Γίγαντες στο φούρνο με kale

14 Μαρτίου 2018

Οι γίγαντες είναι ένα όσπριο που πολλοί δεν συμπαθούν. Όμως πιστεύω πως αν μαγειρευτεί σωστά γίνεται ένα ιδιαίτερα γευστικό πιάτο. Η συνταγή που ακολουθεί, είναι μία υγιεινή και νόστιμη πρόταση, που μπορούμε να ετοιμάσουμε ακόμα και σε περίοδο νηστείας.

Υλικά

• 500 γρ. γίγαντες μουλιασμένοι σε νερό για τουλάχιστον 12 ώρες

• 300 γρ. kale πλυμμένο και χοντροκομμένο

• 4 κρεμμυδάκια φρέσκα κομμένα σε ροδέλες

• 2 καρότα κομμένα σε ροδέλες

• 2 σκελίδες σκόρδο λιωμένες

• 1/2 κούπα μαϊντανό ψιλοκομμένο

• 250 γρ. χυμό τομάτας

• 3/4 φλιτζανιού εξαιρετικά παρθένο ελαιόλαδο

• αλάτι, πιπέρι, κουρκουμάς, μπούκοβο

Εκτέλεση

Πλένουμε τους γίγαντες και τους βάζουμε σε μπωλ με κρύο νερό να μουλιάσουν, από το προηγούμενο βράδυ.

Βράζουμε τους γίγαντες για 10 λεπτά και πετάμε το νερό. Βάζουμε ζεστό νερό στην κατσαρόλα και βράζουμε για περίπου 1 ώρα, μέχρι να μαλακώσουν (όχι να λιώσουν). Αλατίζουμε στο τέλος του βρασμού. Σουρώνουμε και κρατάμε το ζουμί τους στη άκρη.

Σε ένα μεγάλο ταψί βάζουμε όλα τα λαχανικά (κομμένα και πλυμένα) και από πάνω προσθέτουμε τους βρασμένους γίγαντες, το χυμό τομάτας, το λάδι, το αλάτι, το πιπέρι, το μπούκοβο και τον κουρκουμά. Από το ζουμί που έχουμε κρατήσει, ρίχνουμε στο ταψί περίπου δύο κούπες.

Αναμειγνύουμε όλα τα υλικά και ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 200 ºC. Ανακατεύουμε το φαγητό ανά διαστήματα.

Όταν η σάλτσα έχει δέσει και έχει μείνει το φαγητό μόνο με το λάδι, σβήνουμε και βγάζουμε το ταψί από το φούρνο.

Μπορούμε να πασπαλίσουμε το πιάτο μας με τρίμματα φέτας για έξτρα γεύση.

Μοιραστείτε το

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ...

Σχολιάστε

Χρησιμοποιούμε cookies για να σας προσφέρουμε την καλύτερη δυνατή εμπειρία στη σελίδα μας.
Αποδοχή