Μια ζεστή σούπα είναι πάντα ευπρόσδεκτη! Και τώρα είναι η εποχή της, οπότε ας φτιάξουμε σήμερα μια νόστιμη και εύκολη συνταγή.
Μία λαχταριστή χορτόσουπα λοιπόν, με κρητικό ξινόχοντρο και λίγη κρέμα καρύδας για τσαχπινιά. Απολαυστική μέχρι την τελευταία κουταλιά, θα σας ζεστάνει μέσα και έξω και σίγουρα για ζητήσετε και δεύτερο πιάτο! Είναι ιδανική πρόταση, για ένα ελαφρύ βραδινό.
Αυτή η συνταγή είναι απλή και εύκολη και ετοιμάζεται γρήγορα. Η μόνη ταλαιπωρία είναι το κόψιμο των λαχανικών.
Εγώ χρησιμοποίησα τα αγαπημένα καροτάκια της κόρης μου. Τα έτοιμα μίνι καρότα Φρεσκούλης, που παίρνει μαζί της συχνά στο σχολείο. Πρόκειται για μία εύκολη και θρεπτική λύση, για ένα υγιεινό σνακ, για όλες τις ώρες. Θα τα βρείτε σε ατομική συσκευασία, έτοιμα για να τα απολαύσετε!
Και μου έλυσαν τα χέρια, αφού είναι πλυμένα και καθαρισμένα. Τα έκοψα μέγεθος ζαριού και τα πρόσθεσα στη χορτόσουπα.
Λίγα μυστικά:
- Συγκεντρώστε τα υλικά στον πάγκο σας, πριν ξεκινήσετε.
- Μπορείτε να χρησιμοποιήσετε λευκό ή κόκκινο κρασί για να σβήσετε τα λαχανικά.
- Αν δεν έχετε ζωμό λαχανικών μπορείτε να προσθέσετε νερό, στην ίδια ποσότητα.
- Ο ξινόχοντρος μπορεί να αντικατασταθεί με ξινό τραχανά.
- Η κρέμα καρύδας είναι προαιρετική, προτείνω όμως να την τολμήσετε γιατί χαρίζει μια διαφορετική υφή και γεύση στη σούπα.
Υλικά (για 4 άτομα)
• 50 γρ. βούτυρο
• 30 γρ. ελαιόλαδο
• 1 κρεμμύδι χοντροκομμένο
• 2 σκελίδες σκόρδο ψιλοκομμένο
• 100 γρ. καρότα Φρεσκούλης σε κυβάκια
• 2 μικρές πατάτες σε κυβάκια
• 1 κ.γ. ψιλοκομμένο τζίντζερ
• 30 ml κρασί
• 1 1/2 lt ζωμό λαχανικών
• 100 γρ. ξινόχοντρο
• 80 ml κρέμα καρύδας
Εκτέλεση
Βήμα 1: Ετοιμάζουμε τη σούπα.
Σε μία κατσαρόλα βάζουμε το βούτυρο και το ελαιόλαδο. Προσθέτουμε το κρεμμύδι και το σκόρδο και τα αφήνουμε μέχρι να γυαλίσουν. Στη συνέχεια προσθέτουμε τα καρότα και τις πατάτες και σε μέτρια φωτιά τα σοτάρουμε για μερικά λεπτά. Σβήνουμε με το κρασί και αφού εξατμιστεί ρίχνουμε το ζωμό και το τζίντζερ και αφήνουμε να σιγοβράσουν τα λαχανικά για περίπου 5 λεπτά.
Προσθέτουμε τον ξινόχοντρο και βράζουμε για ακόμα 20 – 25 λεπτά (μέχρι να μαλακώσουν τα λαχανικά και ο ξινόχοντρος).
Βήμα 2: Σερβίρουμε.
Σερβίρουμε τη χορτόσουπα με 1-2 κουταλιές κρέμα καρύδας, φρεσκοτριμμένο πιπέρι και λίγες σταγόνες lime ή λεμόνι.
Αυτή λοιπόν ήταν η χορτόσουπα με ξινόχοντρο που εμείς στο σπίτι τρώμε συχνά. Θα χαρώ πραγματικά αν την δοκιμάσετε και πολύ περισσότερο αν ποστάρετε μια φωτογραφία του πιάτου σας. Μην ξεχάσετε να χρησιμοποιήσετε το hashtag #thecookinyou για να τη δω και να την βάλω στα stories μου.
Αν δεν το έχετε κάνει ήδη, κάντε like στη σελίδα μου στο Facebook ή ακολουθήστε με στο Instagram ή στο Pinterest, για να μαθαίνετε πρώτοι τις νέες μου συνταγές.
Επίσης κάντε οπωσδήποτε εγγραφή στο κανάλι μου στο YouTube για να βλέπετε τα βιντεάκια που ανεβάζω.
Αυτή η ανάρτηση περιέχει τοποθέτηση προϊόντος και είναι χορηγούμενη, στο πλαίσιο της συνεργασίας μου με την εταιρία ΦΡΕΣΚΟΥΛΗΣ. Επιλέγω και προτείνω αποκλειστικά και μόνο, προϊόντα που χρησιμοποιώ στην κουζίνα μου με βάση την προσωπική μου και ειλικρινή μου γνώμη.