Αυτές οι πικάντικες γαρίδες, θα κάνουν παρέα με αβοκάντο, μάνγκο και καλαμπόκι. Και θα είναι το νοστιμότερο πιάτο του καλοκαιριού!
Το καλοκαίρι είναι εδώ και εγώ ακόμα στη θέση μου. Έχω ξεμείνει στην πόλη μου, με διάφορες εκκρεμότητες να με κυνηγάνε και το μόνο που κάνω είναι να ονειρεύομαι θάλασσες, πισίνες, κοκτεϊλάκια, περατζάδες και καλό φαγητό.
Η διάθεση μου για μαγειρέματα είναι ελάχιστη, όμως η σημερινή συνταγή είναι διασκεδαστική, πολύχρωμη, δροσερή και πάνω απ’ όλα εύκολη και γρήγορη!
Τα βασικά υλικά (εκτός από τις γαρίδες), είναι τορτίγιες (δείτε εδώ τη συνταγή μου για σπιτικές τορτίγιες), αβοκάντο, μάνγκο και καλαμπόκι.
Λίγα μυστικά:
- Χρησιμοποιήστε μεγάλο μέγεθος γαρίδας. Όσο πιο μεγάλη είναι η γαρίδα τόσο καλύτερο είναι το ψήσιμο που μπορούμε να πετύχουμε.
- Εγώ χρησιμοποιώ κατεψυγμένες τις οποίες αποψύχω με νερό βρύσης.
- Αφού αποψυχθούν σκουπίστε τες πολύ καλά με χαρτί κουζίνας και αφαιρέστε με ένα μυτερό μαχαίρι το μαύρο εντεράκι.
- Θα πρέπει να ψήσετε τις γαρίδες σε καυτό τηγάνι για 1-2 λεπτά από κάθε πλευρά.
- Και οπωσδήποτε: Παγώστε μία μπύρα ή φτιάξτε μια δροσερή μαργαρίτα!
Υλικά
- 1 κιλό γαρίδες (12-16 τεμάχια)
- 1/2 κ.γ. αλάτι
- 1 κ.γ. ζάχαρη
- 1/2 κ.γ. καπνιστή πάπρικα
- 1/3 κ.γ. κύμινο
- 1/2 κ.γ. μπούκοβο
- 2-3 κ.σ. ελαιόλαδο για το τηγάνι
για την “κρέμα αβοκάντο”
- 2 ώριμα αβοκάντο
- 1 σκελίδα σκόρδο ψιλοκομμένο
- 3 κ.σ. ελαιόλαδο
- αλάτι, πιπέρι
- χυμό από 1 λάιμ
για το σερβρίρισμα
- 1 ώριμο μάνγκο σε κύβους
- 1 ντομάτα σε κύβους
- 1 πιπερίτσα τσίλι
- καλαμπόκι
- φρέσκο κόλιανδρο
- τορτίγιες
Εκτέλεση
Βήμα 1: Ετοιμάζουμε τις πικάντικες γαρίδες.
Σε ένα μπολ ρίχνουμε το αλάτι, την πάπρικα, το κύμινο και το μπούκοβο. Προσθέτουμε τις καθαρισμένες γαρίδες και ανακατεύουμε μέχρι να καλυφθούν οι γαρίδες από το μείγμα των μπαχαρικών. Αφήνουμε στην άκρη.
Βήμα 2: Ετοιμάζουμε την κρέμα αβοκάντο.
Καθαρίζουμε τα αβοκάντο και με ένα πιρούνι τα πολτοποιούμε. Προσθέτουμε όλα τα υπόλοιπα υλικά και ανακατεύουμε.
Βήμα 3: Ψήνουμε τις γαρίδες.
Σε ένα τηγάνι και σε μέτρια φωτιά, ζεσταίνουμε το ελαιόλαδο μέχρι να κάψει. Τοποθετούμε τις γαρίδες ομοιόμορφα και αφήνουμε να ψηθούν για 1-2 λεπτά (μέχρι να πάρουν χρώμα). Γυρίζουμε και από την άλλη πλευρά και ψήνουμε για 1 λεπτό ακόμα.
Βήμα 4: Συνθέτουμε τις τορτίγιες.
Απλώνουμε σε όλη την επιφάνεια της κάθε τορτίγιας την κρέμα αβοκάντο. Προσθέτουμε τις γαρίδες, το μάνγκο, το καλαμπόκι. Αν θέλουμε ρίχνουμε λίγη ψιλοκομμένη πιπερίτσα τσίλι, φύλλα κόλιανδρο και λίγες σταγόνες λάιμ.
Αν δοκιμάσετε τη συνταγή μου για αυτές τις λαχταριστές τορτίγιες με πικάντικες γαρίδες, θα χαρώ να μάθω πώς σας φάνηκε. Μπορείτε να βάλετε μία φωτογραφία στα stories σας και να με κάνετε tag ( @thecookinyou) και αν ο λογαριασμός σας είναι δημόσιος θα το δω. Αν όχι μπορείτε να μου στείλετε ένα μήνυμα για να δω κι εγώ τη δημιουργία σας!