Μπισκότα red velvet

18 Φεβρουαρίου 2025

Αυτά τα κατακόκκινα μπισκότα θα γίνουν η νέα σου εμμονή. Είναι αφράτα και μαστιχωτά, με κομμάτια σοκολάτας στο εσωτερικό τους και ακαταμάχητη γεύση!

Αν σου αρέσει το red velvet cake τότε σίγουρα πρέπει να δοκιμάσεις αυτή τη συνταγή. Απίστευτα γευστικά και σούπερ βουτυρένια μπισκότα, με ελαφριά γεύση βανίλιας και κομμάτια σοκολάτας. Κυριολεκτικά λιώνουν στο στόμα! Ετοιμάζονται πανεύκολα και είναι ότι πρέπει αν θέλεις να “κάνεις εντύπωση”.

μπισκότα red velvet

Στην πραγματικότητα πρόκειται για μία συνταγή για soft cookies με κομμάτια σοκολάτας, μόνο που σήμερα θα τα κάνουμε κόκκινα. Έτσι για το εφέ!

Παρόλο που η γιορτή των ερωτευμένων είναι παρελθόν, δεν χρειάζεσαι καμία ιδιαίτερη αφορμή και δικαιολογία για να ετοιμάσεις αυτά τα μπισκότα red velvet. Σου εγγυόμαι ότι θα εντυπωσιάσουν με το που θα εμφανιστούν.

Λίγα μυστικά:

  • Έχε όλα τα υλικά σε θερμοκρασία δωματίου.
  • Αν θέλεις τα κλασσικά soft cookies απλά παρέλειψε το κόκκινο χρώμα.
  • Το μείγμα των μπισκότων θα είναι αρκετά μαλακό και κολλώδες. Γι ‘αυτό πρέπει να μπει οπωσδήποτε στο ψυγείο, μέχρι να σφίξει.
  • Μπορείς να προσθέσεις κομμάτια λευκής σοκολάτας.
  • Ζύγισε το κάθε μπαλάκι πριν το ακουμπήσεις στο ταψί, να είναι περίπου 25-30 γρ. Έτσι θα έχεις ομοιόμορφα μπισκότα.
  • Όταν τα βγάλεις από το φούρνο θα είναι μαλακά. Αν δεν έχουν απλώσει αρκετά, πίεσε τα ελαφρά με ένα κουτάλι.
  • Μπορείς να προσθέσεις ένα τυρένιο γλάσο. Δες εδώ αυτά τα red velvet cup cakes και τη συνταγή για το γλάσο.
  • Φύλαξε τα σε αεροστεγές δοχείο για μία εβδομάδα. Αν βάλεις γλάσο διατήρησε τα στο ψυγείο.

Υλικά

  • 200 γρ. αλεύρι γ.ο.χ.
  • 1 κ.γ. μαγειρική σόδα
  • 1 πρέζα αλάτι
  • 110 γρ. μαλακό βούτυρο
  • 150 γρ. μαύρη ζάχαρη
  • 50 γρ. κρυσταλλική ζάχαρη
  • 1 αβγό
  • 1 κ.γ. εκχύλισμα βανίλιας
  • 2 κ.σ. γάλα
  • 1 κ.γ. κόκκινο χρώμα ζαχαροπλαστικής
  • 200 γρ. κουβερτούρα σε κομμάτια
  • 2 κ.σ. ελαιόλαδο

Εκτέλεση

Βήμα 1: Ετοιμάζουμε το μείγμα.

Σε ένα μπολ ρίχνουμε το αλεύρι, τη σόδα και το αλάτι. Σε ένα άλλο μπολ βάζουμε το βούτυρο κομμένο σε κομμάτια και προσθέτουμε τις ζάχαρες. Με το μίξερ χειρός χτυπάμε καλά να αφρατέψει το μείγμα. Ρίχνουμε το αβγό και συνεχίζουμε το χτύπημα για 1-2 λεπτά ακόμα. Προσθέτουμε τη βανίλια και ρίχνουμε το μείγμα στο μπολ με το αλεύρι και προσθέτουμε το γάλα. Ανακατεύουμε για λίγο μέχρι να ενωθούν τα υλικά με μία μαρίζ ή με μία ξύλινη κουτάλα και ρίχνουμε το χρώμα ζαχαροπλαστικής και τα κομμάτια κουβερτούρας.

Τυλίγουμε το μπολ με μεμβράνη τροφίμων και βάζουμε στο ψυγείο για 1 ώρα.

Βήμα 2: Ετοιμάζουμε τα μπισκότα και ψήνουμε.

Προθερμαίνουμε το φούρνος στους 175 °C.

Βγάζουμε το μπολ από το ψυγείο και το αφήνουμε 15 λεπτά σε θερμοκρασία δωματίου. Στρώνουμε αντικολλητικό χαρτί σε ένα ταψί.

Βουτάμε τα χέρια μας στο λάδι και κάνουμε μπαλάκια και τα απλώνουμε στο ταψί με αρκετή απόσταση μεταξύ τους.

Ψήνουμε για περίπου 12 λεπτά, μέχρι οι άκρες να δείχνουν ψημένες αλλά τα κέντρο των μπισκότων μαλακό. Αφού τα βγάλουμε από το φούρνο τους δίνουμε σχήμα με ένα στρογγυλό κουπ ατ.

μπισκότα red velvet

Εδώ θα βρεις τη Νο1 συνταγή μου για τα πιο νόστιμα και υγιεινά μπισκότα με βρώμη και μέλι.


Φτιάξτε αυτό τα μπισκότα red velvet και θα τα λατρέψεις. Και αν θέλεις ποστάρε μία φωτογραφία στο Instagram. Μην ξεχάσεις να βάλεις hashtag #thecookinyou για να μπορέσω να τη δω. 

Μοιραστείτε το

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ...

Σχολιάστε

Χρησιμοποιούμε cookies για να σας προσφέρουμε την καλύτερη δυνατή εμπειρία στη σελίδα μας.
Αποδοχή