Αλμυρή καραμέλα βουτύρου

1 Νοεμβρίου 2022

Ένα σιρόπι καραμέλας είναι πάντα “ευπρόσδεκτο” για να συνοδέψει ένα κομμάτι κέικ, το αγαπημένο μας παγωτό ή το γιαούρτι μας.

Αυτό το σιρόπι το χρησιμοποιώ συχνά. Υπάρχουν πολλές συνταγές στο blog με αυτή την αλμυρή καραμέλα. Αποφάσισα ότι της αξίζει μία δική της, ξεχωριστή δημοσίευση που να παρουσιάζει αναλυτικά τη συνταγή. Κρατήστε την, γιατί σίγουρα θα σας χρειαστεί!

αλμυρή καραμέλα βουτύρου
αλμυρή καραμέλα βουτύρου

Με 4 μόνο υλικά, στα γρήγορα θα έχετε την πιο νόστιμη, σπιτική αλμυρή καραμέλα.

Ταιριάζει με τα πάντα. Κέικ και cheesecake, κρέπες, βάφλες, παγωτό, μηλόπιτες, γιαούρτι ή απλά φρέσκα φρούτα. Αυτή η αλμυρή καραμέλα βουτύρου θα απογειώσει ακόμα και μια φέτα φρυγανισμένου ψωμιού!

Οπότε δεν έχετε καμία δικαιολογία να μην τη δοκιμάσετε.

Λίγα μυστικά:

  • Τα υλικά πρέπει να είναι σε θερμοκρασία δωματίου.
  • Καθώς βράζετε την καραμέλα να είστε προσεκτικοί γιατί μπορεί να φουσκώσει.
  • Η υφή της όταν είναι ζεστή θα είναι αρκετά υγρή, αλλά καθώς κρυώνει θα αρχίσει να σταθεροποιείται.
  • Αν τη θέλετε πιο ρευστή μπορείτε να προσθέσετε 1-2 κ.σ. κρέμα γάλακτος.
  • Μπορείτε να την επαναφέρετε στην αρχική της σύσταση αν τη ζεστάνετε ελαφρά.
  • Φυλάξτε τη στο ψυγείο για τουλάχιστον 2 εβδομάδες.

Συνταγές με αλμυρή καραμέλα:

αλμυρή καραμέλα βουτύρου

Υλικά

  • 150 γρ. κρέμα γάλακτος
  • 80 γρ. βούτυρο
  • 200 γρ. μαύρη ζάχαρη
  • 1/2 κ.γ. αλάτι

Εκτέλεση

Βήμα 1: Ετοιμάζουμε την καραμέλα.

Σε ένα κατσαρολάκι και σε μέτρια φωτιά ρίχνουμε το βούτυρο και τη ζάχαρη και ανακατεύουμε καλά μέχρι να λιώσουν. Προσθέτουμε προσεκτικά την κρέμα γάλακτος και αφήνουμε να βράσει για 3 λεπτά. Στο τέλος ρίχνουμε το αλάτι. Αφήνουμε στην άκρη να κρυώσει και να πήξει η καραμέλα.

Βήμα 2: Φυλάσσουμε στο ψυγείο.

Μόλις η καραμέλα κρυώσει εντελώς τη μεταφέρουμε σε γυάλινο βάζο με καπάκι. Διατηρούμε στο ψυγείο. Σε περίπτωση που θέλουμε να τη χρησιμοποιήσουμε αργότερα την αφήνουμε να έρθει σε θερμοκρασία δωματίου.

αλμυρή καραμέλα βουτύρου

Και μην ξεχνάτε: Αν φτιάξετε τη συνταγή μου με την αλμυρή καραμέλα, θα χαρώ πολύ να δω τις φωτογραφίες σας στο Instagram. Μην ξεχάσετε να με κάνετε mention, γράφοντας @thecookinyou.

Μπορείτε να επικοινωνήσετε μαζί μου, γράφοντας στα σχόλια στο κάτω μέρος της σελίδας και να κάνετε like στη σελίδα μου στο Facebook  ή στο Pinterest, για να μαθαίνετε πρώτοι τις νέες μου συνταγές.

Μοιραστείτε το

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ...

Σχολιάστε

Χρησιμοποιούμε cookies για να σας προσφέρουμε την καλύτερη δυνατή εμπειρία στη σελίδα μας.
Αποδοχή