Παγωτό με σοκολατένιο ποπ κορν

8 Αυγούστου 2023

Είναι εύκολο, είναι γρήγορο και ξεχωριστό και αυτό το παγωτό με σοκολατένιο ποπ κορν ετοιμάζεται με ελάχιστα υλικά και χωρίς παγωτομηχανή!

Mοιάζει με στρατσιατέλα αφού η γεύση του είναι βανίλια με κομμάτια σοκολάτας. Η επίγευση του όμως είναι έκπληξη: λαχταριστό σοκολατένιο ποπ κορν! Το σημερινό παγωτό θα το λατρέψετε γιατί είναι πεντανόστιμο αλλά και τόσο εύκολο να το φτιάξετε στο σπίτι, αφού θα χρειαστείτε ελάχιστα υλικά, ένα μπολ και το μίξερ χειρός!

παγωτό ποπ κορν
παγωτό ποπ κορν

Μου αρέσει να φτιάχνω παγωτό στο σπίτι. Αλλά θέλω “εύκολες” διαδικασίες. Οπότε συνήθως επιλέγω συνταγές με ζαχαρούχο γάλα που μου εξασφαλίζει πλούσια και γεμάτη γεύση καθώς και τέλεια υφή.

Από καιρό σκεφτόμουν πώς θα ήθελα να φτιάξω ένα παγωτό με ποπ κορν και επιτέλους το ετοίμασα. Οι πιο αυστηροί κριτές (η κόρη μου και οι φίλοι της) το δοκίμασαν και είπαν ότι είναι ότι καλύτερο έχουν φάει 🙂, οπότε είμαι στην ευχάριστη θέση να σας μιλήσω για αυτό το παιχνιδιάρικο παγωτάκι!

To ποπ κορν θα το ετοιμάσουμε όπως συνήθως και στη συνέχεια θα το κάνουμε σοκολατένιο.

Για το παγωτό θα χρειαστούμε κρέμα γάλακτος, ζαχαρούχο γάλα, λίγο βανίλια για άρωμα και τριμμένη κουβερτούρα. Προμηθευτείτε προαιρετικά χωνάκια, σιρόπι σοκολάτας και απολαύστε το καλύτερο σπιτικό παγωτό.

παγωτό ποπ κορν

Υλικά (για το σοκολατένιο ποπ κορν)

  • 2 κ.σ. ελαιόλαδο
  • 60 γρ. καλαμπόκι
  • 100 γρ. κουβερτούρα (τριμμένη)
  • 30 γρ. βούτυρο

για το παγωτό

  • 400 γρ. κρύα κρέμα γάλακτος (35% λιπαρά)
  • 1 κουτί κρύο ζαχαρούχο γάλα κρύο (400 γρ. περίπου)
  • 200 γρ. κουβερτούρα ψιλοκομμένη (ή νιφάδες)
  • 1 κ.σ. εκχύλισμα βανίλιας

Εκτέλεση

Βήμα 1: Φτιάχνουμε το ποπ κορν.

Τρίβουμε στον τρίφτη την κουβερτούρα.

Σε μία κατσαρόλα με χοντρή βάση ρίχνουμε το λάδι και το αφήνουμε να κάψει σε μέτρια φωτιά. Προσθέτουμε το καλαμπόκι και σκεπάζουμε με το καπάκι, φροντίζοντας να είναι ελάχιστα ανοιχτό για να βγαίνουν οι ατμοί. Αφού σκάσουν όλα τα καλαμπόκια, βγάζουμε από τη φωτιά και ρίχνουμε αμέσως την τριμμένη κουβερτούρα και το βούτυρο. Ανακατεύουμε καλά και απλώνουμε το ποπ κορν σε ένα ταψί με αντικολλητικό χαρτί και το αφήνουμε να κρυώσει.

Βήμα 2: Ετοιμάζουμε το παγωτό.

Σε ένα μεγάλο και βαθύ μπολ ρίχνουμε την κρύα κρέμα γάλακτος και προσθέτουμε το μισό από το σοκολατένιο καλαμπόκι. Ανακατεύουμε καλά και βάζουμε το μπολ στο ψυγείο για 10 λεπτά.

Στη συνέχεια σουρώνουμε το καλαμπόκι και με το μίξερ χειρός χτυπάμε καλά την κρέμα γάλακτος μέχρι να πήξει (και να σχηματίζονται “κορυφές”). Προσοχή μην παραχτυπήσετε την κρέμα γιατί θα κόψει.

Προσθέτουμε το ζαχαρούχο, την ψιλοκομμένη κουβερτούρα και τη βανίλια και χτυπάμε ελάχιστα με το μίξερ μέχρι να ενωθούν τα υλικά.

Βάζουμε το μείγμα σε ένα μεταλλικό ή πλαστικό σκεύος και τοποθετούμε στην κατάψυξη για τουλάχιστον 6 ώρες. Ανακατεύουμε το παγωτό με το μίξερ κάθε μία ώρα για τις 3 πρώτες ώρες και ξαναβάζουμε στην κατάψυξη.

Πριν σερβίρουμε αφήνουμε για 5 λεπτά το παγωτό σε θερμοκρασία δωματίου. Σερβίρουμε με μπόλικο σοκολατένιο ποπ κορν και σιρόπι σοκολάτας.

παγωτό ποπ κορν

Δείτε εδώ μία ακόμα αγαπημένη γεύση παγωτού: cookies and cream και δοκιμάστε την!

Και μην ξεχνάτε: Αν φτιάξετε αυτό το παγωτό με σοκολατένιο ποπ κορν το ξέρετε ήδη πως θα χαρώ πολύ να το μάθω. Μπορείτε να μου γράψετε στα σχόλια στο κάτω μέρος της σελίδας, ή να το φωτογραφίσετε και να με κάνετε tag στο instagram για να το δω. Και εγώ θα βάλω την φωτογραφία σας στα stories μου!

Μοιραστείτε το

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ...

Σχολιάστε

Χρησιμοποιούμε cookies για να σας προσφέρουμε την καλύτερη δυνατή εμπειρία στη σελίδα μας.
Αποδοχή