Σίγουρα αυτό δεν το έχεις δοκιμάσει! Αλμυρά muffins με πατάτα και αβγό, μπόλικο τριμμένο τυρί και τραγανό προσούτο. Το καλύτερο πρωινό ever!
Βαρέθηκες τα ίδια και τα ίδια; Θέλεις ένα κυριακάτικο πρωινό διαφορετικό και παράλληλα εύκολο; Δοκίμασε οπωσδήποτε αυτή τη συνταγή.
Βράσε τις πατάτες από το βράδυ και το πρωί γέμισε τες και βάλε τες στο φούρνο.
Αυτά τα λαχταριστά muffins με πατάτα, θα τα ετοιμάσεις εύκολα και θα έχεις ένα πλήρες και πεντανόστιμο πρωινό ή brunch. Μια ξεχωριστή και ιδιαίτερη πρόταση για να ξεφύγεις από τα καθιερωμένα, όταν θέλεις να “περιποιηθείς” λίγο περισσότερο τον εαυτό σου ή τους αγαπημένους σου!
Εκτός από τις ξεροψημένες πατάτες, σε αυτά τα muffins θα βρεις μία απλή σάλτσα ντομάτας, τριμμένο τυρί και ένα ολόκληρο αβγό. Το ξεροψημένο και τραγανό προσούτο θα απογειώσει τη γεύση και θα ολοκληρώσει την απόλαυση.
Αν δεν έχεις χρόνο να φτιάξεις σάλτσα, βάλε στη βάση φρέσκια τριμμένη ντομάτα, ή ακόμα και λίγη κέτσαπ. Διάλεξε ένα τυρί που λιώνει (εγώ έβαλα τσένταρ) και οπωσδήποτε στο τέλος ψημένο και τραγανό προσούτο ή μπέικον. Άσε τη φαντασία σου ελεύθερη ή απλά ρίξε μια ματιά στο ψυγείο σου να δεις τι υπάρχει. Λουκάνικο, γαλοπούλα, φέτα, τυρί κρέμα, είναι μόνο μερικές ιδέες για να αντικαταστήσεις υλικά. Όπως και να’ χει αυτά τα muffins με πατάτα θα κλέψουν τις εντυπώσεις και θα γίνουν ανάρπαστα.
Υλικά (για 12 muffins)
- 12 πατάτες baby
- ελαιόλαδο
- σάλτσα ντομάτας (περίπου 10 κ.σ.)
- 100 γρ. τριμμένο τσένταρ
- φρέσκια ρίγανη
- 12 μικρά αβγά
- 6 φέτες ψημένο προσούτο
Εκτέλεση
Βήμα 1: Βράζουμε τις πατάτες.
Αφού πλύνουμε καλά τις πατάτες τις βράζουμε σε μπόλικο αλατισμένο νερό μέχρι να μαλακώσουν και να τσιμπιούνται με ένα πιρούνι.
Βήμα: Γεμίζουμε τις πατάτες.
Με ένα πινέλο αλείφουμε με ελαιόλαδο τις θήκες για muffin και τοποθετούμε τις πατάτες. Με ένα μικρό ποτήρι τις πιέζουμε και τις “σπάμε”. Ρίχνουμε λίγες σταγόνες ελαιόλαδο πάνω στις πατάτες, προσθέτουμε τη σάλτσα, λίγη ρίγανη, το τριμμένο τυρί και τέλος με προσοχή σπάμε και προσθέτουμε ένα αβγό.
Βήμα 3: Ψήνουμε.
Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 170 °C, για περίπου 20 λεπτά (μέχρι να ψηθεί το αβγό).
Σερβίρουμε με τραγανό προσούτο*.
* Για να φτιάξεις τραγανό προσούτο ψήσε τις φέτες του σε σχάρα στο φούρνο, στους 160 °C με αέρα, για 15- 20 λεπτά.
Aν ψάχνεις ξεχωριστές ιδέες για το πρωινό σου τραπέζι δες εδώ αυτά τα αλμυρά pancakes με τυρί και αυτά τα ταρτάκια με αβγό, με την πιο εύκολη και βουτυράτη ζύμη.
Και όπως πάντα: αν φτιάξεις αυτά τα muffins με πατάτα, θα χαρώ να δω τις φωτογραφίες σου το Instagram. Κάνε με mention γράφοντας @thecookinyou (και αν ο λογαριασμός σου είναι δημόσιος θα το δω).
Γράψε μου επίσης στα σχόλια στο κάτω μέρος της σελίδας πώς σου φάνηκε αυτή η συνταγή.
Και φυσικά ακολούθησέ με στο Facebook, στο Tik-Tok και στο Pinterest.