Noodles με μοσχάρι

6 Οκτωβρίου 2019

Συνήθως οι έθνικ συνταγές, μας φαίνονται δύσκολες, όχι μόνο για την παρασκευή τους, αλλά για τα περίεργα υλικά τους. Αυτός είναι ο λόγος που οι περισσότεροι δεν τις τολμάμε στο σπίτι, όσο κι αν μας αρέσει να τις δοκιμάζουμε σε κάποιο εστιατόριο. Έτσι, σήμερα θα μοιραστώ μαζί σας, ένα ασιάτικο πιάτο με noodles με μοσχάρι και θα χρησιμοποιήσω υλικά απλά και χωρίς άγνωστες λέξεις.

Δεν θα χρειαστεί λοιπόν να ψάξετε και να ανακαλύψετε υλικά, που πρώτη φορά ακούτε και τα οποία σίγουρα δεν έχετε ξαναχρησιμοποιήσει. Στο σούπερ μάρκετ θα βρείτε noodles αβγού, σόγια σως, λάιμ και λίγο τζίντζερ. Τα υπόλοιπα σίγουρα τα έχετε στο ψυγείο σας. Οπότε μη διστάσετε και την επόμενη φορά που θα θελήσετε ένα διαφορετικά φαγητό, δοκιμάστε αυτά τα υπέροχα noodles με μοσχάρι.

Αυτό το πιάτο έχει τόσα αρώματα, γεύσεις και υφές που θα το λατρέψετε. Το κρέας του είναι τόσο ζουμερό και μαλακό, αφού έχει μαριναριστεί σε μια εύκολη μαρινάδα ελαφρώς πικάντικη. Ψήνεται γρήγορα σε ένα αντικολλητικό τηγάνι καθώς βράζουν τα noodles.

Μια καλή ιδέα είναι να ετοιμάσετε την σάλτσα σόγιας από το προηγούμενο βράδυ και να βάλετε το κρέας στη μαρινάδα. Άλλη μια ευκολία αυτής της συνταγής είναι ότι χρησιμοποιούμε την ίδια σάλτσα και για να μαρινάρουμε το κρέας αλλά και για προσθέσουμε στο πιάτο μας, αφού σερβίρουμε. Η σάλτσα μπορεί να διατηρηθεί στο ψυγείο για μία εβδομάδα.

Αυτό που πρέπει να προσέξετε είναι ότι θα πρέπει να τελειώσετε το πιάτο, τη στιγμή που θα σερβίρετε. Αν τα noodles έχουν κρυώσει, μπορείτε να τα ζεστάνετε ελαφρά, ρίχνοντας τους λίγο ζεστό νερό, αφού τα βάλετε σε ένα σουρωτήρι.

noodles νούντλς με μαριναρισμένο μοσχάρι σόγια, τζίντζερ

Υλικά

(για περίπου 3 μερίδες)

• 250 γρ. noodles αβγού

• 300 γρ. μοσχαρίσια μπριζόλα (χωρίς κόκκαλο)

• 100 γρ. καρότο κομμένο σε πολύ λεπτές φέτες

• 100 γρ. κολοκυθάκι κομμένο σε πολύ λεπτές φέτες

• 30 γρ. φρέσκο κρεμμυδάκι κομμένο σε λεπτές ροδέλες

σάλτσα σόγιας

• 25 γρ. τζίντζερ (καθαρισμένο)

• 1 κ.σ. κόκκους από μαύρο πιπέρι

• 4 σκελίδες σκόρδο

• 5 κ.σ. ηλιέλαιο

• 2 κ.σ. μέλι

• 1 κούπα σόγια σως

• 3 κ.σ. λευκό ξύδι

• χυμό από ένα λάιμ

• 1/2 κ.σ. καυτερές κόκκινες πιπερίτσες κομμένες σε λεπτές ροδέλες (προαιρετικά)

για το τελείωμα του πιάτου

• 4 κ.σ. ψιλοκομμένο κόλιανδρο

• 3 κ.σ. κάσιους

• 2 κ.σ. μαύρο σουσάμι (προαιρετικά)

Εκτέλεση

Βήμα 1: Ετοιμάζουμε τη σάλτσα.

Σε ένα γουδί ρίχνουμε τζίντζερ, το πιπέρι και το σκόρδο και τα σπάμε.

Σε ένα βάζο με καπάκι ρίχνουμε το ηλιέλαιο, το μέλι, τη σόγια, το ξύδι και το λάιμ. Προσθέτουμε το μείγμα με το τζίντζερ και τις καυτερές πιπερίτσες και κλείνουμε με το καπάκι. Κουνάμε δυνατά το βάζο για να ενώσουμε τα υλικά.

Με τη μισή ποσότητα θα μαρινάρουμε το κρέας και την υπόλοιπη θα τη χρησιμοποιήσουμε στο τελείωμα του πιάτου.

Βήμα 2: Μαρινάρουμε το κρέας.

Βάζουμε το κρέας σε ένα μπολ και ρίχνουμε πάνω του τη μισή από τη σάλτσα που ετοιμάσαμε. Τοποθετούμε στο ψυγείο για τουλάχιστον μία ώρα (μπορεί να μείνει και όλο το βράδυ). Επίσης στο ψυγείο κρατάμε και την υπόλοιπη σάλτσα.

Βήμα 3: Βράζουμε τα noodles & ετοιμάζουμε το κρέας και τα λαχανικά.

Βράζουμε τα noodles σύμφωνα με τις οδηγίες της συσκευασίας και σουρώνουμε.

Κόβουμε τα λαχανικά και τα κρατάμε στην άκρη.

Βάζουμε σε δυνατή φωτιά ένα αντικολλητικό τηγάνι, να κάψει καλά και τοποθετούμε το κρέας, μέχρι να πάρει ένα ωραίο σκούρο χρώμα (για περίπου 4-5 λεπτά από κάθε πλευρά). Ο χρόνος σοταρίσματος του κρέατος εξαρτάται από το πόσο ψημένο το θέλουμε. Το αφαιρούμε από το τηγάνι και το αφήνουμε να ξεκουραστεί σε μία ξύλινη επιφάνεια κοπής.

Στο ίδιο τηγάνι ρίχνουμε όλα τα λαχανικά και σε μέτρια φωτιά τα σοτάρουμε ελαφρά για ένα λεπτό.

Κόβουμε το κρέας σε κομμάτια.

Βήμα 4: Τελειώνουμε το πιάτο.

Μοιράζουμε τα noodles σε βαθιά μπολάκια, προσθέτουμε τα λαχανικά και το κρέας και περιχύνουμε με την σάλτσα σόγιας. Γαρνίρουμε το πιάτο με φρέσκα φύλλα κόλιανδρου, σπασμένα κάσιους και μαύρο σουσάμι.

Φτιάξατε αυτή τη συνταγή;

Αν φτιάξετε τα noodles με μοσχάρι θα χαρώ να το μάθω. Φωτογραφίστε το πιάτο σας και κάντε με tag @thecookinyou στο Instagram ή γράψτε μου στα σχόλια, στο κάτω μέρος της σελίδας.

Αν δεν το έχετε κάνει ήδη κάντε like στη σελίδα μου στο Facebook ή ακολουθήστε με το Instagram ή στο Pinterest, για να μαθαίνετε πρώτοι τις νέες μου συνταγές.

Μοιραστείτε το

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ...

Σχολιάστε

Χρησιμοποιούμε cookies για να σας προσφέρουμε την καλύτερη δυνατή εμπειρία στη σελίδα μας.
Αποδοχή