμό από το λάιμ, το σκόρδο. τη sriracha και το ελαιόλαδο. Χτυπάμε μέχρι να έχουμε ένα λείο μείγμα σαν κρέμα. Δοκιμάζουμε και αν χρειαστεί αλατοπιπερώνουμε.
Βήμα 3: Γεμίζουμε τα ασπράδια.
Με κορνέ ζαχαροπλαστικής ή προσεκτικά με ένα κουτάλι γεμίζουμε τα ασπράδια με το μείγμα που ετοιμάσαμε. Προσθέτουμε λίγη ψιλοκομμένη ντομάτα, προαιρετικά καπνιστό σολομό και πασπαλίζουμε με μαύρο σουσάμι.
Και αν σου αρέσουν τα ορεκτικά με αβγό, δες εδώ ακόμα ένα ιδιαίτερη ιδέα.
Και όπως πάντα: αν φτιάξεις αυτά τα γεμιστά αβγά με αβοκάντο και sriracha, θα χαρώ να δω τις φωτογραφίες σου το Instagram. Κάνε με mention γράφοντας @thecookinyou (και αν ο λογαριασμός σου είναι δημόσιος θα το δω).
Γράψε μου επίσης στα σχόλια στο κάτω μέρος της σελίδας πώς σου φάνηκε αυτή η συνταγή.
Και φυσικά ακολούθησέ με στο Facebook, στο Tik-Tok και στο Pinterest.