Τραγανές κοτομπουκιές φούρνου

21 Φεβρουαρίου 2021

Aυτές οι κοτομπουκιές είναι οι πιο τραγανές, πιο νόστιμες και πιο ζουμερές, που μπορείτε να φτιάξετε στο σπίτι!

Τις λατρεύει, τόσο η μικρή μου όσο και οι φίλες της. Αυτές οι τραγανές κοτομπουκιές με δημητριακά στο φούρνο, δε λείπουν ποτέ από το μπουφέ των πάρτυ της, αφού μικροί και μεγάλοι τις εξαφανίζουν με το που εμφανίζονται στο τραπέζι!

τραγανές κοτομπουκιές φούρνου με δημητριακά
τραγανές κοτομπουκιές φούρνου με δημητριακά

Σε λίγες μέρες η κόρη μου έχει γενέθλια. Μεγάλωσε άλλον ένα χρόνο. Και εννοείται ότι μου φαίνεται σαν ψέματα. Σαν να’ ταν χθες όταν γυρίσαμε σπίτι από το μαιευτήριο, παρέα με ένα μικροσκοπικό κατακόκκινο ανθρωπάκι. Αυτό το ανθρωπάκι μεγάλωσε και σε λίγες μέρες θα κλείσει τα 9.

Κάθε χρόνο αρχίζουμε να σκεφτόμαστε το πάρτυ της από τον Ιανουάριο. Πού θα γίνει, τι θέμα θα έχει, ποιους θα καλέσουμε και φυσικά τι θα μαγειρέψουμε! Και πάντα καταφέρνουμε όλοι μαζί να σχεδιάσουμε και να οργανώσουμε το “τέλειο” πάρτυ! Το απολαμβάνουμε τόσο πολύ και γι’ αυτό το περιμένουμε πάντα με ανυπομονησία.

Φέτος όμως είναι διαφορετικά. Όταν πριν λίγο καιρό η κόρη μου με ρώτησε ¨σε πόσο καιρό είναι τα γενέθλια μου”, διέκρινα μια λύπη και μια μικρή απογοήτευση. Ήταν ξεκάθαρο ότι ήξερε ότι τα φετινά της γενέθλια δεν θα ήταν ίδια. Ίσως πίστευε ότι δεν θα έκανε καν γενέθλια με τους φίλους της.

Μετά από πολλή συζήτηση το πρώτο που συμφωνήσαμε ήταν να μεταθέσουμε την ημερομηνία των γενεθλίων και να περιμένουμε την εξέλιξη της πανδημίας. Και αν τα πράγματα αρχίσουν να βελτιώνονται το πάρτυ φυσικά και θα γίνει. “Και τι πάρτυ μαμά;” με ρωτήσε με αγωνία.

Η ιδέα δεν άργησε να έρθει. Sleep over party! Η καλύτερη ιδέα, την καλύτερη στιγμή. Μόνο οι κολλητές της λοιπόν, σε ένα party στο σπίτι υπερπαραγωγή. Δεν θα σας πω περισσότερα τώρα. Όταν γίνει θα σας δείξω φωτογραφίες.

Διαβάστε καλά τα μυστικά της συνταγής και δοκιμάστε τες με την πρώτη ευκαιρία.

Λίγα μυστικά:

  • Χρησιμοποιήστε στήθος κοτόπουλο. Μην κάνετε το λάθος να πάρετε φιλέτο από μπούτι, πιστεύοντας ότι θα γίνει πιο μαλακό. Την έχω πατήσει και δεν το ξανακάνω!
  • Κόψτε το κοτόπουλο σε όσο το δυνατόν ισομεγέθη κομμάτια έτσι ώστε να πετύχετε σωστό και ομοιόμορφο ψήσιμο.
  • Οπωσδήποτε μαρινάρισμα. Αυτό είναι το μυστικό που θα κάνει το κοτόπουλο ζουμερό και μαλακό.
  • Αφήστε να μαριναριστεί καλά. Όσο περισσότερες ώρες, τόσο το καλύτερο.
  • Μετά το πανάρισμα μπορείτε να κρατήσετε το κοτόπουλο για λίγες ώρες στο ψυγείο ή για 2 μήνες στην κατάψυξη.
  • Συνοδέψτε τις κοτομπουκιές με δημητριακά, με μία σπιτική μαγιονέζα (συνταγή εδώ), κέτσαπ ή γκουακαμόλε.
  • Και φυσικά τρώγονται ζεστές.
τραγανές κοτομπουκιές φούρνου με δημητριακά

Υλικά (για περίπου 3-4 μερίδες)

• 500 γρ. στήθος κοτόπουλο

για το μαρινάρισμα

  • 200 γρ. γιαούρτι
  • 150 γρ. γάλα
  • 1 κ.γ. αλάτι

για το πανάρισμα

  •  100 γρ. αλεύρι
  • 2 αβγά
  • 2 κ.σ. μουστάρδα
  • 3 κ.σ. νερό
  • 200 γρ. corn flakes
  • 1 κ.σ. θυμάρι
  • 1 κ.σ. ρίγανη
  • 1/2 κ.γ. σκόνη τζίντζερ
  • 1 κ.γ. καπνιστή πάπρικα
  • 1/2 κ.γ. αλάτι
  • 1/2 κ.γ. σκόνη σκόρδου
  •  1 κ.γ. σκόνη κρεμμυδιού
  •  1/2 κ.γ. μαύρη ζάχαρη
  • 3 κ.σ. ελαιόλαδο

Εκτέλεση

Βήμα 1: Κόβουμε και μαρινάρουμε το κοτόπουλο.

Βάζουμε το κοτόπουλο σε νερό που βράζει και το αφήνουμε να ζεματιστεί για 5 λεπτά. Το κόβουμε σε λωρίδες πάχους περίπου 2 εκατοστών. Σε ένα μπολ με καπάκι ρίχνουμε όλα τα υλικά της μαρινάδας και τοποθετούμε μέσα το κοτόπουλο. Το αφήνουμε να μαριναριστεί για τουλάχιστον 4 ώρες (ιδανικά όλο το βράδυ).

Βήμα 2: Πανάρουμε & ψήνουμε.

Ρίχνουμε το αλεύρι σε ένα μεγάλο ρηχό πιάτο. Σε ένα μπολ ανακατεύουμε τα αβγά με τη μουστάρδα και το νερό. Βάζουμε τα corn flakes στο multi μέχρι να σπάσουν ελαφρά (δε θέλουμε να γίνουν σκόνη). Τα ρίχνουμε σε ένα μεγάλο μπολ και προσθέτουμε το θυμάρι, τη ρίγανη, την πάπρικα, το αλάτι, το τζίντζερ, το σκόρδο, το κρεμμύδι και τη ζάχαρη και τα ανακατεύουμε.

Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 180 °C. Στρώνουμε αντικολλητικό χαρτί σε ένα ταψί.

Περνάμε την κάθε λωρίδα κοτόπουλου πρώτα στο αλεύρι, μετά βουτάμε στο αβγό και τέλος στα δημητριακά. Τοποθετούμε στο ταψί, δίπλα δίπλα.

Ρίχνουμε μερικές σταγόνες ελαιόλαδο πάνω στις παναρισμένες κοτομπουκιές και ψήνουμε για περίπου 20-25 λεπτά μέχρι να πάρουν ένα χρυσοκόκκινο χρώμα.

Enjoy!

Και όπως πάντα: αν δοκιμάσετε αυτές τις κοτομπουκιές με δημητριακά στο φούρνο, θυμηθείτε ότι θα χαρώ πολύ να το μάθω! Ποστάρετε την φωτογραφία σας στο instagram αλλά μην ξεχάσετε να βάλετε hashtag #thecookinyou για να τη δω.

Και θυμηθείτε: Αν δεν το κάνετε ήδη, ακολουθήστε με στο instagram ή στο facebook για να μαθαίνετε πρώτοι τις νέες συνταγές μου.

Μοιραστείτε το

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ...

Σχολιάστε

Χρησιμοποιούμε cookies για να σας προσφέρουμε την καλύτερη δυνατή εμπειρία στη σελίδα μας.
Αποδοχή