Σπιτικές σοκολατένιες τρούφες. Ένα εύκολο κέρασμα, ιδανικό για τις γιορτινές μέρες που έρχονται!
Σήμερα θα φτιάξουμε τα πιο εύκολα σοκολατάκια του κόσμου. Θα χρησιμοποιήσουμε μόνο 2 υλικά (και λίγο ξύσμα πορτοκαλιού για άρωμα) και θα έχουμε στα γρήγορα ένα ξεχωριστό κέρασμα, πάνω στο γιορτινό μας τραπέζι.
Είμαι ενθουσιασμένη. Ο Δεκέμβρης έφτασε, τα Χριστούγεννα πλησιάζουν και έχω ξεκινήσει τις ετοιμασίες, για να τα υποδεχτώ. Το δέντρο είναι έτοιμο, το σπίτι στολισμένο και τα πρώτα γλυκά των Χριστουγέννων έχουν ήδη πάρει τη θέση τους, πάνω στο τραπέζι.
Λατρεύω τα Χριστούγεννα (και σίγουρα δεν είμαι η μόνη 🙂) και κάθε χρόνο οι ετοιμασίες ξεκινάνε από νωρίς. Κάθε που πλησιάζουν οι γιορτές αισθάνομαι ευγνωμοσύνη για τη χρονιά που πέρασε και προσμονή για τη χρονιά που πλησιάζει.
Άλλωστε τον Δεκέμβρη είναι η ονομαστική γιορτή της μικρής μου και πάντα ένα γλυκάκι για τους φίλους της, στο σχολείο, φτιαγμένο από τη μαμά δεν πρέπει να λείπει. Έτσι οι σημερινές σοκολατένιες λιχουδιές, που δοκίμασα πριν μερικές μέρες, και που πρώτα πήραν την έγκριση της κόρης μου, θα είναι το φετινό κέρασμα για τους συμμαθητές και τους δασκάλους της.
Αυτή είναι η βασική συνταγή για σοκολατένιες τρούφες. Εγώ τις αρωμάτισα με ξύσμα πορτοκαλιού. Όμως εσείς μπορείτε να προσθέσετε ότι άλλο φανταστείτε. Καρύδια, τριμμένο μπισκότο, ξερά φρούτα… Αφού παγώσουν μπορείτε να τις στολίσετε με τρούφα, κακάο, λευκή σοκολάτα ή ότι άλλο σκεφτείτε!
Επίσης μπορείτε να τα βουτήξετε σε λιωμένη κουβερτούρα για ακόμα πιο σοκολατένια γεύση.
Υλικά (για περίπου 25 σοκολατάκια)
• 400 γρ. κουβερτούρα
• 220 ml κρέμα γάλακτος (35% λιπαρά)
• ξύσμα από ένα πορτοκάλι
Εκτέλεση
Βήμα 1: Ετοιμάζουμε τα υλικά.
Σε ένα κατσαρολάκι ζεσταίνουμε την κρέμα γάλακτος (δεν θέλουμε να πάρει βράση) και ρίχνουμε μέσα το ξύσμα πορτοκαλιού. Κόβουμε τη σοκολάτα σε μικρά κομμάτια και την προσθέτουμε μέσα στην κρέμα γάλακτος. Αφήνουμε για 3 λεπτά και στη συνέχεια ανακατεύουμε μέχρι να λιώσει η κουβερτούρα.
Σκεπάζουμε με μεμβράνη φροντίζοντας να εφάπτεται πάνω στην επιφάνεια του μείγματος και αφήνουμε στο ψυγείο για περίπου 2 ώρες.
Βήμα 2: Φτιάχνουμε τα σοκολατάκια.
Σε ένα μεγάλο δίσκο ή ταψί στρώνουμε αντικολλητικό χαρτί. Με ένα κουταλάκι περνούμε λίγο λίγο από το μείγμα και φορώντας γάντια πλάθουμε σε μικρά μπαλάκια. Ακουμπάμε το κάθε μπαλάκι στο ταψί.
Αφήνουμε στο ψυγείο για 15 λεπτά να σταθεροποιηθούν ή τις απολαμβάνουμε κατευθείαν!
Εδώ θα βρείτε μία ακόμα πανεύκολη συνταγή για ένα μικρό γιορτινό κέρασμα με λευκή σοκολάτα.
Αν φτιάξετε αυτά τα εύκολα σοκολατάκια, βάλτε τις φωτογραφίες σας στο instagram. Μην ξεχάσετε να με κάνετε mention @thecookinyou για να τις δω.
Αν δεν το έχετε κάνει ήδη κάντε like στη σελίδα μου στο Facebook ή ακολουθήστε με στο Instagram ή στο Pinterest, για να μαθαίνετε πρώτοι τις νέες μου συνταγές.
Επίσης κάντε οπωσδήποτε εγγραφή στο κανάλι μου στο YouTube για να βλέπετε τα βιντεάκια που ανεβάζω.