Η γεύση αυτών των μπισκότων είναι έκπληξη. Πρόκειται για δύο γλυκάκια, σε ένα! Μαλακά και μαστιχωτά μπισκότα με κομμάτια φρέσκιας φράουλας και κρέμα cheesecake!
To cheesecake είναι από τα αγαπημένα μου γλυκά. Το έχω κάνει στο φούρνο (εδώ είναι η απόλυτη συνταγή μου), το έχω κάνει παγωτό, το έχω κάνει με ανθότυρο και σήμερα ήρθε η στιγμή να το κάνω μπισκότο. Αφράτα, μαλακά και μαστιχωτά μπισκότα με μία κρέμα cheesecake και μία γρήγορη σάλτσα φράουλας.
Είναι τόσο διαφορερικά απ’ ότι έχετε δοκιμάσει μέχρι σήμερα και είμαι σίγουρη ότι θα τα λατρέψετε. Φτιάξτε τα για να έχετε το απόλυτο συνοδευτικό για τον καφέ ή το τσάι σας και φυσικά το καλύτερο σπιτικό σνακ για τα παιδιά.
Λίγα μυστικά:
- Η ζύμη είναι βουτυρένια και συνήθως μαλακή. Σε αυτή την περίπτωση τυλίξτε την με μεμβράνη και βάλτε την για 15-20 λεπτά στο ψυγείο να σφίξει.
- Όταν βγάλετε τα μπισκότα από το φούρνο θα είναι ιδιαίτερα μαλακά και εύθραυστα.
- Μπορείτε να αντικαταστήσετε τη σάλτσα φράουλας με μία μαρμελάδα.
- Τα μπισκότα cheesecake διατηρούνται για 2-3 μέρες σε αεροστεγές δοχείο ή για περισσότερες στο ψυγείο.
Υλικά
για την κρέμα cheesecake
- 150 γρ. τυρί κρέμα
- 40 γρ. ζάχαρη άχνη
- 20 γρ. αλεύρι
- ξύσμα από μισό λεμόνι
για τη σάλτσα φράουλας
- 1 κ.σ. κορν φλάουρ
- 1 κ.σ. νερό
- 1/2 κ.γ. χυμό λεμονιού
- 50 γρ. ζάχαρη
- 120 γρ. ψιλοκομμένες φράουλες
για τα μπισκότα
- 200 γρ. βούτυρο σε θερμοκρασία δωματίου
- 150 γρ. καστανή ζάχαρη
- 50 γρ. κρυσταλλική ζάχαρη
- 1 αβγό
- 1 κ.γ. εκχύλισμα βανίλιας
- 1/4 κ.γ. αλάτι
- 350 γρ. αλεύρι γ.ο.χ.
- 1 κ.γ. baking powder
- 100 γρ. ψιλοκομμένες φράουλες
Εκτέλεση
Βήμα 1: Ετοιμάζουμε την κρέμα cheesecake.
Σε ένα μπολ ρίχνουμε όλα τα υλικά και τα χτυπάμε για λίγο με το μίξερ χειρός και βάζουμε το μπολ στο ψυγείο.
Βήμα 2: Φτιάχνουμε τη σάλτσα φράουλας.
Σε μία μικρή κατσαρόλα ρίχνουμε το νερό, το χυμό λεμονιού και το κορν φλάουρ και ανακατεύουμε. Προσθέτουμε τις φράουλες και τη ζάχαρη και αφήνουμε να βράσουν σε χαμηλή φωτιά για περίπου 5 λεπτά, ανακατεύοντας τακτικά και να πήξει το μίγμα. Αφήνουμε τη σάλτσα φράουλας στην άκρη να κρυώσει.
Βήμα 3: Ετοιμάζουμε τη ζύμη για τα μπισκότα.
Σε ένα μεγάλο μπολ χτυπάμε το βούτυρο με τις ζάχαρες με το μίξερ χειρός (ή στην κουζινομηχανή) μέχρι να αφρατέψει. Προσθέτουμε τη βανίλια, το αλάτι, το baking και λίγο λίγο το αλεύρι. Στο τέλος ρίχνουμε τις φράουλες και ανακατεύουμε με μία ξύλινη κουτάλα ή με μία μαρίζ.
Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 170 °C.
Βήμα 4: Συνθέτουμε τα μπισκότα και ψήνουμε.
Στρώνουμε αντικολλητικό χαρτί σε ένα ταψί. Κάνουμε μπαλάκια με τη ζύμη (περίπου 30 γρ.) και τα τοποθετούμε με απόσταση μεταξύ τους. Με ένα κουτάλι (το οποίο βουτάμε στο νερό κάθε φορά) δημιουργούμε μία λακούβα στο κέντρο της κάθε μπαλίτσας. Εκεί ρίχνουμε μία κουταλιά από την κρέμα cheesecake. Ψήνουμε για 13-15 λεπτά ή μέχρι οι άκρες να πάρουν ένα χρυσαφί χρώμα. Αφού κρυώσουν προσθέτουμε μία κουταλιά από τη σάλτσα φράουλας.
Aυτά ήταν λοιπόν τα πιο πρωτότυπα μπισκότα cheesecake. Αν τα φτιάξετε θα χαρώ να μάθω πώς σας φάνηκαν. Μπορείτε να μου γράψετε στα σχόλια στο κάτω μέρος της σελίδας. Επίσης μπορείτε να δημοσιεύσετε μία φωτογραφία στο instagram. Για να τη δω όμως μην ξεχάσετε να βάλετε hashtag #thecookinyou ή να με κάνετε tag γράφοντας @thecookinyou.
Και φυσικά: Kάνε like στη σελίδα μου στο Facebook ή στο Pinterest, για να μαθαίνεις αμέσως τις νέες μου συνταγές.
Και οπωσδήποτε: κάνε τώρα εγγραφή στο κανάλι μου στο YouTube για να βλέπεις τα βιντεάκια που ανεβάζω.