Μηλόπιτα με κρέμα cheesecake

26 Φεβρουαρίου 2022

Αν έπρεπε να διαλέξετε ανάμεσα σε μια λαχταριστή τριφτή μηλόπιτα ή σ’ ένα αμερικάνικο cheesecake με πλούσια κρέμα , τι θα προτιμούσατε;

Και για να μην μπαίνετε σε τέτοια διλήμματα, σήμερα σας έχω τη λύση. Μηλόπιτα με κρέμα cheesecake και θα έχετε “2 σε 1”!

μηλόπιτα με κρέμα cheesecake

Όσοι έχει τύχει να διαβάσετε και προηγούμενα άρθρα ή συνταγές μου, θα ξέρετε ίσως ότι μου αρέσουν τα “γεμισμένα” γλυκά. Για παράδειγμα κέικ που κρύβουν στο εσωτερικό τους κάποια “κρέμα” (δες εδώ αυτό το σοκολατένιο κέικ”, ή αυτά τα μαφινάκια με μαρμελάδα).

Έτσι και σήμερα, αυτή η μπισκοτένια και μοναδικά βουτυράτη τριφτή μηλόπιτα, θα έχει στο κέντρο της μία κρέμα που θα θυμίζει cheesecake. Πάνω της θα στρώσουμε μήλα και θα την καλύψουμε με ακανόνιστα “ψίχουλα” ζύμης και καρύδια. Για το σερβίρισμα, οι επιλογές πολλές: σάλτσα καραμέλας βουτύρου (δείτε εδώ τη συνταγή μου), παγωτό βανίλια, ή πιο απλά ζάχαρη άχνη.

Φροντίστε να την κόψετε σε μικρά κομμάτια, γιατί είναι ιδιαίτερα χορταστική!

μηλόπιτα με κρέμα cheesecake
μηλόπιτα με κρέμα cheesecake

Υλικά

για τη ζύμη μπισκότου

  • 310 γρ. αλεύρι γ.ο.χ.
  • 150 γρ. ζάχαρη άχνη
  • 150 γρ. παγωμένο βούτυρο σε κομμάτια
  • 1 κ.γ. baking powder
  • 1 αβγό
  • 2 κ.γ. κανέλα
  • 1/4 κ.γ. αλάτι
  • ξύσμα από 1 λεμόνι

για την κρέμα cheesecake

  • 150 γρ. ανθότυρο
  • 150 γρ. τυρί κρέμα
  • 100 γρ. ζάχαρη άχνη
  • 2 αβγά
  • 1 κ.γ. εκχύλισμα βανίλιας (ή 1 βανιλίνη)

για το crumble

  • 350 γρ. μήλα καθαρισμένα & κομμένα σαν ζάρι (περίπου 5 μήλα)
  • 80 γρ. χοντροκομμένα καρύδια
  • 1/3 από τη ζύμη μπισκότου
  • άχνη ή καραμέλα ή παγωτό, για το σερβίρισμα (προαιρετικά)

Εκτέλεση

Βήμα 1: Φτιάχνουμε τη ζύμη μπισκότου.

Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 170 °C (στις αντιστάσεις).

Σε ένα μεγάλο μπολ ρίχνουμε όλα τα υλικά. Με τα δάχτυλα μας αρχίζουμε να ενώνουμε το βούτυρο με τα υπόλοιπα υλικά μέχρι το μείγμα να μοιάζει με τρίμματα ψωμιού και στη συνέχεια το αφήνουμε στην άκρη.

Βήμα 2: Ετοιμάζουμε την κρέμα cheesecake.

Σε ένα μπολ βάζουμε το ανθότυρο, το τυρί κρέμα και τη ζάχαρη. Ανακατεύουμε με το μίξερ χειρός για λίγο και έπειτα ρίχνουμε τα αβγά και τη βανίλια. Συνεχίζουμε το ανακάτεμα μέχρι να έχουμε μία ομογενοποιημένη κρέμα.

Βήμα 3: Στήνουμε τη μηλόπιτα και ψήνουμε.

Στρώνουμε αντικολλητικό χαρτί σε μία ταρτιέρα διαμέτρου 25 εκατοστών. Ρίχνουμε τα 2/3 από τη ζύμη στην ταρτιέρα ενώ πιέζουμε με ένα ποτήρι να τη στρώσουμε συμμετρικά. Ανασηκώνουμε περιφερειακά καλύπτοντας τα τοιχώματα της ταρτιέρας με ζύμη.

Ρίχνουμε πάνω στο μπισκότο την κρέμα cheesecake και ύστερα τοποθετούμε προσεκτικά τα μήλα.

Στο 1/3 της ζύμης που έχουμε κρατήσει προσθέτουμε τα καρύδια και την ρίχνουμε απαλά και ακανόνιστα πάνω από τα μήλα, φροντίζοντας να μην πιέσουμε καθόλου. Η ζύμη πρέπει να καλύπτει όλη την επιφάνεια του γλυκού, σαν μεγάλα ψίχουλα.

Ψήνουμε για 45-50 λεπτά περίπου μέχρι να ροδοκοκκινίσει αρκετά και αφού βγάλουμε από το φούρνο αφήνουμε να κρυώσει καλά πριν σερβίρουμε.

μηλόπιτα με κρέμα cheesecake

Και μην ξεχνάτε: Αν φτιάξετε αυτή τη μηλόπιτα cheesecake θα χαρώ πολύ να δω τις φωτογραφίες σας στο Instagram. Μην ξεχάσετε να με κάνετε mention, γράφοντας @thecookinyou.

Μπορείτε να επικοινωνήσετε μαζί μου, γράφοντας στα σχόλια στο κάτω μέρος της σελίδας και να κάνετε like στη σελίδα μου στο Facebook  ή στο Pinterest, για να μαθαίνετε πρώτοι τις νέες μου συνταγές.

Και μην ξεχάσετε να κάνετε εγγραφή στο κανάλι μου στο YouTube για να βλέπετε τα βιντεάκια που ανεβάζω.

Μοιραστείτε το

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ...

Σχολιάστε

Χρησιμοποιούμε cookies για να σας προσφέρουμε την καλύτερη δυνατή εμπειρία στη σελίδα μας.
Αποδοχή