Μια σαλάτα δεν πρέπει να λείπει ποτέ από το τραπέζι μας και για να συμβαίνει αυτό πρέπει να είναι νόστιμη.
Πρέπει να είναι ευφάνταστη και διαφορετική. Σαν αυτή την πράσινη σαλάτα με πλιγούρι & dressing μπέικον, που θα φτιάξουμε σήμερα. Ιδανική για ένα κυριακάτικο τραπέζι με φίλους αλλά και τέλεια λύση για ένα ολοκληρωμένο καθημερινό γεύμα.
Παλιότερα οι σαλάτες με κουράζαν και βολευόμουν με μια ντομάτα κομμένη στα τέσσερα και λίγες φέτες αγγούρι. Στο τσακίρ κέφι πρόσθετα κρεμμύδι, λίγη σπασμένη φέτα και έτοιμη η χωριάτικη. Οι πρασινάδες δεν υπήρχαν στο ψυγείο μου γιατί η συντήρηση τους, το πλύσιμο και το κόψιμο τους με ταλαιπωρούσε πολύ.
Με τις έτοιμες, κομμένες και πλυμένες σαλάτες του Φρεσκούλη το πρόβλημα λύθηκε. Στο ψυγείο μου έχω πάντα 2-3 σακουλάκια και στο καθημερινό τραπέζι η σαλάτα είναι πρωταγωνιστής.
Για τη σημερινή σαλάτα με πλιγούρι & dressing μπέικον χρησιμοποίησα την Καπριτσιόζα, με πράσινη και κόκκινη δροσερή λόλα και τρυφερή ρόκα.
Το πλιγούρι το μαγειρεύω συχνά. Μερικές φορές συνοδεύει το κυριακάτικο κοκκινιστό αντί για ρύζι. Στη σαλάτα δεν το είχα προσθέσει ποτέ μέχρι τώρα. Ταίριαξε φυσικά πολύ και παρέα με το νοστιμότατο dressing από μπέικον δημιούργησαν ένα ακαταμάχητο αποτέλεσμα.
Μπορείς να βράσεις το πλιγούρι από την προηγούμενη καθώς και να φτιάξεις το dressing και να τα κρατήσεις στο ψυγείο. Έτσι όταν θα χρειαστεί να σερβίρεις, το μόνο που θα πρέπει να κάνεις είναι να ανοίξεις ένα σακουλάκι Καπριτσιόζα και να ζεστάνεις ελάχιστα το dressing (ή να το αφήσεις να έρθει σε θερμοκρασία δωματίου).
Υλικά
για τη σαλάτα
- 1 σαλάτα “Καπριτσιόζα” Φρεσκούλης
- 1 αγγούρι σε φέτες
- 5-6 ντοματίνια
- 1 κούπα βρασμένο πλιγούρι
- 1/2 κρεμμύδι ψιλοκομμένο
- 50 γρ. χοντροκομμένα φουντούκια
για το dressing μπέικον
- 5 κ.σ. ηλιέλαιο
- 100 γρ. μπέικον λεπτοκομμένο
- 1 σκελίδα σκόρδο
- 3 κ.σ. μηλόξιδο
- 1/2 κ.σ. μουστάρδα Dijon
- 2 κ.σ. μέλι
- αλάτι, πιπέρι
Εκτέλεση
Βήμα 1: Ετοιμάζουμε το dressing.
Ψιλοκόβουμε το μπέικον. Σε ένα τηγάνι ρίχνουμε το ηλιέλαιο και σωτάρουμε το μπέικον σε μέτρια φωτιά. Το αφήνουμε να πάρει χρώμα και να ξεροψηθεί. Αφαιρούμε το μπέικον με τρυπητή κουτάλα και αφήνουμε το έλαια στο τηγάνι. Προσθέτουμε το σκόρδο και το αφήνουμε για λίγα λεπτά μέχρι να αρωματίσει το λάδι. Σβήνουμε τη φωτιά και προσθέτουμε στο τηγάνι το ξίδι, τη μουστάρδα και το μέλι ανακατεύοντας μέχρι να έχουμε μία λεία και κρεμώδης υφή. Αλατοπιπέρώνουμε το dressing.
Βήμα 2: Στήνουμε τη σαλάτα.
Σε μια σαλατιέρα ή σε πιατέλα βάζουμε τη σαλάτα “Καπριτσιόζα” Φρεσκούλης, προσθέτουμε το αγγούρι, τα ντοματίνια, το κρεμμύδι και το πλιγούρι. Περιχύνουμε με το dressing και ρίχνουμε τα φουντούκια και στο τέλος το μπέικον. Ανακατεύουμε και σερβίρουμε.
Εδώ θα βρεις ακόμα μία ιδιαίτερη σαλάτα με τρούφες τυριών.
Αν φτιάξεις αυτή τη σαλάτα με πλιγούρι και μπέικον, θα χαρώ να δω τις φωτογραφίες σου, στο instagram. Μην ξεχάσεις να με κάνεις mention γράφοντας @thecookinyou .
Και φυσικά: Kάνε like στη σελίδα μου στο Facebook ή στο Pinterest, για να μαθαίνεις αμέσως τις νέες μου συνταγές.
Και οπωσδήποτε: κάνε τώρα εγγραφή στο κανάλι μου στο YouTube για να βλέπεις τα βιντεάκια που ανεβάζω.
Αυτή η ανάρτηση περιέχει τοποθέτηση προϊόντος και είναι χορηγούμενη, στο πλαίσιο της συνεργασίας μου με τις σαλάτες Φρεσκούλης. Επιλέγω και προτείνω αποκλειστικά και μόνο, προϊόντα που χρησιμοποιώ στην κουζίνα μου με βάση την προσωπική μου και ειλικρινή μου γνώμη.