Ορεκτικό ή σαλάτα; Όπως και αν χαρακτηρίσεις τη σημερινή συνταγή, ένα είναι σίγουρο: Πρόκειται ένα φίνο πιάτο, που του αξίζει μία θέση στο γιορτινό τραπέζι!
Με ελάχιστα υλικά και σε περίπου 20 λεπτά, θα φτιάξεις αυτό το υπέροχο πιάτο. Τα ψητά αχλάδια, παρέα με γκοργκοντζόλα θα είναι η έκπληξη του φετινού γιορτινού σου τραπεζιού. Σερβίρεται σαν ορεκτικό ή μπορεί να ταιριάξει πάνω σε μία πράσινη σαλάτα και να απογειώσει τη γεύση της.
Και για να σε προλάβω: αν δεν σου αρέσει η γκοργκοντζόλα, μπορείς να χρησιμοποιήσεις ροκφόρ, blue cheese ή κατσικίσιο μαλακό τυρί. Εννοείται ότι μπορείς να αντικαταστήσεις τα πεκάν με τα δικά μας νοστιμάτατα καρύδια. Μπορείς να διαλέξεις όποια μαρμελάδα έχεις στο βάζο. Η μαρμελάδα σύκο, που χρησιμοποήσα εγώ, ταίριαξε απόλυτα. Μπόλικο φρέσκο θυμάρι για άρωμα και έτοιμο!
Υλικά
- 3 ώριμα αχλάδια
- 6 κ.γ. μαρμελάδα
- 100 γρ. γκοργκοντζόλα
- 50 γρ. πεκάν
- θυμάρι
- μέλι
- ελαιόλαδο
- φρέσκια ρόκα
Εκτέλεση
Βήμα 1: Ετοιμάζουμε τα αχλάδια.
Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 180 °C.
Πλένουμε τα αχλάδια και τα κόβουμε στη μέση. Αφαιρούμε τα κουκούτσια με το ειδικό εργαλείο ή με ένα κουταλάκι. Προσθέτουμε μία μικρή κουταλιά μαρμελάδα, ένα κομμάτι γκοργκοντζόλα και ψιλοκομμένα πεκάν.
Βήμα 2: Ψήνουμε τα αχλάδια.
Βάζουμε τα αχλάδια σε ταψί με αντικολλητικό χαρτί και τα ψήνουμε για περίπου 15-20 λεπτά. Προσθέτουμε μέλι και λίγο ελαιόλαδο.
Σερβίρουμε με με φρέσκια ρόκα.
Αν ψάχνεις για ξεχωριστές ιδέες για το τραπέζι σου, δες εδώ μία εξαιρετική αλμυρή πανακότα που θα λατρέψεις!
Και εδώ για ακόμα ένα τυρένιο πιάτο με camembert και κάστανα.
Αν δοκιμάσεις αυτά τα ψητά αχλάδια με γκοργκοντζόλα, θα χαρώ πολύ να μάθω αν σου άρεσαν. Γράψε μου στα σχόλια στο κάτω μέρος της σελίδας.
Μην ξεχάσεις να τα φωτογραφήσεις και να κάνεις ένα story στο Instagram κάνοντάς με tag (και αν ο λογαριασμός σου είναι δημόσιος θα το δω). Διαφορετικά στείλε μου ένα μήνυμα με μία εικόνα και εγώ θα τη δημοσιεύσω στα stories μου.